Refinansiering med betalingsanmerkninger

Betalt plassering - Søk om refinansiering av dine betalingsanmerkninger!

Hvis du eier egen bolig så kan du refiansiere hele din gjled med sikkerhet i boligen din. Dette kan gi deg en bedre rente og gjør at man imange tilfeller kan betale ned sin gjeld raskere. Søk om refinansiering fra Finanstipset og få hjelp!

Låneeksempel: effektiv rente 5.51% v2mill, o/30 år. kost kr.2.032.308, totalt kr. 4.032.308

Noen ganger kan man være uheldig og få en eller flere betalingsanmerkninger. Når dette skjer blir man umiddelbart stemplet som en dårlig betaler, og dette innskrenker mange muligheter man har. En av disse mulighetene som finnes er lån og refinansiering. Det er gjerne når man får betalingsanmerkninger at man virkelig kjenner på behovet for en refinansiering, men da får man som oftest et nei av banken.

Grunnen til at du får nesten kontant nei av banken er at de ikke ønsker å ta risikoen ved å låne ut penger til deg. Når du har en betalingsanmerkning, er det en større risiko for låne ut penger til deg, og de ønsker ikke å ta sjansen på å ikke få tilbake pengene sine. Selv om grunnene til at man får betalingsanmerkninger er mange, så velger de aller fleste bankene å gi automatisk avslag til folk som har betalingsanmerkninger. Dette kan føles svært frustrerende for deg som trenger penger, kanskje trenger du dem nettopp for å rydde opp i økonomien.

Heldigvis så finnes det noen noen få aktører som faktisk ønsker å ha deg med betalingsanmerkning som kunde. De er villige til å ta en større risiko enn de vanlige bankene. Dette gjør at betingelsene er noe høyere enn du f.eks ville hatt med en tradisjonell bank, men du har likevel en større sjanse for å få lån hos dem.

Hva er egentlig refinansiering?

Refinansiering er når man erstatter et nytt lån med et annet. Ofte så refinansierer man når man ønsker å oppnå en fordel. Det kan være lavere rente, lenger nedbetalingstid, større lånebeløp eller at man refinansierer for å bli kvitt betalingsanmerkninger som kan være en stor belastning for den som har det.

Hvilke fordeler får man ved en refinansiering?

Det å refinansiere gir deg gjerne flere fordeler, spesielt dersom du har betalingsanmerkninger. Stresset med ubetalte krav og inkasso blir mindre, kanskje til og med helt borte. Nedenfor har vi listet opp noen fordeler ved en refinansiering:

 • Du får betalt ned det du har av utestående krav
 • Du får fjernet eventuelle betalingsanmerkninger
 • Du får samlet alt i et lån
 • Det er enklere og mer forutsigbart

Hvem kan søke om refinansiering?

For å kunne søke om refinansiering med sikkerhet av betalingsanmerkninger så må du oppfylle noen minimumskrav:

 • Du må minimum tjene 250 000,-
 • Du må ha en bolig som du kan sette som sikkerhet
 • Du må ha nok «restverdi» i boligen du bruker som sikkerhet

Hvordan søker man om refinansiering når man har betalingsanmerkninger?

Du kan kontakte en bank som tilbyr denne spesifikke type lån. Vi har gjort dette svært enkelt for deg. Ved å fylle ut vårt enkle skjema så kommer du direkte i kontakt med en lånekonsulent. Denne lånekonsulenten samarbeider med flere banker og vil finne den banken som passer deg best, du trenger bare å ta kontakt så order de resten!

Banken vil ønske å ta en prat med deg for å vite litt mer om din situasjon og hvordan du havnet i den økonomiske situasjonen din. De vil også her prøve å få mer informasjon om din bolig, hva den er verdt, hvor mye lån du har igjen på den, hvor du har lånet eller lånene og lignende.

Banken vil så se på saken din og de vil se på boligen din. I noen tilfeller vil banken bruke en ekstern takstmann for å finne ut en konkret verdi, mens i andre tilfeller vil dette ikke være nødvendig.

