Refinansiering med betalingsanmerkninger

Refinansiering med betalingsanmerkinger er en svært effektiv måte å bli kvitt betalingsanmerkninger. Det å ha betalingsanmerkninger er en stor belastning for en person og ikke minst økonomien til personen som sliter med betalingsanmerkningen. En betalingsanmerkning gjør de små tingene umulig og kravene vokser seg store som fjell. Det mange med betalingsanmerknnger ikke er klar over er at det går ann å refinansiere dersom man eier egen bolig selv om man har betalingsanmerkninger. I denne guiden så skal vi ta for oss alt du trenger å vite om refinansiering med betalingsanmerkninger og selvfølgelig hvordan du kan søke om refinansiering med betalingsanmerkning.

Hvis du eier egen bolig og ikke ønsker å lese igjennom hele guiden så har vi laget en oversikt over noen av bankene og agentene som tilbyr refinansiering med betalingsanmerkninger. Hvis du har betalingsanmerkninger i dag og ønsker å bli kvitt betalingsanmerkningene så kan det være veldig lurt å sende inn en søknad til en av disse aktørene. Det er gratis å søke og selvfølgelig helt uforpliktende!

Refinansiering med betalingsanmerkninger er et lån med pant i boligen som gjør at du kan få slettet betalingsanmerkninger og inkasso. Kravene blir refinansiert og bakt inn i et nytt boliglån. Det betyr at når du refinansierer boliglånet så får du en ny start med blanke ark. Fordelene med en slik refinansiering er:

 • Betalingsanmerkninger og inkasso blir slettet
 • Bedre oversikt
 • En ny økonomisk start
 • Du kan få lavere renter

Veldig mange syntes nok at refinansiering med betalingsanmerkninger er vanskelig å forstå så derfor har vi laget en veldig dekkende guide som er ment for å få deg å forstå hva en refiansiering med betalingsanmerkninger er. Hvis du ikke ønsker å lese guiden så kan du søke om refinansiering hos en av våre partnere ovenfor, det er gratis og helt uforpliktende.

Hva er en refinansiering med betalingsanmerkninger?

De fleste kjenner ikke til hva en refinansiering er og før vi går inn på alle detaljene så kan det være lurt å få en enkel forståelse for dette. En refinansiering er et ord som brukes for å beskrive lån som erstatter nye lån. Refinansiering blir brukt bredt og i flere sammenhenger når det kommer til lån. De aller fleste kjenner nok til refinansiering fra lån uten sikkerhet som f.eks forbrukslån eller når man skal pusse opp huset. En refinansering med betalingsanmerkning er en form for lån hvor man bruker boligen man eier som sikkerhet og utsteder et nytt lån som inkluderer alt du har av gjeld som f.eks:

 • Boliglån
 • Forbrukslån
 • Kredittkortgjeld
 • Inkassokrav
 • Ubetalte regninger

Ofte så refinansierer man når man ønsker å oppnå en fordel. Det kan være lavere rente, lenger nedbetalingstid, større lånebeløp eller at man refinansierer for å bli kvitt betalingsanmerkninger som kan være en stor belastning for den som har det. Når man søker om refinansiering med betalingsanmerkning så innebærer dette at man baker inkasso, kredittgjeld og andre krav man måtte ha inn i et nytt lån. Det nye refinansieringslånet blir gitt med sikkerhet i din bolig. Betalingsanmerkninger blir slettet og du får blanke ark. 

Enkelt forklart så er en refinansiering med betalingsanmerkninger et lån som gjør at du kan dekke inn din gjeld til kreditorer slik at betalingsanmerkningene dine fjernes og annen gjeld blir innfridd. Det er en måte å rydde opp i gjeld på og balansere økonomien på nytt. 

Denne typen refinansiering er ikke så forskjellig fra et helt vanlig boliglån bortsett fra at man har en høyere rente og et etableringsgebyr som ikke bankene vanligvis har. Den største forskjellen til et vanlig boliglån er at man ganske naturlig nok kan ha betalingsanmerkninger og inkasso når man søker om en refinansiering med betalingsanmerkning.

 Hvem passer refinansiering med betalingsanmerkninger for?

