Personlig konkurs

Personlig konkurs eller tvungen gjeldsordning er en svært omfattende og ikke minst alvorlig prosess. Det er mange som tror at en personlig konkurs er rask & effektiv måte å bli kvitt gjelden sin på men det er ikke sant. Men hvilke konsekvenser har en personlig konkurs egentlig?

En personlig konkurs/tvungen gjeldsordning betyr at du slår deg selv konkurs. Alle din eiendeler vil bli registrert og deretter lagt til noe som heter “konkursbo”. Disse eiendelene selges for å prøve å dekke inn kravene til kreditorene. Det betyr at alt du eier vil du miste rådigheten over. I tillegg så blir lønnen din i en 5 års periode kontrollert av namsmannen, han vil fordele lønnen til kreditorene mens du vil få et minstebeløp å leve på det. Beløpet er merkbart lite og vil sette preg på din levestandard.

Fordelen med en personlig konkurs/tvungen gjeldsordning er at du blir per definisjon gjeldsfri etter 5 år.
Ulempene er at du får 5 år hvor økonomien din vil være så stram at det kan bli vanskelig å få endene til å møtes.

Dersom du står i en situasjon hvor du risikerer å gå personlig konkurs så anbefaler jeg deg å lese deg opp på Konkursrådet sine sider. Her finner du en god innføring i alt dette innebærer og ikke minst prosessen. 

Fyll inn skjemaet

Start det økonomiske livet ditt på nytt

Hvordan er prosessen?

Prosessen er ganske lik den prosessen man har for å få et boliglån.

1. Banken kontakter deg for å få mer informasjon om din økonomi, boligen din. De ønsker i de aller fleste tilfeller å få litt innsikt i hvordan og hvorfor du har havnet i et økonomisk uføre. Bankene har forståelse for din situasjon.

2. Banken vurderer søknaden din og boligen din.

3. Dersom banken godkjenner søknaden din så får du lånedokumenter sendt til deg.

4. Når lånet utbetales så betaler banken ut kreditorene dine.

Etter 1-3 dager starter du med helt blanke ark.

Hvem kan søke?

  • Du må eie egen bolig 
  • Du må tjene over 300 000,- 

6,65% ved lån på 2 mill. over 25 år, kost kr. 2.033.291, totalt kr. 4.033.291

  • Vi opplever for tiden stor pågang og det er derfor viktig at du forteller når det passer at vår samarbeidspartner tar kontakt.