Dersom banken ser at du har restverdi i boligen og du har betjeningsevne, så kommer de gjerne med et tilbud til deg. Her må du være forberedt på at renten er høyere og at det kommer et etableringsgebyr. Etableringsgebyr er for så vidt noe som tilkommer uansett, men vær klar over at dette totalt sett kan bli noe dyrere enn ved et annet lån.

Når du har godtatt og akseptert lånet, vil banken hjelpe deg med å bli kvitt betalingsanmerkningene. Om ønskelig kan banken ordne opp direkte med de du skylder penger fra før, du trenger ikke å gjøre noe annet enn å opplyse om hvem du skylder penger og hvor mye. De vil gjerne også ha annen informasjon, slik som nedbetalingstid, rente og lignende. Når du får gitt disse opplysningene til banken, ordner de opp.

Du har nå blanke ark!

Hvilke banker tilbyr refinansiering med betalingsanmerkning?

Bare for noen år siden var det kun Bluestep Bank som tilbydde refinansiering til nordmenn med betalingsanmerkninger. Nå er det et stadig økende antall banker som tilbyr dette produktet, og konkurransen om kundene er til din fordel. Grunnen til at flere banker ønsker disse kundene er at det er god butikk med lave renter nå, og fordi det begynner å bli en større andel nordmenn som har behov for nettopp lån etter de har fått betalingsanmerkninger. Vi har et økt forbruk og det er lettere å få lån og kreditter, derfor havner dessverre også flere i denne situasjonen. Da er det godt å vite at man kan få hjelp til å ordne opp.

I dag er det flere banker som tilbyr lån til de med betalingsanmerkning. 

Bluestep Bank

Dette var den aller første banken som begynte å tilby lån til kunder med betalingsanmerkninger. Banken startet opprinnelig i Sverige men har vokst seg relativt stor i Norge også de siste årene. Banken er kjent for å ha svært dyktige medarbeidere og de gjør etter vårt inntrykk svært gode vurderinger av lånesøknader. De vil svært gjerne at du tar kontakt med dem, om det er for å søke om refinansiering, råd og tips eller om du bare ønsker å forhøre deg om hva de kan tilby. Hos Bluestep kan du refinansiere, mellomfinansiere og søke boliglån. Felles for alt er at de kan tilby deg lån selv om du har betalingsanmerkninger. Kanskje har du kjøpt ny bolig og ikke fått solgt den gamle enda? Da kan de være behjelpelige med å gi deg finansiering til å komme deg ut av situasjonen på en bra måte. Banken vil sammen med deg finne en best mulig løsning uten at det blir altfor dyrt. Du kan lese mer om erfaringer med Bluestep her.

Bank 2

Dette er en annen gammel traver som for alvor ble kjent da John Arne Riise ble kunde og fortalte om hjelpen han fikk hos dem. Dette er en god norsk bank som hjelper kunder som har betalingsanmerkninger med både lån og refinansiering. Det fine med Bank 2 er at de ikke bare tilbyr refinansiering med første prioritet i pant, men de kan ta over kun deler av lånet. Derfor er det veldig mange som oppnår en gunstig løsning hos Bank 2. Vi har skrevet litt om våre erfaringer med Bank 2 her.

Kraft Bank

Kraft Bank er den nyeste aktøren på markedet for refinansiering til kunder med betalingsanmerkninger. Denne banken er eid av Bjørn Maaseide. Han har samlet mange kloke hoder for å lansere en annerledes bank! Her er det alltid fokus på å få deg som kunde opp av grøten og tilbake i økonomisk stabilt sideleie. De tilbyr refinansiering til deg som har betalingsanmerkninger og som eier egen bolig. Det fine med Kraft Bank er at de ikke krever at du som kunde har ledig verdi i boligen, så lenge økonomien din tilsier det så kan de gi deg et usikret lån for å dekke inn alt. Dette er en spennende bank, og den er relativt ny. Vi har skrevet mer om hvilke erfaringer vi har med Kraft Bank her.

