Samle kredittkortgjeld

Det å samle kredittkortgjeld kan være veldig lurt hvis du ønsker å bli kvitt forbruksgjeld og ønsker å få kontroll på økonomien. Derfor har vi laget den ultimate guiden til deg som ønsker å samle kredittkortgjelden din i et lån. Det er alt for mange som betaler unødvendig mye penger i renter og gebyrer til bankene på sine kredittkort. I mange tilfeller så kan man slippe unna med halvparten. Nettopp derfor har vi laget en detaljert guide til deg som ønsker å samle kredittkortgjeld inn i et lån. I denne guiden skal vi gå igjennom følgende punkter:

  • Hvorfor burde man samle kredittkortgjeld?
  • Hvordan samler man sin kredittkortgjeld?
  • Kan alle få refinansiering av sin kredittkortgjeld?
  • Hvordan unngår man å måtte samle kredittkortgjeld igjen?

Hva defineres som kredittkortgjeld?

Et typisk kredittkort har en rente på over 18 % effektiv. Vi definerer alle kreditter som ikke innebærer en fast nedbetalingsplan som kredittkortgjeld. Det trenger ikke å være et fysisk kort. Det kan typisk være en handlekontoer, regninger på kjøp man har gjort på avbetalinger og lignende. Dette er alle kreditter som egentlig er ment for kortsiktig bruk og blir svært kostbare når man ikke betjener dem over tid.

Hvorfor burde man samle kredittkortgjeld?

Veldig mange leser om dette om å samle kredittkortgjeld men veldig få vet hvorfor økonomer faktisk anbefaler dette. Grunnen til at det er å anbefalt å samle gjeld fra kredittkort i et lån er at kredittkort gjerne har høy rente og høye gebyrer. Dette betyr at dette er en veldig kostbar måte å låne penger og derfor anbefales det ikke. Hvis man skal bruke et kredittkort korrekt så er det for å faktisk betale med og betale tilbake innen den rentefrie perioden er over. Hvis man ikke gjør dette så kommer det til å koste skjorta. Hvis man i dag har kredittkortgjeld så kan man samle denne kredittkortgjelden i et lån. Dette kalles for en refinansiering. Når man man samler kredittkortgjeld i et lån så er dette gjerne i et usikret refinansieringslån. Dette er en type forbrukslån, men har gjerne litt lavere rente enn et vanlig lån.

Det betyr at hvis du samler hele dine kredittkortgjeld i et lån så vil du spare penger på renter og dermed kunne betale tilbake lånet raskere enn du ville gjort hvis du ikke hadde samlet gjelden. En annen fin bonus med å refinansiere hele din kredittkortgjeld i et lån er at du får en god oversikt over din gjeld. Ofte så har folk med kredittkortgjeld en litt rotete økonomi og en refinansiering gjør nettopp dette mye enklere. Du får kun en faktura i måneden å forholde deg til.

Hvordan samler man sin kredittkortgjeld?

For å samle kredittkortgjelden så må du først få et lån fra en bank. Det finnes veldig mange banker som epesialiserer seg på nettopp refinansiering av forbruksgjeld. Alle disse opererer med forskjellige betingelser og når du skal ut for å søke lån så ønsker du de beste betingelsene. Derfor anbefaler vi alltid at man søker i flere banker samtidig. Den enkleste måten å gjøre dette på er via en agent.

I toppen av denne artikkelen så har vi samlet flere agenter som alle tilbyr refinansiering av kredittkortgjeld eller samling av kredittkortgjeld. 

Kan alle få innvilget refinansiering av kredittkortgjeld?

For å kunne få innvilget refinansiering av kredittkortgjeld så er du nødt til å ha følgende på plass:

  • Ha en skattepliktig inntekt over 250 000
  • Ingen aktive betalingsanmerkninger
  • Må ha bodd i Norge de siste 3 årene

I tillegg til dette så ser banken på flere momenter og dette varierer veldig fra bank til bank. Det er nettopp derfor vi anbefaler å bruke en agent når du skal samle din kredittkort. På den måten så får du flere banker til å vurdere din søknad. Det er ikke uvanlig at noen banker si ja og andre banker sier nei. De aller fleste med en normal økonomi og en grei inntekt får innvilget refinansiering av sin kredittkortgjeld.

Hva burde du gjøre hvis du får nei av banken på refinansiering av kredittkortgjeld?

Noen opplever å få nei av banken på sine søknader om refinansiering kredittkort. Det kan være flere grunner til at man får avslag på sin søknad:

  • For mye total gjeld (boliglån, forbrukslån, kredittkort)
  • Inkassosaker
  • Uheldig historikk
  • Geografi
  • Annen kredittinformasjon

Om du skulle få nei på søknad om et lån uten sikkerhet så kan du prøve å se etter private løsninger. Vi har skrevet litt om privat lån her.