En refinansiering av med betalingsanmerkning eller omstartslån som det også kalles passer for deg som har betalingsanmerkninger, inkasso eller ikke får refinansiering i vanlig bank. Om du har mulighet for å få lån i en vanlig bank så er ikke dette rette alternativ for deg. Dette er nemlig en ganske kostbar løsning hvis man sammenligner med vanlige lån som du får i ordinære banker. Bankene som tilbyr refinansiering med betalingsanmerkninger tar mer risiko og derfor koster lånene mer enn i en vanlig bank. 

Det passer for deg som har mye gjeld, betalingsanmerkninger eller inkasso og som ønsker å rydde opp i økonomien. Refinansiering med betalingsanmerkninger kan være et godt alternativ for deg som av andre årsaker ikke får godkjent en refinansiering i en vanlig bank. Med en refinansiering så kan du få betalt dine kreditorer og etterhvert starte med blanke ark økonomisk. Dette er et veldig godt alternativ til å kunne la gjelden ligge og vokse til det blir umulig og en personlig konkurs kan være et faktum.

En refinansiering med betalingsanmerkning passer ikke for deg som ikke har intensjoner om å rydde opp i gjelden din. Dette er som nevnt en veldig kostbar løsning og derfor så vil det kun lønne seg å gjøre dette en gang. Det er heller ingen automatikk i at man får hjelp på nytt etter å ha fått en refinansiering. Man bør derfor betrakte dette som en sjanse man får en gang for å rydde opp.

Hvorfor får jeg ikke refinansiering med betalingsanmerkninger i vanlig bank?

Noen ganger kan man være uheldig og få en eller flere betalingsanmerkninger. Når dette skjer blir man umiddelbart stemplet som en dårlig betaler, og dette innskrenker mange muligheter man har. En av disse mulighetene som finnes er lån og refinansiering. Det er gjerne når man får betalingsanmerkninger at man virkelig kjenner på behovet for en refinansiering, men da får man som oftest et nei av banken.

Grunnen til at du får nesten kontant nei av banken er at de ikke ønsker å ta risikoen ved å låne ut penger til deg. Når du har en betalingsanmerkning, er det en større risiko for låne ut penger til deg, og de ønsker ikke å ta sjansen på å ikke få tilbake pengene sine. Selv om grunnene til at man får betalingsanmerkninger er mange, så velger de aller fleste bankene å gi automatisk avslag til folk som har betalingsanmerkninger. Dette kan føles svært frustrerende for deg som trenger penger, kanskje trenger du dem nettopp for å rydde opp i økonomien.

Heldigvis så finnes det noen noen få aktører som faktisk ønsker å ha deg med betalingsanmerkning som kunde og som gir lån selv om du har inkasso. De er villige til å ta en større risiko enn de vanlige bankene. Dette gjør at betingelsene er noe høyere enn du f.eks ville hatt med en tradisjonell bank, men du har likevel en større sjanse for å få lån hos dem.

En suksesshistorie fra en som fikk refinansiert bort sine betalingsanmerkninger

Vi fikk en epost fra en som søkte om refinansiering med betalingsanmerkninger igjennom en av våre partnere. Det er ikke ofte vi i Gjeldsproblemer.com får slike tilbakemeldinger så derfor tenkte vi å dele historien med våre lesere. Vi har selvfølgelig anonymisert personen og historien. Historien ble sendt inn til oss uoppfordret i oktober 2020.

I sommerferien så hadde jeg etter et par tøffe år med skilsmisse og jobbe-bytte klart å grave meg ned i et økonomisk sort hull. Jeg hadde ubetalte regninger, inkasso, betalingsanmerkninger og et boliglån som stod i restanse. Min vanlige bank kunne ikke hjelpe meg selv om min kontaktperson gjerne ville. Etter en del frem og tilbake så bestemte jeg meg for å finne en løsning.

Det var i prosessen med. å finne en en løsning at jeg fant jeg nettsiden deres. Etter å ha lest litt rundt på nettsiden deres så søkte jeg direkte hos en av bankene dere annonserer og flere av agentene. Det endte med at jeg til slutt satt med 3 lånetilbud som jeg kunne sammenligne. Jeg aksepterte det tilbudet som passet meg best og nå har jeg fått ryddet skikkeelig opp i økonomien!

Hvordan søker man om refinansiering med betalingsanmerkninger?