Hva er prisene på refinansiering når du har betalingsanmerkning?

Når du søker om refinansiering og du har betalingsanmerkning(er) så er det en høyere risiko å ta for bankene om de vil tilby deg lån. Du har egentlig i praksis vist at du ikke er til å stole på økonomisk og derfor vil ikke bankene låne deg noe mer penger. Du kan sammenligne dette med at hvis du låner penger til en venn og din venn ikke betaler tilbake, da låner du ikke mer penger til den vennen. Du vil jo ha igjen pengene dine, og du vil vite at du kan stole nok på vennen din til at du får dem tilbake uten for mye trøbbel. Det samme gjelder for bankene. Det vil si, nesten alle bankene. Det er jo nettopp derfor disse bankene som tilbyr lån til mennesker med betalingsanmerkninger, de vet at ordinære banker ikke kan gi ut disse lånene og derfor kan de ta seg godt betalt for denne risikoen. Dette kommer deg som kunde til gode når du trenger pengene mest. Selv om renten ofte er høyere, stiller du sterkere når du får ordnet opp i en kanskje ellers rotete og uoversiktlig økonomi. Du vil også spare både renter og gebyrer ettersom du etter refinansiering vil ha bare en aktør å forholde deg til. Det blir fort mange tusenlapper pr måned når man skylder penger til flere. Det lønner seg altså for deg å refinansiere!

Veldig mange blir nok litt skremt når de ser prisene på disse lånene som tilbys de som har betalingsanmerkning. Grunnen til det er at renten er gjerne på over 5 % og så er det et etableringsgebyr på dem. Dette etableringsgebyret fortoner seg litt forskjellig hos de forskjellige bankene. Noen har en prosent av utbetalt lånebeløp og andre har en allerede fastatt sum. Gebyrer er alltid irriterende, men enkelte kunder kan få refinansiert lånene i en vanlig bank umiddelbart etter at banken har fjernet betalingsanmerkningene. Dette er jo det man aller helst ønsker å kunne gjøre! Hver eneste av disse spesialistbankene bruker mye tid på hver søknad og enkelte banker bruker penger på egen takstmann, det er derfor en nødvendig margin for bankene å ta inn igjennom et gebyr for å dekke dette.

På grunn av prisen så er det selvfølgelig viktig å finne ut om man har noen andre gode alternativer for å kvitte seg med gammel gjeld. Kan du for eksempel låne penger privat av noen du kjenner? Kan du be om forskudd på arv dersom du er arvtaker? Hvis du skal låne penger privat når du har betalingsanmerkninger, så bør du tenke deg nøye om først. For det første bør du spille med åpne kort for den du låner penger av og du bør være sikker på at du er ferdig med dine økonomiske problemer eller at dette vil være løsningen på de eksisterende betalingsproblemene dine. Du bør også sammen med den du låner penger av, lage en fornuftig nedbetalingsplan som det er overkommelig å følge. Du bør også få laget deg et oversiktlig budsjett så du har bedre kontroll på det som kommer inn og det som skal ut. En skriftlig avtale kan være greit for begge parter å ha, så unngår man noen form for misforståelser etter hvert som tiden går.

Negative konsekvenser av en refinansiering for deg som har betalingsanmerkninger

Dette er noe vi er veldig opptatte av å kommunisere ut til alle våre lesere. Dersom man søker om refinansiering når man har betalingsanmerkninger, så trenger man å gå til noen av disse «spesialistbankene». Dette får noen konsekvenser som man er nødt til å være klar over før man søker om refinansiering. De vanlige bankene som DNB, Nordea og din lokale sparebank vet hva slags banker dette er, og det er derfor ikke unormalt at man blir låst til disse aktørene i en periode til man

kan bevise at man har ryddet opp. Dette handler om at når du er kunde i Bluestep Bank, Kraft Bank eller en annen slik type bank, så er du en risiko for disse andre bankene. Dette er noe tradisjonelle banker ikke har priset inn i sine kunder og de ønsker deg derfor ikke som kunde. De ønsker kunder som er trygge og stabile i økonomien og som kan betale det de skylder. Alt annet gjør at de løper en stor risiko ved at de kanskje ikke får tilbake pengene sine, noe de selvfølgelig ikke ønsker. Det koster både tid og penger når man må sette i gang tiltak for å kreve tilbake penger som kunder ikke klarer å betale.

