Det finnes mange gode måter å spare penger på, og flere er på utkikk etter smarte investeringsmuligheter. Dersom man har pengene til overs kan dette være en god måte å spare på, som i lengden vil gi mer kapital. Noen investeringer regnes som svært sikre, dette er for eksempel ved å investere i eiendom eller spare i fond. Andre metoder er mer risikable, men kan tjene deg godt hvis du velger riktig.

NB!Husk at investeringer ikke burde gjøres med lånte penger. Invester kun penger du har råd til å tape! Det er kun prosjektlån som kan være en god løsning, men da er det noe sikkerhet.

Før du begynner

Det er viktig å tenke på konsekvensene før du investerer. Du må aldri investere med penger du ikke har råd til å tape. Hvis du for eksempel har mye gjeld eller må ta opp et lån for å kunne få penger til investering, så er det ikke det riktige valget. Har du derimot noen penger til overs, eller starter å investere tidlig, for eksempel med penger fra jobb som ung, så kan det være smart.

Å starte med investering som ung gir deg dessuten mye erfaring, og nok også en bedre forståelse for økonomi. Før du setter pengene dine på neo, er det viktig at du undersøker det gjeldene investeringsobjektet, samt alle andre muligheter det er på markedet. Her skal vi se på noen måter du kan investere, som du kanskje ikke har tenkt på fra før.

Kom inn på kryptomarkedet

Kryptovaluta er et relativt nytt fenomen, som har fått særlig mye oppmerksomhet den siste tiden. Dette er digitale penger som kun finnes på nett, og ikke som fysiske mynter. Det er en desentralisert valuta som ikke reguleres av nasjonale banker. Det er kun tilbud og etterspørsel som bestemmer prisen, noe som har gjort at en rekke mynter har blitt svært verdifulle. Bitcoin er en av dem, som nylig ble verdt hele 65.000 dollar. Før du kjøper krypto må du undersøke oppdatert norsk kryptoinformasjon, for å finne den du bør investere i. Du kan lese mer om hvordan kjøpe bitcoin her.

Spekuler i valuta

En annen måte å investere, er i forex, eller foreign exchange. Her handler det om å spekulere i verdien til ulike valuta rundt om i verden, for å se hvilke som stigere og synker sammenliknet med hverandre. Dette er en investeringsmetode for de mer erfarne, ettersom det medbringer stor risiko. Det er store verdisvingninger, og mye kan skje på kort tid. Nå som Nordmenns usikrede gjeld blir lavere, og flere får styr på egen økonomi, så kan dette være noe å ta en titt på, hvis man føler seg erfaren nok til det.

Bli kjent med aksjer

Å handle aksjer er svært populært i Norge, og det er mange som investerer pengene sine på denne måten. Her handler det om å finne selskap som gjør det godt, og som man tror vil øke i verdi. En aksje er nemlig en liten del av et selskap, som du kan eie. Nordmenn invester i aksjer som aldri før, og grønne aksjer er blant de mest populære. Disse er forutsett å øke, ettersom bærekraft og grønne tiltak kun blir mer aktuelt med tiden. Dette kan være et spennende marked å undersøke.