Hvis du har ett eller flere forbrukslån kan det være en god ide å se på refinansiering. En refinansiering av forbrukslån kan spare deg mange penger i termingebyrer og renter, uten den helt store innsatsen fra din side. Refinansiering øker i popularitet, i takt med at det er flere og flere som tar opp forbrukslån. Sjekk bare hva du kan spare med forbrukslån kalkulator – det kan fort bli mye penger bare med noen prosentpoeng forskjell. Selv om du bare har et enkelt forbrukslån er det mulig at du kan spare penger på en eventuell refinansiering. Har du flere forbrukslån, er det garantert en god løsning å se på refinansiering.

Les vår guide til hvordan du kan refinansiere høy forbruksgjeld

Hvorfor refinansiere forbrukslån

Det er dyrt å ha flere lån du skal betale på hver måned. Det er nemlig flere kostnader forbundet med et lån, som ikke bare inkluderer renter hver måned, men også termingebyrer, papiravgifter og lignende. Disse kostnadene er ikke variabelt med renten og er i bunn og grunn unødvendige. Du kan faktisk spare en hel del penger på å refinansiere flere lån.

En refinansiering innebærer at du samler alle lånene under ett. Hvis du har 3-4 lån du betaler på hver måned så kan du refinansiere disse lånene ved å bake alle inn i et lån og besparelsene kan være store. En refinansiering betyr i praksis at du tar opp et nytt lån for å betale ut dine andre låneforpliktelser. Da har du kun en regning å betale på hver måned i stedet for flere.

Mange velger refinansiering av lån fordi det gir en større fleksibilitet og økonomisk oversikt. Det kan være ulike grunner til å velge fra e n refinansiering, spesielt hvis du ikke får en bedre rente på lånet og det skal du sjekke opp i på forhånd. Hele poenget med en refinansiering er at du skal få mindre utgifter ved å låne samme sum penger.

Koster det noe å refinansiere

Ja, det koster penger å refinansiere. Dette er spesielt i opprettelsesgebyr og andre kostnader du har med å få et nytt lån. Hvor mye dette gebyret er på vil variere fra långiver til långiver og det kan du enkelt få opplyst av banken når du sender inn en søknad.

Det er ingen tvil om at det er penger å spare på å refinansiere hvis du har flere lån å betale på. Regnestykket er enkelt. Hvis du har mindre utgifter ved å samle flere lån under ett, så er det verdt det.

Du kan spare penger på refinansiering

Det kan være mange penger å spare på en refinansiering. I takt med at forbrukslån vokser i popularitet er det også et stigende behov for å refinansiere flere lån. Mange tar gjerne opp flere lån og sitter igjen med mange kostnader i form av termingebyrer og ulike renteutgifter.

Et forbrukslån har gjerne en lang løpetid, noe som betyr at det koster en del penger over tid. Da betyr også små beløp mye, fordi selv om du betaler et forholdsvis mindre beløp hver måned så vil dette bli en betydelig utgift når du skal betale den hver måned, år etter år.

Hvis du refinansierer flere lån så har du også muligheten til å få en lavere rente. Hvis du kan få samlet alle lånene under ett så får du også en større fleksibilitet angående månedsbeløp og mange foretrekker å ha bare en kreditor å forholde seg til. Merk, at det ikke alltid lønner seg å refinansiere. Sjekk opp i betingelser og hvilke kostnader du får slik at du kan ta en selvstendig avgjørelse, på om det er økonomisk gunstig for deg å ha lån spredt ut eller samlet under ett, men veldig ofte kan du regne med å spare penger på en refinansiering.

Bli kvitt unødvendige kostnader

Ved å refinansiere et eller flere lån kan du spare en hel del penger. Dette gjelder også hvis du bare har et forbrukslån for eksempel, fordi så lenge du kan få en bedre rente, og mindre kostnader, er det et bedre alternativ. Refinansiering handler om å spare penger i det lange løp og antallet av refinansieringer øker i omfang. Det er flere aktører på markedet som kan tilby dette til nye og gamle kunder. Du kan få uforpliktende tilbud på refinansiering av dine lån, uten at det koster deg en krone, og du forplikter deg ikke til noe før du har signert lånepapirene.

Refinansiering av lån uten sikkerhet er et alternativ du bør vurdere hvis du bryr deg om din egen økonomi. Ofte, sitter mange igjen med mange dyre lån og kredittkort, og klarer ikke å bli kvitt dem. Det er ikke så rart, fordi det er mange regninger å holde styr på og mange penger forsvinner i dragsuget, i form av gebyrer og kostnader. Refinansier dine lån fordi du kan ha muligheten til å spare tusenvis av kroner på det. Det kan lønne seg og du er noen få klikk unna å få en bedre økonomi.

Innhent tilbud om refinansiering

Du kan innhente tilbud om refinansiering på flere måter. En vanlig metode er å oppsøke hvert enkelt kredittselskap for å reforhandle renter og kostnader. Særlig hvis du er en god betaler så kan det være en god ide å kontakte et kredittselskap du har et godt forhold til. Da er de gjerne tilbøyelige til å se på muligheter til å refinansiere andre lån du har også, men det garanterer deg ikke den beste renten på markedet. Det kan også være en tidkrevende jobb, fordi du skal sende inn søknader til hvert enkelt selskap og det er heller ingen garanti for at ikke jobben er forgjeves. Derfor, er det lurt å sende ut flere søknader samtidig, slik at du får noen tilbud å velge mellom.

Hvor god rente du får vil være sterkt avhengig av din økonomiske tilstand så du bør forberede deg på dette så godt du kan.

Et alternativ til å selv oppsøke bankene er å bruke et mellomledd til å gjøre jobben for deg. Da kan du innhente flere tilbud samtidig og du kan dra nytte av at bankene vil konkurrere om å refinansiere dine lån. Det er spesielt en god ide hvis du vil ha flere valgmuligheter. Og det koster deg ingenting heller.