Etterhvert som tiden går så vil man ha mulighet til å flytte lånet til en vanlig bank, men man kan ikke forvente å få til dette de første årene etter at man har refinansiert hos en av disse spesialbankene. Derfor må du være forberedt å betale en høy rente på dine lån en god stund fremover i tid. Det gjelder å ikke tenke på dette som noe negativt men heller motivasjon til å «renvaske» økonomien din. Samtidig som du bør ta en vurdering på om dette er er noe for deg. Du skal vite at det å ikke gjøre noe med betalingsanmerkningene ikke er noe bedre løsning.

Noen ting det er viktig å huske på når man søker om refinansiering!

Når man har betalingsanmerkninger og man søker om en refinansiering, så er det viktig å huske på at du har fått en ny sjanse. Du har fått en sjanse til å rydde opp i gjelden din, og å få en ordnet økonomi. Dette er en sjanse som det kanskje ikke er mulig å få igjen, derfor er det viktig at du ikke kaster bort denne muligheten. Det er mange grunner til at folk havner i økonomiske problemer. De typiske årsakene er at man har blitt syk, gått igjennom en skilsmisse, et samlivsbrudd eller andre omstendigheter som har hatt en direkte eller indirekte effekt på din økonomi. Det kan være at man har fått en vannskade i huset, hunden har blitt syk og trengt operasjon eller man har hatt behov for en ferie uten å egentlig ha råd til det. Det er egentlig ikke så viktig hva grunnen er, men det er viktig at du vet hvorfor du har havnet i økonomiske problemer så lenge du ikke gjør den samme feilen igjen. Det er nemlig slik at veldig mange som gjør feil, de gjentar feilene sine…helt til de forstår at det de gjør faktisk er feil. Det beste er at man klarer å ta tak i det før det har gått for langt.

Hvis du har økonomiske problemer uten at du forstår hvordan du har havnet i økonomiske problemer, da anbefaler vi at du aller først tar en prat med dine nærmeste. Ta ut kontoutskriften og finn ut hva du bruker penger på, hvor mye du bruker og hvorfor du bruker penger på dette. Kan du kutte på noe? I såfall hva? Hvor kan du spare ved å kutte ned på forbruket eller kutte det helt? Noen ganger trenger man hjelp av noen fra utsiden for å se hva problemet er. Her er vanlige grunner til økonomiske problemer:

 • Høye avdrag på gjeld og kredittkort
 • Sløsing av penger på kiosk og bensinstasjon
 • For høye utgifter på mat, utgifter til å spise ute og å gå på kino.
 • Shoppingavhengighet
 • Gamblingproblemer

Det er ikke uvanlig at man ikke klarer å se de overnevnte kostnadene i et større bilde, og dette kan faktisk utgjøre grunnlaget for at du har økonomiske problemer.