Du kan kontakte en bank som tilbyr denne spesifikke type lån. Vi har gjort dette svært enkelt for deg. Ved å klikke på vår sponsende lenke som du finner i toppen her kommer du direkte i kontakt med en låneagent eller en bank. Denne låneagenter samarbeider med flere banker og vil finne den banken som passer deg best, du trenger bare å ta kontakt så ordner de resten!

Når agenten har funnet den banken som passer til deg så vil de sette deg i kontakt med banken. Banken vil ønske å ta en prat med deg for å vite litt mer om din situasjon og hvordan du havnet i den økonomiske situasjonen din. De vil også her prøve å få mer informasjon om din bolig, hva den er verdt, hvor mye lån du har igjen på den, hvor du har lånet eller lånene og lignende.

Banken vil så se på saken din og de vil se på boligen din. I noen tilfeller vil banken bruke en ekstern takstmann for å finne ut en konkret verdi, mens i andre tilfeller vil dette ikke være nødvendig.

Dersom banken ser at du har restverdi i boligen og du har betjeningsevne, så kommer de gjerne med et tilbud til deg. Her må du være forberedt på at renten er høyere og at det kommer et etableringsgebyr. Etableringsgebyr er for så vidt noe som tilkommer uansett, men vær klar over at dette totalt sett kan bli noe dyrere enn ved et annet lån.

Når du har godtatt og akseptert lånet, vil banken hjelpe deg med å bli kvitt betalingsanmerkningene. Om ønskelig kan banken ordne opp direkte med de du skylder penger fra før, du trenger ikke å gjøre noe annet enn å opplyse om hvem du skylder penger og hvor mye. De vil gjerne også ha annen informasjon, slik som nedbetalingstid, rente og lignende. Når du får gitt disse opplysningene til banken, ordner de opp.

 

Får man bedre vilkår når man refinansierer? 

En refinansiering gjøres stort sett for å få bedre vilkår og de aller fleste vil kunne få bedre vilkår enn man har på mye gjelden i dag. Det vikigste for de aller fleste er få bli kvitt anmerkninger og få ryddet opp i gjelden. Likevel så er refinansiering med betalingsanmerkninger et produkt som er ganske kostbart og man får normalt en høyere rente enn man får på boliglånet sitt. Derfor er det ikke slik slik at dette lønner seg for alle som har betalingsanmerkninger.

Det er ofte viktigere for mange av de som har havnet i økonomiske problemer å få ryddet opp i gjelden enn å ha et billigst mulig lån. Samtidig så har de aller fleste som søker om refinansiering med betalingsanmerkninger mye gjeld og vil få bedre vilkår på denne gjelden. 

 

Hvordan søke om refinansiering med betalingsanmerkninger?

Hvis du ønsker å søke om en refinansiering med betalingsanmerkninger så kan du gjøre følgende:

 • Finn en bank eller agent som tilbyr refinansiering, bruk gjerne en av våre annonsører
 • Fyll ut korrekt informasjon 
 • Hvis du får godkjent så vil banken jobbe med deg og din gjeld for å få et godt resultat. Enkelt av bankene kan hjelpe deg med å forhandle ned din gjeld
 • Lånet blir tinglyst og kreditorene vil få pengene sine
 • Betalingsanmerkninger slettes og du begynner med «blanke ark»

Før du søker om en refinansiering så kan det være greit å ha noen dokumenter på plass. Det aller meste kan banken eller agenten hente automatisk men det kan være lurt å ha ting som en oversikt over din gjeld, arbeidskontrakt, lønnsslipper og eventuelle andre ting som kan være relevant for din sak. 

Veldig mange kan syntes det kan være litt skummelt når banken eller agenten ringer deg opp angående din søknad. Det er viktig å huske på at dette er begge to aktører som ønsker å hjelpe deg med få en løsning på din gjeld. De får inn veldig mange søknader om refinansiering og man gjør derfor smart i å gjøre en god figur når man snakker med dem. Noen gode råd fra oss er: 

1. Vær ærlig 

2. Svar på eventuelle spørsmål de måtte ha 

3. Spør om de trenger noe av deg 

Noen saker kan ta veldig lang tid å behandle men dette er som regel en kombinasjon av treghet fra banken og kunden. Hvis du er rask på ballen så er sjansen for at behandlingstiden blir så kort som mulig. 

