Hvis du har flere kredittkort, og har benyttet all kreditten i kortene, kan det være en ide å se på refinansiering. En refinansiering kan spare deg penger og gir deg en ryddig oversikt over utgiftene dine. Det koster ingenting å søke om refinansiering og du kan spare mange penger hvis du har flere kredittkort som skal betales ut.

Lånebeløp 10 000 – 500 000 kr
Eff.Rente 5,33 – 49,92 %
Utbetaling 12 – 180 dager dager
Alder 20 år
Eksempel: Nom rente 9,59% , Eff. rente 11,19%, kr 130.000, o/5 år. Kostnad kr 37.988, totalt kr 167.988.
Lånebeløp 10 000 – 600 000 kr
Eff.Rente 5,01 – 24,40 %
Utbetaling 12 – 180 dager dager
Alder 25 år
Eff: 11 % 200.000,- 10 år Kost: 122.092,- Tot: 322.092,-
Lånebeløp 25 000 – 500 000 kr
Eff.Rente 6 – 23 %
Utbetaling 12 – 180 dager dager
Alder 23 år
100 000 kr over 5 år Effektiv rente: 14,15 % Kost: 37 120 kr Total kost: 137 120 kr

Mange har fått kredittkort på dagen og har andre lån å betale på, og det kan gi store kostnader hver måned. En refinansiering kan gi deg den fordelen, at du får mindre kostnader hver måned og du kan få et større spillerom i økonomien. Hvis du opplever en stram økonomi fordi du har flere betalingsforpliktelser å ta hensyn til, hver måned, er ikke refinansiering en rask vei ut av de økonomiske problemene, men det kan gi deg en større fleksibilitet og romsligere økonomi.

Les vår guide om hvordan du kan refinansiere høy forbruksgjeld

Du kan spare penger på å refinansiere flere kredittkort

Kredittkort er både smart og fornuftig. Bruk av kredittkort kan ha mange fordeler og mange benytter seg av kredittkort på en smart måte, men noen ganger kan det være lett å miste kontrollen. Det kan være mange grunner til dette og ingen situasjon er lik. En av de store hakene med kredittkort er, som regel, at det er veldig små avdrag på den utestående kreditten hver måned.

Ofte, opererer kredittkortselskapene med et minstebeløp, eller en prosentandel, som skal betales ned på utestående kreditt hver måned. De pengene som brukes til å avdra på kreditten kan være forsvinnende liten, noe som betyr at gjelden minker i små drag.

Det koster mye penger å ha flere kredittkort

Det koster penger å ha flere kredittkort med hele eller store deler av kreditten benyttet. Dette er fordi det ofte er høye renter på kredittkortene og det er ikke ment som et langsiktig lån. Mange går i den fellen at de nedprioriterer større avdrag på kredittkortet, og hvis dette gjelder flere kredittkort på en gang, kan det være større summer i utestående kreditt.

Selv om det ikke er så høye kostnader forbundet med å holde gjelden i vater, vil innbetalingene bidra til å minke gjelden noe nevneverdig heller. Dette koster penger i renter, som du skal betale måned etter måned.

En refinansiering gir deg muligheten til å ha en konkret nedbetalingsplan, hvor du vet nøyaktig når du er ferdig med gjelden og hvor mye dette kommer til å koste deg. Det er mange som foretrekker dette, fordi det gir deg en mulighet til å ha en forutsigbar økonomi. Hvis du har et kredittkort, vil du hele tiden ha muligheten til å benytte deg av kreditten om igjen og om igjen. Det er mange som går i denne fella og det gjør at du aldr blir ferdig med kredittkortgjelden din.

Det er også mulig å få refinansiert andre typer lån

Kredittkort er ikke det eneste du kan refinansiere. Mange har forbrukslån, eller andre små-lån, som koster dyrt i renter og avdrag, og mange har begge deler. Du kan refinansiere alle mindre beløp du har utestående for å samle alle utgiftene. En refinansiering kan faktisk spare deg for tusenvis av kroner.

Har du flere forbrukslån, eller lignende, er det typisk mange kroner å spare på å samle alt under ett. Har du i tillegg kredittkort, er det lurt å se på refinansiering. Du kan få uforpliktende tilbud uten at det koster deg noe og det gir deg et alternativ til å, nærmest, kaste penger ut av vinduet på unødvendige kostnader.

De pengene som du vil spare på en refinansiering kan du bruke på ekstra nedbetalinger og da kan du bli kvitt gjelden din raskere. Hvis du har betalingsanmerkninger og eier bolig så kan du søke om boliglån med betalingsanmerkning. dette er en kostbar type lån men som gjør at du blir kvitt anmerkningene.

Få flere tilbud på refinansiering slik at du kan spare mest mulig penger

Du kan få flere tilbud på refinansiering – helt gratis – og du slipper å oppsøke bankene selv. Mange tar jobben med å kontakte alle bankene selv, men det er en stor jobb og det kan lønne seg å ha en tredje-part på banen. En erfaren tredje-part med gode bankforbindelser kan spare deg for mye jobb og du kan få mange ulike tilbud på en gang.

Du kan gi informasjon om hvor mye du ønsker å låne slik at du får kontakt med flere banker. Da kan du begynne prosessen med å søke lån til å refinansiere gjelden din.

Har du flere banker som konkurrerer om å få deg som kunde, er det mulighet for å få tilbud om gunstige renter. Du bør sjekke tilbudene grundig for å forsikre deg om at du får de beste betingelsene og at du faktisk sparer penger. Men har du flere lån utestående så er det veldig gode muligheter for at du kan det.

Forbered søknaden slik at du får med alle opplysninger

Har du flere kredittkort og forbrukslån så tyder det på at du ikke har kontroll på utgiftene dine. Det gir deg økt sannsynlighet for å få godkjent søknaden din fra eksempelvis Bank Norwegian, om refinansiering, hvis du har en ryddig økonomi. Forbered søknaden din med et budsjett og en god oversikt over alle inntekter og utgifter du har. Et budsjett, er et verktøy du kan bruke i din hverdagsøkonomi også, så hvis du ikke har et budsjett allerede bør du lage et.

Videre, er det lurt å ha dokumentasjon på alt. Gjør klar lønnsslipper og en oversikt over utgiftene dine. Utgifter, er alle de faste forpliktelsene dine, som husleie, lånekassen, gjeld, bil og alt annet som har en betydning for økonomien din.

Er du en dyktig betaler allerede og har unngått betalingsanmerkninger etc. så kan du ha gode muligheter for å få refinansiert utestående kreditt. Det kan spare deg penger og er en fornuftig løsning hvis du vil ha en god kontroll over din hverdagsøkonomi.

Det koster ingenting å undersøke mulighetene dine og du forplikter deg ikke før du har signert et gjeldsbrev. Merk, at det kan koste deg litt å opprette et nytt lån, som refinansiering er, og du skal helst spare penger på å refinansiere. Det er ikke alltid det lønner seg å refinansiere kredittkort og forbrukslån. Sjekk de rentene du får i tilbud og be om en komplett oversikt over nedbetalingsplanen, slik at du kan planlegge fremtidige utgifter.