Gjeld

Veldig ofte så har man mye gjeld hvis man har økonomiske problemer, dette er gjerne kredittkortgjeld eller forbrukslångjeld. Denne typen gjeld er rett og slett giftig og kan være veldig vanskelig å bli kvitt, i verste fall så å si umulig. Det første du må gjøre er å lage en oversikt over hvor mye gjeld du har og hvor mye den koster deg i måneden. Du kan få hjelp til dette hos en gjeldsrådgiver i kommunen, de er pliktige til å hjelpe de som trenger det. Vær klar over at de ikke gjør hele jobben for deg, og du må være forberedt på å leve på et minimumsbeløp mens du får hjelp. Staten har minstesatser som du skal kunne leve etter, men dette er ikke lukurativt – snarere tvert i mot. Det kan derimot være din eneste sjanse til å klare å få hodet over vannet. I enkelte tilfeller, om økonomien er helt fullstendig ute av kontroll, kan du søke fylkeskommunen om å få en økonomisk verge. En verge er en person som kan ta over deler av eller ta hele kontrollen på økonomien din. Denne personen blir ansatt av fylkesmannen, og er en person som du skal kunne stole på og som kan hjelpe deg til å ordne opp i alt du ikke klarer å gjøre selv. For å ha rett til en verge må du gjerne ha en god grunn, det være seg en diagnose eller at du ikke har kapasitet eller evne til å hjelpe deg selv og ta vare på din egen økonomi. Om/når du får oppnevnt en verge, skal du godkjenne denne og dere skal bli enige om behovet for hjelp og hva som skal gjøres.

Når du har gjort noe av disse tingene, så bør du sette deg ned og se på om du finner en måte å refinansiere denne gjelden du allerede har på. Om du eier en egen bolig og har betalingsanmerkninger, så kan du bruke vårt skjema her. Hvis du ikke eier egen bolig så kan du søke om refinansiering uten sikkerhet. Dette er i praksis et forbrukslån, men da gjerne med bedre rente enn hvis du sammenligner med forskjellige kredittkort og andre dyre smålån.

Dersom du ikke lykkes med å få en refinansiering hos noen av aktørene, så anbefaler vi at du kontakter hver og en bank. Du bør forklare din situasjon og at fortell at du gjerne ønsker at de fryser renten i en periode mens du finner løsninger på hvordan du skal komme deg ut av økonomiske problemer. Du kan også be om å få slettet deler av eller hele gjelden. Dette er en omstendig prosess, og det er slett ikke garantert at du kommer igjennom med det. Det kan derimot i noen tilfeller være et siste alternativ, når ingenting annet ser ut til å virke. Dersom man setter opp et godt oppsett over inntekter og utgifter, kan bankene i noen tilfeller se at de ikke vil få igjen pengene sine, rett og slett fordi det ikke er noe å hente hos kunden som skylder. I slike tilfeller kan de være medgjørlige og ta bort deler av gjelden, fryse den for en kortere eller lengre periode eller til og med slette hele gjelden. Det skal understrekes at dette ikke er noe som lett lar seg gjøre, og det er ikke noe man starter med å søke om.

Hva er dine faste utgifter og kostnader på, og hvor lave kan du klare å få disse til å bli?

Det er hvor mye utgifter og kostnader du har som avgjør hvor mye du sitter igjen med på slutten av måneden, sammen med hvor mye du klarer å få inn. Det er derfor ekstremt viktig å få disse faste kostnadene ned i et minimum. En metode som er utrolig effektiv er å skrive ut en oversikt over alle

dine transaksjoner i løpet av en måned eller gjerne flere måneder. Deretter så kan du bruke for eksempel en gul, rød og grønn tusj for å markere hvilke transaksjoner som er unødvendige, ønskelige og nødvendige. Det blir lettere å luke ut de unødvendige kostnadene du har når du har fått markert dem med farger. Kafèbesøk, kinopenger og småhandling i butikken er utgifter som du fint kan og bør kutte ned på først av alt. Videre er det viktig at du ser på hva du betaler i strøm, telefon, forsikring og lignende. Kan du bytte selskaper eller leverandører for å få billigere strøm, telefon eller forsikring? Kan du kutte ut noen tv-kanaler eller bytte til en billigere pakke? Kan du få et mobilabonnement med bedre betingelser enn det du har pr i dag?