 

Negative konsekvenser av en refinansiering med betalingsanmerkning

Dette er noe vi er veldig opptatte av å kommunisere ut til alle våre lesere. Dersom man søker om refinansiering når man har betalingsanmerkninger, så trenger man å gå til noen av disse «spesialistbankene». Dette får noen konsekvenser som man er nødt til å være klar over før man søker om refinansiering. De vanlige bankene som DNB, Nordea og din lokale sparebank vet hva slags banker dette er, og det er derfor ikke unormalt at man blir låst til disse aktørene i en periode til man kan bevise at man har ryddet opp. Dette handler om at når du er kunde i Bluestep Bank, Kraft Bank eller en annen slik type bank, så er du en risiko for disse andre bankene. Dette er noe tradisjonelle banker ikke har priset inn i sine kunder og de ønsker deg derfor ikke som kunde.

De ønsker kunder som er trygge og stabile i økonomien og som kan betale det de skylder. Alt annet gjør at de løper en stor risiko ved at de kanskje ikke får tilbake pengene sine, noe de selvfølgelig ikke ønsker. Det koster både tid og penger når man må sette i gang tiltak for å kreve tilbake penger som kunder ikke klarer å betale.

Etterhvert som tiden går så vil man ha mulighet til å flytte lånet til en vanlig bank, men man kan ikke forvente å få til dette de første årene etter at man har refinansiert hos en av disse spesialbankene. Derfor må du være forberedt å betale en høy rente på dine lån en god stund fremover i tid. Det gjelder å ikke tenke på dette som noe negativt men heller motivasjon til å «renvaske» økonomien din. Samtidig som du bør ta en vurdering på om dette er er noe for deg. Du skal vite at det å ikke gjøre noe med betalingsanmerkningene ikke er noe bedre løsning.

 

Hvilke banker tilbyr refinansiering med betalingsanmerkning?

Bare for noen år siden var det kun Bluestep Bank som tilbydde refinansiering til nordmenn med betalingsanmerkninger. Nå er det et stadig økende antall banker som tilbyr dette produktet, og konkurransen om kundene er til din fordel. Grunnen til at flere banker ønsker disse kundene er at det er god butikk med lave renter nå, og fordi det begynner å bli en større andel nordmenn som har behov for nettopp lån etter de har fått betalingsanmerkninger. Vi har et økt forbruk og det er lettere å få lån og kreditter, derfor havner dessverre også flere i denne situasjonen. Da er det godt å vite at man kan få hjelp til å ordne opp.

I dag er det flere banker som tilbyr lån til de med betalingsanmerkning. Dette er for det meste banker som har spesialisert seg på å hjelpe deg som har fått avslag på lån i vanlig bank. Det er ganske store variasjoner på hvordan disse bankene tar seg betalt for refinansieringen med betalingsanmerkning.

Bluestep Bank

Dette var den aller første banken som begynte å tilby lån til kunder med betalingsanmerkninger. Banken startet opprinnelig i Sverige men har vokst seg relativt stor i Norge også de siste årene. Banken er kjent for å ha svært dyktige medarbeidere og de gjør etter vårt inntrykk svært gode vurderinger av lånesøknader. De vil svært gjerne at du tar kontakt med dem, om det er for å søke om refinansiering, råd og tips eller om du bare ønsker å forhøre deg om hva de kan tilby. Hos Bluestep kan du refinansiere, mellomfinansiere og søke boliglån. Felles for alt er at de kan tilby deg lån selv om du har betalingsanmerkninger. Kanskje har du kjøpt ny bolig og ikke fått solgt den gamle enda? Da kan de være behjelpelige med å gi deg finansiering til å komme deg ut av situasjonen på en bra måte. Banken vil sammen med deg finne en best mulig løsning uten at det blir altfor dyrt.

Du kan lese mer om våre erfaringer med BlueStep Bank her!

Bank 2

Dette er en annen gammel traver som for alvor ble kjent da John Arne Riise ble kunde og fortalte om hjelpen han fikk hos dem. Dette er en god norsk bank som hjelper kunder som har betalingsanmerkninger med både lån og refinansiering. Det fine med Bank 2 er at de ikke bare tilbyr refinansiering med første prioritet i pant, men de kan ta over kun deler av lånet. Derfor er det veldig mange som oppnår en gunstig løsning hos Bank 2.

