Sergel Inkasso er del del av Sergel Group som er et selskap som igjen er heleid av den svenske selskapet Legres AB, som danner del av  Marginale Group. Konsernet tilbyr tjenester innenfor bank, finansiering, kredittjenester og inkasso, økonomiadministrasjon, juridisk og HR for både det private og bedriftskunder, de opererer i Sverige, Norge, Litauen og Latvia der de tilsammen har over 700 ansatte.

Sergel Group har kontorer i Norge, Sverige, Danmark og Finland der de har over 300 ansatte, kontoret i Norge hadde i 2018 ca. 80 ansatte og omsatte for omlag 186 millioner norske kroner samme år.

Hvordan kan jeg kontakte Sergel Inkasso?

Kontoret til Sergel +47 33 45 60 00, du kan også gå inn på deres nettside der du finner et skjema som du fyller inn, så vil de ta kontakt med deg

Hva sier andre kunder om Sergel inkasso selskap?

Kundeomtalen om Sergel inkasso er negative, kunder hatt dårlige erfaringer med Sergel inkasso og nevner blandt annet at de har:

  • Dårlig og useriøs kundeservice
  • Mye rot med inkassosaker som skulle være avsluttet
  • Rot med inkassosaker sendt til feil person

Vår erfaring er at siden Sergel er et inkasso selskap, er det naturlig at kundeomtalene ikke vil være bare positive.

Hva burde jeg gjøre om jeg uenig i et inkassokrav?

Om du logger inn på deres nettsider der du enten logger inn via BankID eller bruker skjemaet som du sender inn slik at de kan kontake deg. Du kan også ringe de på 33 45 60 00. Det er viktig at du kontakter de så fort som mulig.

Forbrukertilsynets anbefaler at man kontakter inkasso-selskapet i tillegg til selskapet som har hyret/solgt inn inkassoselskapet for å bestride inkassokravet. Det anbefales også, om ønskelig, at man ber om mer informasjon rundt kravet man er uenig i.

Hvordan kan jeg sjekke om jeg har krav hos Sergel inkassoselskap?

Gå inn på https://sergel.no/ der du kan logge inn via BankID eller bruke skjemaet under kontakt slik at en kundebehandler kan ta kontakt med deg for å hjelpe deg med din sak.

Hva burde man gjøre om man har fått et eller flere inkasso-krav?

Om du har fått et eller flere inkassokrav bør du starte med å få oversikt over økonomien, dette finner du ut med ved å legge sammen alt du skylder og finne ut din samlede gjeld. Deretter bør du kontakte selskapene som har sendt deg krav og prøve og forhandle om å senke gjelden. Om man ikke har råd til å betale er det gunstig å få til en avtale om en nedbetalingsplan for gjelden som er justert til din økonomiske situasjon. Jo raskere man får på plass en plan for hvordan nedbetalingen skal skje, jo bedre.

Om man har mye gjeld med inkasso og/eller betalingsanmerkninger og er eier av egen bolig kan man søke lån med inkasso der man får samlet alle krav og lån i ett og samme lån. Dette er derimot kostbare lån som kun anbefales dersom man ikke har andre utveier for å kunne betale kravet. Det anbefales derfor at man får en oversikt over sin økonomiske situasjon for å finne det beste løsningen for å nedbetale gjelden.