Høsten begynner for alvor å snike seg inn på oss og dette kan være en god tid å rydde opp litt i økonomien. Det er utrolig hvor mye penger man kan spare ved å gjøre noen enkle valg som potensielt kan spare deg veldig mye penger. Dette kan være alt i fra å refinansiere din gjeld eller ved å bare å kutte ut kostnader. Nedenfor så har vi skrevet noen tips til deg som ønsker å spare penger.

Alle bør til en hver tid prøve å gå igjennom kontoen sin for å redusere kostnader og finne god løsninger. Dette gjelder selv dem som ikke har gjeldsproblemer men som har god råd. Det er dumt å betale for mye for noe man få billigere et annet sted.

Kan jeg få billigere lån?

Dette er et spørsmål som alle burde spørre seg. Nå er det svært stor konkurranse om lånekundene. Det være seg om du har boliglån, billån eller andre typer lån. Da kan det lønne seg å sjekke om du kan få bedre betingelser andre steder. Det finnes veldig mange forskjellige aktører som kan hjelpe deg med å redusere dine kostnader når det kommer til lån. Du kan gå til bankene selv å gjøre dette selv eller du kan benytte deg av en låneagent.

På alle typer lån så kan det være flere tusen kroner å spare i året på å «shoppe» litt rundt. Husk at de aller fleste bankene har en ekstra god pris som de kan tilby til sine beste kunder.

Les også vår artikkel om hvordan du kan tjene penger raskt.

Kan jeg spare penger på strøm?

Strøm er en stor kostnad som veldig mange faktisk glemmer når de skal betale regninger. På strøm så kan man få den beste prisen ganske enkelt ved å sammenligne hvor du kan få den beste prisen på strøm. Det finnes i dag flere titalls forskjellige strømselskaper og alle vil ha deg som kunde. Ved å shoppe rundt på pris så er det ikke uvanlig at man kan få gratis strøm i noen måneder og det kan derfor være en perfekt tid å få ned kostnadene noe før jul.

Kan jeg spare penger på mobilregningen?

Ja, det er definitivt mulig å spare penger på mobilregningen. Hvis du f.eks har Telia eller Telenor i dag så kan det være mulig at man kan få billigere telefonregninger hvis man går til f.eks Talkmore eller Ice hvor det generelt er billigere muligheter.

Andre unødvendig utgifter kan kuttes

Når man graver i kontoen så kan man gjerne finne en del unødvendig utgifter som gjerne er koblet til dårlige vaner. Etter vår erfaringer så er dette typiske dårlige vaner som lotto, pengespill, røyk, snus og andre ting.

Norsk Tipping

Norske casino (ulisensierte)

Impulskjøp

Røyk

Snus

Hvor mye penger kan man faktisk spare?

Man kan faktisk spare en god del tusen kroner på gjøre en slik gjennomgang. Det er ikke vanskelig og det krever som regel veldig lite.