Vi har skrevet litt om våre erfaringer med Bank 2 her.

Kraft Bank

Kraft Bank er den nyeste aktøren på markedet for refinansiering til kunder med betalingsanmerkninger. Denne banken er eid av Bjørn Maaseide. Han har samlet mange kloke hoder for å lansere en annerledes bank! Her er det alltid fokus på å få deg som kunde opp av grøten og tilbake i økonomisk stabilt sideleie. De tilbyr refinansiering til deg som har betalingsanmerkninger og som eier egen bolig. Det fine med Kraft Bank er at de ikke krever at du som kunde har ledig verdi i boligen, så lenge økonomien din tilsier det så kan de gi deg et usikret lån for å dekke inn alt. Dette er en spennende bank, og den er relativt ny.

Vi har skrevet mer om hvilke erfaringer vi har med Kraft Bank her.

Nordax Bank

Nordax er en bank som er kanskje mest kjent for å sende ut reklame om forbrukslån i postkassene til folk. Dette er en bank som virkelig har satset på sitt nye produkt som sikter seg nettopp mot deg som ønsker refinansiering med betalingsanmerkninger. De har allerede blitt en betydelig aktør og har et svært konkurransedyktig produkt. Nordax tilbyr vanlige boliglån til deg som ikke får boliglån i vanlig bank.

Du kan lese mer om våre erfaringer med Nordax her!

MyBank

MyBank var en utfordrerbank på forbrukslån men har nå gått over til å satse på det de kaller omstartslån. Dette er en det samme som refinansieirng med betalingsanmerkninger og sikter seg inn på deg som trenger en ny start. De har satset veldig tungt på dette og finnes nå hos veldig mange agenter.

Du kan lese mer om våre erfaringer med MyBank her!

 

Burde jeg bruke en agent eller en bank?

Det finnes flere banker og ennå flere agenter som gjerne ønsker søknaden din inn. For deg som kunde så kan det være ganske forvirrende om hvilket alternativ du burde benytte deg av. Noen ønsker en løsning raskt og da kan det være enklest å velge en bank som tilbyr refinansiering med betalingsanmerkning. Da sparer man gjerne litt tid ettersom det ikke er noe forsinkende mellomledd. 

Andre ønsker gjerne å få den beste og billigste løsningen på gjeldsproblemet. Da kan det å gå igjennom en agent være veldig smart. En agent kan innhente tilbud fra flere banker og ikke minst hjelpe deg med å velge det lånetilbudet som passer best til din stiuasjon. Man betaler ikke noe ekstra for å bruke en agent. Agenten får betalt en provisjon av banken dersom ditt lån blir utbetalt. 

Hva er forskjellen på refinansiering med betalingsanmerkning og et vanlig boliglån?

Tradisjonelle banker de gir mennesker med betalingsanmerkning et automatisk avslag på sine søknader om lån. Grunnen til dette er at om man har betalingsanmerkning så utgjør man såpass mye risiko for banken at de ikke tar sjansen på dette.

Det finnes i dag kun noen få banker som aksepterer kunder med betalingsanmerkninger. Disse bankene tar seg bedre betalt enn de andre, fordi du med betalingsanmerkning har mer risiko. Det er ikke uvanlig med en høyere rente og et etableringsgebyr. Det er også disse to tingene som skiller dette fra et vanlig boliglån.

 

Hva er fordelen med refinansiering med betalingsanmerkninger? 

Det er veldig mange fordeler for deg som har betalingsanmerkninger ved å få til en refinansiering. Veldig mange opplever at de får bedre kontroll på økonomien og ikke minst så slipper de å bekymre seg for gjelden sin. Med en refinansiering så har man en plan på hvordan gjelden skal bli nedbetalt. 

 • Du får fjernet betalingsanmerkningene dine.
 • Du slipper gebyrer, lønnstrekk og etterhvert et tvangssalg.
 • Du får en mye enklere og mer oversiktlig økonomi.
 • Forhandlinger med kreditorer kan få gjelden din ned.

Hvem kan søke om refinansiering med betalingsanmerkning?

