Lowell Norge, tidligere Justitia Norge, har siden mars i 2018 vært en del av Lowell-konsernet og byttet i oktober 2018 navn til Lowell. Lowell er Europas nest største aktør innen kreditthåndtering. Lowell tilbyr helhetsløsninger og tjenester innen kreditthåndtering. Tjenestene som tilbys er fakturering, betalingstjenester, inkassotjenester, kjøp av fordringer og omfattende analysetjenester.

Totalt i Lowell konsernet har de 4400 ansatte, hvorav 850 holder til i Norgen. Lowell Norge teller 130 ansatt og har kontorer på Bryn i Oslo. Totalt opererer Lowell i 8 land.

Hvordan kan jeg kontakte Lowell?

Du kan kontakte Lowell på telefon 23 17 10 60. Åpningstiden er Mandag til Torsdag 8-21, Fredager 8-16. Om du trenger mer informasjon kan du gå inn på deres nettsider.

Hva sier andre kunder om Lowell inkassoselskap?

Kunder har omtalt Lowell inkasso som et selskap med god kundeservice som følger opp sakene sine. Det er også derimot flere kunder som har hatt dårlige erfaringer med Lowell Inkasso som:

  • Dårlig og useriøs kundeservice
  • Fått tilsendt inkassokrav som ikke er deres
  • Får tilsendt faktura om krav som allerede er betalt.

Vår erfaring er at et inkassoselskap normalt ikke vil ha flertallet av fornøyde kundeomtaler

Hva burde jeg gjøre om jeg uenig i et inkassokrav?

Om du mottar et inkassokrav som du ikke er enig i anbefales det at du kontakter dem så fort som mulig via telefon 23 17 10 60 eller sender mail, du finner link på deres nettsider.

Forbrukertilsynets anbefaler at man kontakter inkasso-selskapet i tillegg til selskapet som har hyret/solgt inn inkassoselskapet for å bestride inkassokravet. Det anbefales også, om ønskelig, at man ber om mer informasjon rundt kravet man er uenig i.

Hvordan kan jeg sjekke om jeg har krav hos Lowell inkasso selskap?

Gå inn https://www.lowell.no/ for å logge inn på Min Lowell  der kan du sjekke din status hos Lowell, du kan også kontakte dem per telefon: + 47 23 17 10 60.

Hva burde man gjøre om man har fått et eller flere inkasso-krav?

Om du har fått et eller flere inkassokrav bør du starte med å få oversikt over økonomien ved å finne ut hvor mye du har i samlet gjeld. Deretter bør du også kontakte selskapet som har sendt deg krav og prøve og forhandle om å senke gjelden. Om man ikke har råd til å betale er det gunstig å få til en avtale om en nedbetalingsplan for gjelden som er justert til din økonomiske situasjon. Jo raskere man får på plass en plan for hvordan nedbetalingen skal skje, det bedre er det.

Om man har mye gjeld med inkasso og/eller betalingsanmerkninger og eier egen bolig kan man søke lån med inkasso der man få samlet alle krav og lån i ett og samme lån. Slike lån er kostbare og anbefales derfor kun til de som ikke har andre utveier. Det anbefales derfor at man får en oversikt over sin økonomiske situasjon for å finne det beste løsningen for å nedbetale gjelden.