Refinansiering med betalingsanmerkninger

Når man får en betalingsanmerkning så har man blitt stemplet som en dårlig betaler og det innskrenker mange muligheter man har. En av disse mulighetene er lån og refinansiering. Det er gjerne når man får betalingsanmerkninger at man kjenner på behovet for en refinansiering, da får man som oftest et nei av banken.

Grunnen til at du får nei av banken er at de ikke ønsker å ta risikoen ved å låne ut penger til deg. Når du har en betalingsanmerking så er det en større risiko for låne ut penger til deg. Selv om grunnene til at man får betalingsanmerkninger er mange så velger de aller fleste bankene å gi automatisk avslag til folk som har betalingsanmerkninger.

Heldigvis så finnes det noen noen få aktører som faktisk ønsker deg med betalingsanmerkning som kunde. De ønsker å ta mer risiko enn de vanlige bankene. Det gjør at betingelsene er noe høyere enn du f.eks ville hatt med en tradisjonell bank.

Hva er en refinansiering?

Refinansiering er når man erstatter et nytt lån istedenfor et annet. Ofte så refinansierer man når man ønsker å oppnå en fordel. Det kan være lavere rente, lenger nedbetalingstid, større lånebeløp eller at man refinansierer for å bli kvitt betalingsanmerkninger.

Hvilke fordeler får man ved en refinansiering?

Det å refinansiere gir deg mange fordeler, spesielt du som har betalingsanmerkninger. Stresset ved ubetalte krav og inkasso blir borte. Nedenfor har vi listet opp noen fordeler ved en refinansiering:

 • Betalt ned alt av utestående krav
 • Fjerner betalingsanmerkninger
 • Samlet alt i et lån
 • Enklere og mer forutsigbart

Hvem kan søke om refinansiering?

For å kunne søke om refinansiering med sikkerhet av betalingsanmerkninger så må du oppfylle noen minimumskrav:

 • Du må minimum tjene 250 000,-
 • Du må ha en bolig som du kan sette som sikkerhet
 • Du må ha nok «restverdi» i boligen du bruker som sikkerhet

Hvordan søker man?

 1. Du kan kontakte en bank som tilbyr denne type lån. Vi har gjort dette svært enkelt for deg. Ved å fylle ut vårt enkle skjema så kommer du direkte i kontakt med banken.
 2. Banken vil ønske å ta en prat med deg for å vite litt mer om din situasjon og hvordan du havnet i den økonomiske situasjonen din. De vil også her prøve å finne ut litt mer informasjon om din bolig.
 3. Banken vil se på saken din og se på boligen din. I noen tilfeller vil banken bruke en ekstern takstmann for å finne ut en konkret verdi. I andre tilfeller vil dette ikke være nødvendig.
 4. Dersom banker ser at du har restverdi i boligen og du har betjeningsevne så kommer banken med et tilbud. Her må du være forberedt på at renten er høyere og at det kommer et etableringsgebyr.
 5. Når du har godtatt og akseptert lånet så vil banken hjelpe deg med å bli kvitt betalingsanmerkningene.
 6. Du har blanke ark!

Viktig å huske på når man søker om refinansiering!

Når man har betalingsanmerkninger og man søker om en refinansiering så er det viktig å huske på at du har fått en ny sjanse. En sjanse til å rydde opp i gjelden din. Dette er en sjanse som det kanskje ikke er mulig å få igjen, derfor er det viktig at du ikke kaster muligheten bor.

Det er selvfølgelig mange årsaker til at folk havner i gjeldsproblemer, men det er viktig at man bruker sjansen på best mulig måte:

 • Lag et budsjett
 • Kutt ned på utgifter
 • Ikke bruk penger du ikke har

Fyll inn skjemaet

Start det økonomiske livet ditt på nytt

Hvordan er prosessen?

Prosessen er ganske lik den prosessen man har for å få et boliglån.

1. Banken kontakter deg for å få mer informasjon om din økonomi, boligen din. De ønsker i de aller fleste tilfeller å få litt innsikt i hvordan og hvorfor du har havnet i et økonomisk uføre. Bankene har forståelse for din situasjon.

2. Banken vurderer søknaden din og boligen din.

3. Dersom banken godkjenner søknaden din så får du lånedokumenter sendt til deg.

4. Når lånet utbetales så betaler banken ut kreditorene dine.

Etter 1-3 dager starter du med helt blanke ark.

Hvem kan søke?

 • Du må eie egen bolig 
 • Du må tjene over 300 000,- 

6,65% ved lån på 2 mill. over 25 år, kost kr. 2.033.291, totalt kr. 4.033.291