Omstartslån

Omstartslån er et annet navn for refinansiering med betalingsanmerkninger. Her er lite utvalg av seriøse aktører som kan hjelpe deg med et omstartslån!

Den siste tiden så har vi sett et stadig større antall banker og agenter markedsføre noe som kalles for omstartslån. Dette har ført til at vi har fått mange henvendelser fra besøkende som lurer på hva slags lån dette egentlig er. Det korte svaret er at et omtstartslån er det samme som refinansiering med betalingsanmerkninger og det er derfor ikke noe nytt produkt. Det er bare pakket inn i et nytt navn men er akkurat det samme som et lån med betalingsanmerkninger eller en refinansiering. Dette er et lån som laget for deg som sliter med gjeldsproblemer og trenger hjelp med å refinasierte bort inkassokrav og betalingsanmerkninger. 

Vi har trollet igjennom internett for å finne ut alt du trenger å vite om omstartslån her. Informasjonen nedenfor er hentet ut i fra banker og agenter som tilbyr omstartslån. 

Hvem kan få omstartslån? 

Som nevnt ovenfor så er det ikke noe forskjell fra et vanlig refinansieringslån som flere av spesialbankene har tilbudt i flere år. Det er derfor de samme kravene som de stiller:

  • Du må ha ledig verdi i boligen utover 15 % som er lovpålagt egenkapital til å dekke inn gjelden 
  • Du kan maksimalt låne 5x din inntekt 
  • Du må ha dokumenterbar inntekt og kunne fremskaffe dokumentasjon dersom noe skulle være uklart her 
  • Du må ha en godkjent takst på boligen du ønsker å sette som sikkerhet  

I tillegg til disse kravene så bør du ha laget en oversikt over din gjeld som gjør at du enkelt kan presentere din sak for banken. Når du søker om omstartslån så vil det alltid lønne seg å være forbredt. Det er viktig å huske på at man gjerne kun får en sjanse til å refinansiere sin gjeld når man har fått betalingsanmerkninger så man bør være sikker på at man er motivert og endre seg. 

Hva skiller et omstartslån fra et vanlig boliglån?

De som søker om omstartslån har gjerne prøvd å søke om et vanlig boliglån men på grunn av inkasso eller betalingsanmerkninger så har de fått avslag. Dette avslaget har de fått fordi vanlige banker ikke ønsker å ta risikoen som et lån til en med betalingsanmerkninger gjerne bringer. Bankene som tilbyr lån med betalingsanmerkninger tar betydelig risiko og derfor tar de seg bedre betalt enn en vanlig bank. I tillegg til dette så tar bankene et etableringsgebyr som varierer i størrelse fra bank til bank. Hvilket etableringsgebyr banken opererer med kan avhenge av lånesum, hvilken bank du søker hos og saken din. 

Den store forskjellen er derfor at omstartslån koster mer enn et vanlig boliglån. Vi har ennå ikke sett banker som opererer med lave renter eller gebyrer på refinansiering med betalingsanmerkninger. 

Hvilke banker tilbyr omstartslån?

Et omstartslån er det samme som en vanlig refinansiering med betalingsanmerkning. Det betyr ganske helt enkelt at man kan få det samme produktet i flere banker. Nedenfor har vi listet opp noen av bankene som tilbyr refinansiering med betalingsanmerkninger:

BlueStep

Bank 2

Kraft Bank

Nordax

MyBank

Hvem burde ikke søke om et omstartslån? 

Dersom du har en annen lånemulighet så bør du unngå et kostbart refinansieringslån. Hvis du ikke har betalingsanmerkninger så bør du prøve å søke i vanlige tradisjonelle banker istedenfor å søke hos bankene som i hovedsak har designet disse lånene mot personer som har betalingsanmerkninger. Dersom du har betalingsanmerkninger men dersom kravene er små så vil det være hensiktsmessig i mange tilfeller å betale ned den gjelden ført før man prøver å søke hos en tradisjonell bank hvor man slipper å betale en høy rente og et kostbart etableringsgebyr. 

Ønsker du mer informasjon om denne typen?

Da anbefaler vi at du tar en kikk på våre underside om refinansiering med betalingsanmerkning, der finner du masse informasjon om fordeler og ulemper med denne type lån. Vi kan ikke understreke viktigheten av å lese igjennom, sammenligne og forstå hvordan en slik refinansiering fungerer før man søker om den.