REFINANSIERING AV HØY FORBRUKSGJELD

Gjeldsproblemer.com blir ofte kontaktet av folk som har høy forbruksgjeld og som sliter med å finne en løsning på gjelden din. Gjelden blir ofte ikke et problem før man ikke klarer å refinansiere forbruksgjelden lenger. Det veldig mange gjør er at de hele tiden låner opp forbruksgjelden sin for å kunne finansiere et forbruk eller finansiere gjelden de allerede har. Dette fungerer «bra» helt til bankene sier nei eller at man går over den magiske grensen på 500 000,-. Det er nemlig dette som er den øvre grensen på forbrukslån i de aller fleste bankene i Norge.

Så hva gjør man med gjelden som øker for hver dag som går og som spiser større biter av økonomien hver måned? Man bør prøve å få refinansiert denne gjelden og ryddet opp. Vi har derfor laget en helt egen guide som forteller deg hvordan du kan refinansiere dine høye forbrukslån inn i et lån.

Hva bør du gjøre om du har høy forbruksgjeld?

Om du har høy forbruksgjeld så bør du snarest ta grep om din økonomi for rydde opp. Vi anbefaler at man:

  1. Får oversikt over gjelden
  2. Søker om refinansiering av gjelden hvis mulig
  3. Lager et budsjett og betaler ned gjelden så raskt som mulig

Hvorfor refiansiere høy forbruksgjeld?

Det er flere gode grunner til at man burde refinansiere forbrukslån og gjerne flere grunner om gjelden er høy. Den største årsaken er selvfølgelig renten, spesielt hvis man har mange forskjellige forbrukslån. Renten er ofte høy på mindre forbrukslån, i tillegg til at det gjerne er noen gebyrer. Den andre grunnen er at du får en mye bedre oversikt over din gjeld med en betaling i måneden.

Dersom du har veldig mye gammel gjeld så kan du i tillegg kontakte bankene du skylder penger og forhandle ned gjelden. Dette er ikke så aktuelt for deg som har fersk gjeld eller som har vært «flink» å betalt ned gjelden i tide.

Hvordan refinansiere høy forbruksgjeld?

Det er ganske enkelt å søke om refinansiering av din forbruksgjeld, hvis du ikke betalinganmerkninger så kan du klikke på lenken toppen av denne artikkelen. Da vil du komme til et søknadsskjema hvor du enkelt fyller ut en søknad. Her legger du inn alt alt av informasjon om din økonomi og situasjon. Da søker du i flere i banker samtidig på en og samme søknad. Det betyr at du kan sammenligne og velge det lånetilbudet som passer best til din økonomi.

Når du har fylt ut skjemaet så vil søknaden din bli vurdert fortløpende. Dersom det kommer tilbud om refinansiering av din forbruksgjeld så vil du få varsel om dette. Etter rundt 30 minutter så burde alle svar være mottatt. Når du har fått alle svar så vil du kunne velge selv hvilket lånetilbud som passer best til deg. Når det er gjort så vil banken behandle din søknad og du vil få en lenke som du skal signere på med bankid. Når det er gjort så vil låne settes til utbetaling, ettersom dette er refinansiering så vil pengene bli utbetalt direkte til dine kreditorer. Du vil da ikke bli kvitt forbruksgjeld men heller samle dette et sted.

Har du betalingsanmerkninger?

Hvis du i dag har betalingsanmerkninger så kan du ikke søke om hjelp i en vanlig bank, du må gå til en bank som tilbyr refinansiering med betalingsanmerkninger. Forløpig er dette kun forbeholdt deg som eier egen bolig og som har litt ledig verdi i denne boligen. Det er flere banker som tilbyr dette produktet i dag og hvis du ønsker å bli kvitt betalingsanmerkninger så kan du ganske enkelt lese mer om dette på vår underside som omhandler refinansiering med betalingsanmerkninger.

Dersom du har betalingsanmerkninger så er du mer risiko for bankene. Derfor er disse «spesialbankene» litt mer kostbare enn en vanlig bank. Det er en høyere rente enn den vanlige renten du har i dag og i tillegg så kommer det et etableringsgebyr som er høyere enn vanlig. Dette gjør bankene for å i det hele tatt kunne tilby et lån til deg som har betalingsanmerkninger. Vi skulle selvfølgelig ønske at det var noen billigere alternativer men vi skal være veldig glade for at det finnes banker som tilbyr denne type lån.

Prossesen med refinansieringen tar gjerne noen få dager. Når du fyller ut  skjema så blir du kontaktet enten på epost eller telefon. Da må du ha alle papirer som skattemelding, lønnsslipper og ikke minst en oversikt over gjelden din. Hvis du er usikker på hvor mye gjeld eller hvor mange betalingsanmerkninger du har så kan du ta en sjekk på Gjeldsregisteret helt gratis. Her kommer alt du har gjeld opp og hvis du printer ut denne oversikten så vil den være til god hjelp for konsulenten som ringer deg opp. Så fort du har sendt inn dokumentene så vil konsulenten prøve å finne en «match» mellom deg og bankene. Hvis du får godkjent refinansieringen så vil banken betale ut alle dine forbrukslån, ta over boliglånet ditt og bake dette inn i et nytt lån. Du vil dermed kvitte deg med alle høye forbrukslån og kun ha et boliglån å forholde deg til.