Refinansiering med betalingsanmerkning er åpent for alle å søke men for å få en søknad om refinansiering godkjent av banken så må man gjerne oppfylle noen krav:

 • Du må eie egen bolig
 • Du må ha ledig kapital i boligen (helst over 10/15%)
 • Du må ha en skattepliktig inntekt
 • Du må oppriktig ønske å bli kvitt dine gjeldsproblemer

Må jeg flytte boliglånet?

Det er en forutsetning for de aller fleste banker som tilbyr refinansiering med betalingsanmerkning. De ønsker første prioritert som det heter og for å få det så må de ta hele boliglånet å flytte det over. I noen situasjoner så kan enkelte banker tillate seg å ta en 2 prioritert. Det er mest aktuelt for de som ikke har veldig høy gjeld og dermed er risikoen lavere for banken. Vi anbefaler at du søker og tar dialogen rundt dette med banken. Det er veldig viktig å huske på at om man har betalingsanmerkninger så er man ikke alltid i den beste situasjonen for å forhandle.

Om du søker om en refinansiering med betalingsanmerkninger så kan du forvente at banken ønsker å ta over hele boliglånet ditt og i noen tilfeller alt du har av gjeld, ekskludert lånekassen. Her vil hver bank vurdere veldig forskjellig og det er helt avhengig av hvordan situasjon du står i.

Hva om jeg får avslag på søknad om refinansiering med betalingsanmerkning?

Vi må innrømme at kravene for refinansiering av betalingsanmerkning er høye og grunnen til det er at bankene tar mye risiko. Det at man har en betalingsanmerkning betyr at man er merket som en dårlig betaler. Derfor opplever en del å få avslag på sin første søknad om refinansiering. Da oppfordrer vi til å spørre banken om hvorfor du fikk avslag slik at du kan prøve å jobbe deg frem til en løsning. De aller fleste banker er veldig åpne på dette og ønsker deg som kunde etterhvert.

Nå finnes det heldigvis et økende antall banker som tilbyr refinansiering til deg med betalingsanmerkninger så du har muligheten til å søke i flere forskjellige banker. Samtidig eller ved å bruke en agent.

Kan jeg få refinansiering med betalingsanmerkning uten sikkerhet?

Om du ikke eier egen bolig som banken kan bruke som sikkerhet når du søker om refinansiering med betalingsanmerkning så er det forløpig svært få banker som kan hjelpe deg. Det som derimot kan være en mulighet her er å få noen til å søke med medsøker eller som kan stille sikkerhet sammen med deg. Her har bankene som tilbyr refinansiering med betalingsanmerkning forskjellige krav til hvem som kan søke sammen med deg og krav til sikkerhet. 

Dersom du har noen som kan hjelpe deg med sikkerhet så anbefaler vi at du søker hos en av aktørene ovenfor, gjerne en agent. De kan hjelpe deg med å se på din sak og ikke minst basert på erfaringen de har hjelpe deg med å søke riktig plass. 

 

refinansiering

Er det uforpliktende å søke om refinansiering?

Det er helt uforpliktende og gratis å søke om refinansiering hos alle aktører. Det betyr at du kan søke om refinansiering og sammenligne helt uten å forplikte deg. Derfor anbefaler vi alltid å søke flere steder for å sammenligne.

Useriøse aktører som prøver å ta betalt for å sende inn din søknad bør du styre unna. Det er gratis å søke igjennom både banker og agenter!

«Jeg kunne mistet hjemmet mitt hvis jeg ikke fikk refinansiert, men vi refinansierte lånet, og betalte ut de andre kreditorene,Jeg ble kvitt betalingsanmerkningene mine og har startet på et nytt kapittel. Refinansiering med betalingsanmerkning passer kanksje ikke for alle, men det passet veldig bra i min situasjon».

— Arne , 47 år 

Ofte stilte spørsmål

Refinansiering med betalingsanmerkninge er en type refinansiering som det ikke finnes veldig mye informasjon om og det er gjerne veldig mange spørsmål rundt. Derfor har vi samlet noen av spørsmålene vi ofte får om refinansiering med betalingsanmerkninger. 

Hva er vanlig rente på refinansiering med betalingsanmerkning?

