Personlig konkurs

Personlig konkurs eller tvungen gjeldsordning er en svært omfattende og ikke minst alvorlig prosess. Det er mange som tror at en personlig konkurs er rask & effektiv måte å bli kvitt gjelden sin på men det er ikke sant. Men hvilke konsekvenser har en personlig konkurs egentlig?

En personlig konkurs/tvungen gjeldsordning betyr at du slår deg selv konkurs. Alle din eiendeler vil bli registrert og deretter lagt til noe som heter “konkursbo”. Disse eiendelene selges for å prøve å dekke inn kravene til kreditorene. Det betyr at alt du eier vil du miste rådigheten over. I tillegg så blir lønnen din i en 5 års periode kontrollert av namsmannen, han vil fordele lønnen til kreditorene mens du vil få et minstebeløp å leve på det. Beløpet er merkbart lite og vil sette preg på din levestandard.

Fordelen med en personlig konkurs/tvungen gjeldsordning er at du blir per definisjon gjeldsfri etter 5 år.
Ulempene er at du får 5 år hvor økonomien din vil være så stram at det kan bli vanskelig å få endene til å møtes.

Dersom du står i en situasjon hvor du risikerer å gå personlig konkurs så anbefaler jeg deg å lese deg opp på Konkursrådet sine sider. Her finner du en god innføring i alt dette innebærer og ikke minst prosessen. 

Annonse!

Refinansier din gjeld og start på nytt

låneeksempel eff.rente 15,84%, 65.000, o/5 år, etabl.geb. 950, Totalt: 92.334