I denne prosessen så bør man sjekke hva man har av utgifter på alt av tjenester, så kan man prøve å få en bedre pris på det enn man har i dag. Mange innser ikke at det er utrolig mye penger å spare ved å forhandle og følge med på avtalene man allerede har. De fleste vil jo gjerne beholde sine kunder, og viser seg ofte villige til å forhandle om pris og avtaler. For eksempel kan man innhente tilbud hos flere forskjellige forsikringsselskaper og sjekke disse opp mot hverandre, for deretter å velge det selskapet som kan gi den beste prisen og de beste vilkårene. Mange blir overrasket over hvor mye man kan spare på å bytte leverandør på både tv, internett, strøm, forsikring og telefon! Man bør også kutte ut alle medlemskap som man ikke trenger, det være seg bokklubber eller lignende.

Selv om det er veldig mange ting det ikke er fristende å kvitte seg med så må man prioritere gjeld først av alt når man først har fått den. Når du har fått betalt ned gjelden din, da har du frihet til alt du vil. Når man økonomiske problemer så må man gjerne ofre noe for å bli kvitt det. Vi anbefaler alle å prioritere å betale ned på gjelden sin fremfor alle andre goder som de fleste andre kan unne seg. Man kan kjøpe klær i bruktbutikker, kjøpe de billgste alternativene i matbutikken, benytte seg av tilbud og pante både flasker, klær og telefoner. Flere aktører har de siste årene begynt med tilbud om å ta varer i pant, og man kan få enten penger eller tilgodelapper hos disse når man velger å levere inn det som er brukt. De fleste har nok både klær og andre ting som man ikke bruker. Disse kan man også selge via for eksempel finn.no eller marketplace på facebook. Det er mange som kan ha bruk for det du ikke lenger har bruk for eller ikke kan tillate deg å ha. Du kan også se på om du har noen talenter som du kan ta betalt for. Kan du sy, og ta litt betalt for å ordne klærne til andre? Du kan kanskje snekre eller male og dermed få deg en liten ekstrajobb for å tjene inn ekstra med penger?

Hva er inntekten din og hvilke alternativer har du for øke den?

Veldig mange tror at folk med økonomiske problemer stort sett er folk som går på NAV eller er arbeidsledige. Dette er så langt i fra sannheten som man kommer! Det er faktisk heller stikk motsatt, det er gjerne folk som har hatt god inntekt som havner i gjeldsproblemer. Grunnen er gjerne er at de tror at de tjener mer penger enn de bruker, og de får gjerne et overforbruk. Dette merker man ofte ikke før det er for sent, og man allerede er på vei ut i et uføre. Det er lett å strø om seg med penger når man vet det kommer inn mer, men faktum er at de færreste av oss er økonomer med total oversikt over økonomien. De fleste av oss er normale mennesker med normale inntekter, og dessverre etter hvert for høyt forbruk. Man bruker gjerne litt og litt mer enn man kan og bør, og før man vet ordet av det har man havnet i den etter hvert så godt kjente luksusfellen. Da må man begynne å se på hva man kan gjøre for å øke inntekten så man klarer å betale for seg.

Man kan ta på seg ekstravakter om man har mulighet til dette på arbeidsplassen. Man kan ellers ta seg en ekstrajobb, mulighetene er mange om man bare er åpen for å gjøre en innsats. Er du glad i å være aktiv eller ønsker å bli mer aktiv, kan du søke om oppdrag som treningskontakt eller støttekontakt i kommunen, eller du kan jobbe som hundelufter. Du kan også passe katter eller andre husdyr for folk som er på ferie, eller du kan passe barn. Mange trenger barnevakt på kvelder og i helger, og her kan man tjene inn litt penger. Du kan også svare på undersøkelser på nett, ta skrivejobber eller selge bilder om du er en dugende fotograf. Kanskje viser det seg at jobben du har pr i dag ikke er så godt lønnet som en annen jobb? Hør gjerne med en jobbspesialist hos NAV eller et vikarbyrå om hvilke muligheter du kan ha for å spe på inntekten din med litt ekstra.

Din inntekt er et selvfølgelig et ekstremt viktig verktøy for å kunne bli kvitt økonomiske problemer. Det er to ting man burde undersøke når man ønsker å bli kvitt økonomiske problemer:

Kan jeg øke lønnen min på nåværende jobb?

Kan, bør eller må jeg få meg en jobb ved siden av?