Hvis du syntes at dette er interessant så kan du fylle ut skjema i bunnen av siden. Vår tjeneste er helt gratis for deg som kunde!

Har du ikke betalingsanmerkninger og eier egen bolig?

Da bør du søke om å bake disse høye forbrukslånene inn i et lån hos din vanlige bank hvis det er mulig. Da kan du få en bedre rente og ikke minst få et mye lavere månedsbeløp. Til tross for at du har betjeningsevne og ikke minst ledig verdi i boligen din så sier veldig mange banker nei til å refinansiere forbrukslån. Holdningen til mange banker har vært at de ønsker å unngå kunder med høy forbruksgjeld og det er jo ikke uten grunn. Samtidig så er det nok vanskeligere for bankene å «unngå» kunder med forbruksgjeld fordi det nå er blitt så mange nordmenn som har høye forbrukslån. Dersom du skulle få nei fra din vanlige bank på å refinansiere ditt boliglån for å dekke inn forbruksgjelden så kan du bruke vårt skjema i bunnen av siden her. Da sendes din kontaktinformasjon til lånekonsulent som daglig jobber med å hjelpe folk å refinansiere sin forbruksgjeld, det er helt gratis og selvfølgelig helt uforpliktende.

Eier du ikke egen boligen men ønsker å refinansiere?

Da kan du søke om refinansiering hos en ordinær forbrukslånsbank. Hvis du har mer enn 500 000,- i forbrukslån så er det ikke veldig mange banker som kan hjelpe deg. Det finnes i dag noen banker som i dag tilbyr opptil 600 000 i forbrukslån. For å få et høyt forbrukslån så kreves det at du i dag har god inntekt og at du har hatt dette i god tid. Det tar ikke lang tid å få svar på en søknad om refinansiering uten sikkerhet, bare noen få minutter. Lånemegleren kan hjelpe deg med å refinansiere høy forbruksgjeld, de samarbeider med de fleste banker i Norge og du trenger bare å sende inn en søknad.

Klikk her for å søke om refinansiering av din forbruksgjeld Lånemegleren (sponset)

Nom. rente 12,65 %, eff. rente 13,84 %, 240 000 kr o/10 år, kostnad 189 840 kr, totalt 429 840 kr.

Hvis du skulle fra nei fra en forbrukslånsbank så har du ikke mulighet til å få en refinansiering. Da må du se på andre muligheter som kan få forbruksgjelden din ned på et nivå så du kan refinansiere. Vi har tidligere skrevet om hvordan du kan betale ned gjeld raskt og hvordan du kan komme deg ut av øknomiske problemer, dette er guider som alle kan hjelpe deg.

Hvorfor sier banken NEI til å refinansiere?

Veldig mange med gjeldsproblemer opplever ofte å få nei fra hovedbanken og andre banker. Grunnen er at bankene har en modell som beregner hvor mye eller hvor lite risiko de skal ta. Det kan være at de ser at du i dag ikke har god betjeningsevne eller kanskje en bankrådgiver mener at etter å ha snakket med deg at du ikke er en kunde de ønsker. Det kan være veldig mange årsaker til at man får nei fra banken. Vi anbefaler at om du får nei fra en bank så spør om hvorfor du får nei. Noen ganger kan det være at de har en modell som er laget på datagrunnlag, da kan de ofte ikke si noen grunn. Hvis en bankrådgiver har vurdert din søknad så kan de veldig ofte gi deg grunnen på hvorfor din søknad om refinansiering blir avslått.

Det vi kan si er at om du søker hos en spesialbank som tilbyr lån til mennesker med litt mer risiko enn de ordinære bankene så vil du kunne få vite nettopp hvorfor de ikke kan gi deg refinansiering. Flere av bankene gir deg gjerne noen tilbakemeldinger og en vennlig beskjed om å søke igjen dersom din situasjon skulle endre seg. Hvis du benytter deg av skjemaet nedenfor så kan du få snakke med en lånekonsulent som har lang erfaring med søknader om refinansiering. Dersom han ikke får til å hjelpe deg så kan han helt sikkert komme med noen gode råd til deg!

Til deg som får eller har fått godkjent refinansiering

Hvis du har fått godkjent refinansiering eller hvis du får godkjent refinansiering så har vi en viktig oppfordring til deg. Bruk sjansen du har fått til å rydde opp i din økonomi. Det er nemlig ikke alle som får godkjent refinansiering og det er ennå færre som får det godkjent 2 ganger. Vi vet at veldig mange ender opp i økonomiske problemer igjen. Bruk derfor sjansen du har fått og lær av feilene du har gjort.