En refinansiering med betalingsanmerkning har en rente som gjerne starter på 5-6% men kan gå mye høyere opp. Vi har hørt om personer som har søkt om refinansiering som har fått rente på over 10%.  Renten settes som regel basert utifra en kredittvurdering og risikovurdering av deg som kunde. Derfor kan man oppleve at to personer kan få helt forskjellige lånetilbud og det er gjerne fordi det er to forskjellige utgangspunkter. 

Hva koster en refinansiering med betalingsanmerkning?

Normalt når man refinansierer så er det kun en kostnad med et tinglysningsgebyr og lignende men her skiller denne typen refinansiering seg ut. De aller fleste banker som tilbyr refinansiering med sikkerhet krever et etableringsgebyr. Dette varier fra 0,25 til 1% av lånebeløp. Dessverre så er det vanskelig å vite eksakt hvilket etableringsgebyr hver bank har. Dersom du får innvilget refinansiering så anbefaler vi at du sørger for å vite hvilket etableringsgebyr som refinansieringen medfølger. 

Må man eie egen bolig for å få refinansiering?

Hvis du skal søke om refinansiering med betalingsanmerkninger så må du ha en bolig som banken kan ta som pant for lånet. Hvis du ikke eier egen bolig så er det dessverre ingen mulighet for å søke om denne typen refinansiering. Dersom du ikke eier egen bolig så anbefaler vi derfor at du kontakter din lokale bank for å sjekke muligheter.

Kan jeg bruke noen andres eiendom som pant?

De aller fleste banker krever at du eier boligen helt eller delt som du setter som pant på boligen. Dersom du har noen som ønsker å hjelpe deg med å rydde opp i gjelden ved å bruke verdien av deres eiendom så kan det være et bedre alternativ å organisere dette som et privatlån. 

Må man binde seg til en låneavtale?

Det finnes noen banker som tilbyr såkalte fastrente avtaler til sine kunder og da er du i praksis bundet til banken. Dette skal komme klart frem av et eventuelt lånetilbud fra banken og dette er et viktig punkt å forstå før du signerer noe som helst. Forøvrig så er disse fastrente-avtalene ikke noe særlig annerledes enn vanlige fastrente avtaler, renten er selvfølgelig høyere. 

Burde jeg søke i flere banker?

Ettersom en refinansiering med sikkerhet i boligen gjerne er ganske stor så bør man absolutt sammenligne tilbud fra flere banker. Her kan du bruke en låneagent eller du kan søke direkte i bankene selv. 

Tar det lang tid fra søknad er mottatt til refinansiering er godkjent?

Hvis man sammenligner med vanlig boliglån, forbrukslån eller refinansiering så tar det lenger tid enn man kanskje er vandt med. Dette kommer litt ann på hvor lett det for banken er å finne ut verdien på din bolig. En refinansiering med betalingsanmerkning kan ta alt i fra noen få dager til flere uker. 

Er man garantert refinansiering med betalingsanmerkning?

Nei, man er absolutt ikke garantert refinansiering når man søker om dette. Bankene som gir refinansiering til tross for betalingsanmerkninger gjør en større vurdering før de aksepterer lånet. De ser på alt i fra din økonomi, motivasjon, situasjon og flere andre parametere.

Kan man få refinansiering med inkasso?

Det er absolutt mulig å få refinansiering når du har inkasso. Hvis du kun har inkasso å ennå ikke fått betalingsanmerkninger så er det ofte enklere for bankene å hjelpe deg med refinansiering. 

Har alle banker de samme betingelsene?

Nei, vår erfaring er at bankene har veldig forskjellige betingelser. Derfor anbefaler vi at man gjerne søker flere steder før man bestemmer seg for en bank. Noen banker tar seg mindre betalt i etableringsgebyr, lavere rente og motsatt. 

Hvor lang tid tar det å bli kvitt betalingsanmerkninger?

Når man søker om en refinansiering med betalingsanmerkninger så vil man gå igjennom en søknadsprosess. Dette kan ta alt i fra noen dager til flere uker. Hver sak er forskjellig her men når refinansieringen er blitt godkjent så tar det ikke lang tid før betalingsanmerkningene er borte. 