Nordmenn er generelt for dårlige til å forhandle om lønn, på samme måte som vi er dårlige til å prute på varer og tjenester. Vi anbefaler alle som har økonomiske problemer, at de i første omgang prøver å forhandle opp sin nåværende lønn. Du kan gjerne forklare din situasjon til arbeidsgiveren din i en medarbeidersamtale, kanskje du kan få en økning i lønn eller de kan hjelpe deg på andre måter. Noen tilbyr lån til sine medarbeidere, andre kan gi forskudd på lønn. Forskudd på lønn er imidlertid en løsning som ikke er gunstig på sikt, ettersom man må komme ajour relativt raskt. Et alternativ for mange, for eksempel de som jobber i helsesektoren, er at man kan få andre vakter som gir bedre betaling enn de man har fra før. Kan man ta nattvakter eller jobbe flere kvelder og/eller helger? Her er det mye penger å hente om man velger de riktige vaktene.

En ting som veldig mange folk med dårlig råd på grunn av gjeld og lignende ikke tenker på er at man kan få seg en jobb nummer 2. Det kan være på en bensinstasjon, butikk eller annet sted. Dette er en utrolig effektiv måte å bli kvitt gjeld på. Da kan man bli kvitt gjeld kanskje 2-4x så raskt som man ellers ville klart, og det er gjerne bare for en periode. Kanskje viser det seg til og med at dette er en bedre løsning enn den jobben man allerede hadde?

Lag et budsjett

Det er utrolig viktig å lage et budsjett som har god og nøyaktig oversikt over inntekt og de faktiske utgifter. Hvis du lever etter et budsjett så er du omtrent garantert å ikke havne i økonomiske problemer igjen. Et budsjett vil gi deg kontrollen over økonomien din, og du vil lære deg hvordan du unngår å havne i økonomiske problemer igjen. En vinn-vinnsituasjon der, altså.

Vi anbefaler at du i tillegg til å lage et budsjett, oppretter to kontoer. Du bør ha en konto til regninger, husleie, strøm og lignende og en konto til mat og andre utgifter som du har i løpet av måneden. Da kan du sette over pengene til de riktige kontoene når du får lønn. Du vil da få bedre

kontroll og en god oversikt over økonomien din. Det blir selvfølgelig også mye enklere hvis dere er 2 som deler på utgiftene, og har to inntekter. Det er dyrt å sitte med alle utgifter alene!

Hvorfor søke om refinansiering igjennom Gjeldsproblemer.com?

Det er et veldig enkelt og greit svar på dette. Vi har jobbet med finans i de siste 8 årene og har opparbeidet oss god kunnskap om hvem som er best på dette i Norge. Vi mener at alle som søker om refinansiering når de har betalingsanmerkninger burde ha flere valg enn bare ett. Dette er fordi man da kan få et bedre tilbud enn om man ikke hadde så mange valg. Gjeldsproblemer.com sitter ikke på noen direkte avtaler med banker, men vi samarbeider med en låneagent som vi mener har den beste kompetansen på dette her i landet. De samarbeider med veldig mange forskjellige banker og dermed så er du sikret nettopp et valg. Det er nemlig slik at veldig mange som har økonomiske problemer og som sliter med gjeldsproblemer ofte er desperate etter en løsning. Da tar man gjerne den «første og den beste» løsningen, noe som slett ikke nødvendigvis i virkeligheten er den beste løsningen.

I tillegg til dette, så er det viktig for oss å understreke at din informasjon kun blir videreformidlet til dem, og vi sletter alt av informasjon på vår side. Du er dermed helt trygg. Det er også helt uforpliktende! Veldig mange lurer på om vi tjener penger på dette. Ja, vi får noen kroner hvis du får utbetalt lån. Får du ikke lån, får vi ingenting vi heller.

Annonse!

Refinansier din gjeld og start på nytt

låneeksempel eff.rente 15,84%, 65.000, o/5 år, etabl.geb. 950, Totalt: 92.334