KLARER DU Å SPARE PENGER I 2020?

Hvis du eier egen bolig så kan du refiansiere hele din gjeld med sikkerhet i boligen din. Dette kan gi deg en bedre rente og gjør at man i mange tilfeller kan betale ned sin gjeld raskere. Søk om refinansiering fra Finanstipset og få hjelp!

Adservice Comparison Feed: Could not find feed with ID "feed-id-990"

250.000 – 10.000.000
Lånebeløp

250.000 – 10.000.000
Lånebeløp

18 år
Min. alder

1 – 30 år
Nedbetalingsperiode

Annonse

Effektiv rente 6,57% v2,5mill o/30år Kost. kr 3.118 415. Tot. kr 5.618.415

Vi nærmer oss ikke bare inn i et nytt år men også et nytt 10-år. Det 10-året vi legger bak oss har vært preget av gode tider og noen vil hevde overforbruk. Nå ser det ut som om stadig flere blir opptatte av å investere, spare og ikke minst rydd opp i gjeld. Bare her på Gjeldsproblemer.com så merker vi en økning i trafikk etter folk som leter etter råd til alt i fra: 

Det er selvfølgelig mange andre emner som engasjerer og som drar inn besøkende på denne nettsiden. En ting som vi vet at veldig mange lurer på er hvordan de kan rigge sin økonomi til å tåle utgifter bedre og hva som er gode investeringer å gjøre. Det er nemlig slik at hvis du snakker med noen som har havnet i gjeldsproblemer så ønsket de gjerne at de skulle hatt en sparekonto. Dette er jo enkelt å forstå, så derfor har vi laget en liten guide til deg på tampen av året som handler om hvordan du kan spare penger og rigge din økonomi til for mer sparing. 

Hva er sparing? 

Sparing handler om å legge verdier til side som man kan bruke senere. Hvis man tenker på sparing som investering så handler det om å legge verdier til side som man kan kan få en avkastning på senere. Sparing er et begrep som blir brukt på forskjellige måter av forskjellige folk, vi mener at sparing handler om å investere. Enkelte vil f.eks hevde at man kan spare penger med solcellepanel men det er ikke sparing. 

Hva må jeg vite før jeg begynner å rigge meg for sparing? 

Det er veldig mye snakk om hvordan du kan spare penger og det er vi veldig for men før man skal begynne å investere for å få avkastning så må man først sikre sin egen økonomi. Vi har tidligere skrevet om hvor viktig det er å ha en buffer-konto og dette bør man ha på plass før man begynner å spare penger. Man bør faktisk ikke begynne å spare penger før man har en bufferkonto. 

Hvis du i dag har kredittkortgjeld eller forbrukslångjeld så bør man først betale ned denne før man kan begynne å spare. Veldig mange tenker ikke på dette og dette har spesielt vært relevant når sparing blir en trend. Da skal alle kaste seg på spare-bølgen for å tjene penger. 

Det har blitt såpass populært å investere at det har kommet egne skoler for sparing som f.eks Aksjeskole og DNB har laget en egen skole deg for deg som ønsker å investere. 

Hvordan begynner jeg med sparing? 

For å begynne med sparing så må man først bestemme hvilken risiko du ønsker å ta og hvor lang tidshorisont du har. Det er fort å la seg blende når man leser i aviser som DN og E24 at «Hans tjente 10 millioner på aksjer». De færreste får det til og de aller fleste som prøver å bli rik på kort tid feiler. Hvis du ønsker å begynne med sparing så er det noen valg du må gjøre

Hvordan type investor ønsker du å være? 

Hvis du ønsker å være en aktiv investor så er det mye jobb og i starten så feiler de ofte. Samtidig så er det en høyere gevinst dersom man klarer å lære seg strategier og selvfølgelig ha litt flaks. Veldig mange ønsker ikke å være aktive investorer, da kan man sette inn i fond. En myte her er at alle fond går bra, men det trenger ikke å være slik. Hvis du ser på året 2010 så har det vært en oppgang på to desimaler, til tross for dette så finner du fond som har gjort det skikkelig dårlig. 

Hvis du ønsker å minimere risiko så er noe av det beste du kan gjøre å diverisifere dine investeringer. Det betyr at du kanskje kjøper noen aksjer selv, noen fond og noe penger i cash. Så er det viktig å huske på at teoretisk så kan alle investeringer gå til null en gang. 

Hvor kan jeg lære mer om investering? 

Det finnes utrolig mange som ønsker å lære deg om investering. Mest sannsynlig fordi at de ønsker å tjene penger på deg. Det finnes heldigvis noen veldig gode kilder til sparing her: 

Pengesnakk

Nordnet

YouTube