Når man skal søke på lån, er det mange ting å ta hensyn til. God økonomi gjør det lettere å få lån, mens varig lav inntekt kan gjøre det vanskeligere. Men det er ikke bare hensyn til inntekt og formue som er viktig. Betalingshistorikk, bostedsadresse, alder, statsborgerskap også videre er alle faktorer som er med på å avgjøre denne skjebnen. Som regel er det fort gjort å søke på lån, noe man er anbefalt å gjøre gjennom banken. Ettersom alle bankene vurderer forskjellige så kan det være lurt å søke i flere banker, det er nettopp da mange velger å bruke noe som man kaller for en låneagent.

Hva er en låneagent?

En låneagent jobber i et firma som sammenligner lån. Det er ikke hans oppgave å avgjøre om du får lånet, men på grunnlag av de opplysninger som er gitt, kan han gjøre sin jobb. Låneagenten søker i ulike lån fra samarbeidspartnere han er knyttet til. Dette kan være med på å realisere drømmen som man har. Det kan være nytt kjøkken eller en fotballtur med gutta. Hva enn det er, så er låneagenter der for å hjelpe deg med å få lån.

Er det lurt å bruke en låneagent?

I prinsippet kan man selv lete rundt på nett og forhøre seg selv på hvilke lån som er aktuelle. Men hvordan får man oversikten over alle mulige lån? Det er ganske vanskelig og dermed kan man godta betingelser som er dårligere enn hva man kunne ha fått med en låneagent. Låneagenten sonderer ikke alle selskapene, kun de som er med i samarbeidet. Låneagenten vil vise fram opplysningene som man har lagt inn i dokumentet, og før de avgjør noe som helst, blir papirene også sendt til en kredittsjekk. Agenten har nok noen ess i ermet når det gjelder å få fram potensialet i et lån. Han er vår man i forhandlingene. For hans agenda er også å tjene på jobben har gjør, som kun er basert på antall lån han får produsert. Om man virkelig vil ha forbrukslån eller refinansiering med betalingsanmerkning er en låneagent nyttig.

Hvordan kontakter man en låneagent?

Den enkleste måten å kontakte en låneagent er å bruke vår liste nedenfor. Du klikker på agenten du ønsker å søke hos. Det er automatisert gjennom et skjema. Du skriver inn hvor mye du ønsker i lån og egentlig alt annet som du normalt bruker å oppgi til banken. Deretter så sender denne låneagenten dette videre til bankene de samarbeider med.

Adservice Comparison Feed: Could not find feed with ID "feed-id-998"

Hvilken agent er best?

De aller fleste agenter veldig like og det er ikke store forskjeller. Vi foretrekker Centum Finans over flere andre etablerte aktører når det kommer til forbrukslån eller refinansiering av forbrukslån. Når det kommer til refinansiering med betalingsanmerkninger så foretrekker vi å bruke Finanstipset som du ser annonse for rett ovenfor. Når det er sagt så er dette de agentene vi foretrekker på de forskjellige produktene og det er i tillegg våre annonsører på denne nettsiden. De aller fleste låneagenter i Norge er seriøse.

Hvorfor bruke en låneagent?

Låneagenten, eller finansagenten som de også kalles, er reelle og gjør en nyttig jobb. De vet hvem som trenger lån og hvem som kan få låne. Ulemper med låneagent? Det er ikke nødvendigvis et problem å bruke en låneagent, men det man må spørre seg er om man bør ta opp lån når ikke banken anbefaler det. Det er nemlig banken som har den laveste renten. Men man må ikke glemme mulighetene som ligger i et lån. Mye penger kan gi ny giv. Det kan være spennende investeringer som man ellers ville ha gått glipp av. Eller det kan være tilbud man må slå til på med en gang. Derfor er det vanskelig å si noe negativt om låneagenter generelt. De legger tross alt ned mye arbeid med å få de beste betingelsene for brukerne sine.

Kan man stole på låneagenten?

Det er ikke noe som tilsier at man ikke kan stole på låneagenter. De er ikke nødvendigvis økonomer, slik som en finansiell rådgiver i en bank. Likevel har agenten så mye erfaring fra markedet at han kan skille mellom rett og galt. De vil framvise din søknad til selskapene han kjenner godt, og sammen vil de kunne komme til en enighet. Vil man ikke ha lånet bør man ikke søke om lån, men en låneagent vil gjøre alt i sin makt for at nettopp du skal få innvilget lån hos en av disse finans aktørene.

Koster det penger å være en låneagent?

Nei, for deg som kunde så koster det ikke penger. Låneagenten får betalt en provsjon av bankene på de kundene som blir til lånekunder. Det er heller ikke noe mer kostbart å bruke en låneagent ettersom bankene uansett bruker veldig mye penger på å få nye kunder.

Hvilke typer lån kan man få igjennom en låneagent?

De aller fleste låneagenter har spesialisert seg på refinansiering av forbrukslån og så finnes det noen som tilbyr refinansiering med sikkerhet i boiligen din. Det finnes et lite antall agenter som i tillegg har produkter som billån og boliglån. Sistnevnte er låneagentene sjelden konkurransedyktig på så da er det bedre å gå direkte til bankene selv og sammenligne lånetilbud selv.

Ønsker du å lese mer om agenter?

Vi har skrevet noen artikler om de største aktørene på markedet som er låneagenter:

Axo Finans 

Lånemegleren/ STK Finans 

Centum/Zmarta 

Uno FInans