Normalt sett så vil betalingsanmerkningene bli slettet 2-4 dager etter at kravene er betalt ut. Noen ganger så er enkelte aktører litt treige med å slette betalingsanmerkninger og da er det bare å ta kontakt med dem for å få aktøren til å gjøre dette.

Kan man få refinansiering med kausjonister?

Ja, det er mulig å få refinansiering med betalingsanmerkninger med kausjonister. Det er ikke alle banker som tilbyr dette så derfor kan det være lurt å gå igjennom en agent her for å sondere mulighetene. Det er veldig viktig at kausjonistene er godt informert om hva det innebærer og ikke minst hvilken type gjeld dette er. 

Kan man sette andre eiendeler som sikkerhet?

En refinansiering med sikkerhet krever at du har en bolig som banken kan ta pant i. Dessverre så er det ingen banker som f.eks kan ta pant i bil eller båt som alternativ. Har du en hytte, tomt eller en annen eiendom så vil det være mulig for banken å ta pant i denne. 

Hva er erfaringene til Gjeldsproblemer.com med refinansiering?

Hvis man aldri har refinansiert gjeld før så kan det være vanskelig å vite om det faktisk er lurt å refinansiere gjeld med betalingsanmerkninger. Vår erfaring med refinansiering er at dette er et produkt som passer for noen men langt fra alle. Derfor bør man nøye sette seg inn i hva en en refinansiering innebærer og ikke minst hvilke konsekvenser det får for din økonomi. 

Selv om en du kjenner har gode eller dårlige erfaringer med refinansiering så trenger det ikke å bety at det vil være det for deg. 

Hvor mye kan jeg spare?

Hver sak er forskjellig og dermed hvor mye penger man kan spare er derfor veldig variabelt. Hvis man har betalingsanmerkninger og inkasso så kan man som regel regne med å spare en del penger her. Når du får et tilbud om refinansiering av din gjeld med betalingsanmerkninger så kan du se hvor mye du sparer før du signerer. 

Hva skal til for å få refinansiering?

Når man søker om refinansiering med betalingsanmerkning så vil banken først gjøre en kredittsjekk av deg og kombinert med informasjonen du har levert med søknaden så er dette grunnlaget for den første vurderingen. En del av bankene vektlegger i tillegg motivasjonen din og viljen din til å rydde opp i betalingsanmerkninger, inkasso eller annen gjeld.

De som typisk får innvilget refinansiering med betalingsanmerkninger er de som eier en bolig med ledig verdi, har en grei inntekt men har en rotete økonomi. Det er ikke de samme kravene som en vanlig bank ville hatt. 

Kan bankene se om jeg søker hos flere?

Nei, bankene kan ikke se at du har søkt flere steder. Når det er snakk om refinansiering med betalingsanmerkninger eller refinansiering med inkasso så vil det være naturlig å søke flere steder. Dette fordi at det er et nokså kostbart lån og banken vil ha full forståelse for at du søker flere steder. 

Om du har fått et lånetilbud fra en bank så kan du være åpen om dette mot de andre. Det kan være at banken ønsker deg som kunde og vil derfor justere tilbudet i din favør litt. Om søknaden kommer inn via en agent så vil banken med en gang vite at du søker flere steder og de vet derfor at de konkurrerer om deg som lånekunde.

Må jeg ha egenkapital for å søke om refinansiering?

Det er ganske unaturlig at du skulle ha egenkapital når du refinansierer med betalingsanmerkninger. Det bankene krever er at du har ledig verdi i boligen som blir din egenkapital. Denne må i de aller fleste tilfeller være på mer enn 15 % men bankene har noen unntak de kan gjøre. 

Vi har prøvd å finne ut om det er noen banker som fraviker fra egenkapitalkravet med tanke på «fleksibilitetskvoten» som Finanstilsynet har satt. Vi har ikke funnet noe mer om dette når det kommer til denne typen refinansiering. Det er som regel viktig for banken å ha nok sikkerhet når det kommer til kunder som har betalingsanmerkning eller inkasso.

Lån med inkasso

Lån med inkasso

Lån med inkasso Hvis du har inkasso så er det vanskelig å å lån, den siste tiden så har det det stadig kommet flere aktører på banen som tilbyr nettopp lån med inkasso. Nå har vi bestemt oss for å lage den ultimate guiden til deg som ønsker å låne penger med inkasso....