Låne penger med betalingsanmerkning

Når du har fått en betalingsanmerkning så er du stemplet som en dårlig betaler. Grunnen til at man gjør dette er for å verne samfunnet mot at du skal pådra deg selv mer gjeld som du ikke betaler. Det er derfor svært vanskelig å låne penger når man har betalingsanmerkning, noen vil kanskje hevde at det er umulig å låne penger når man har betalingsanmerkning men det er ikke sant. Hvis du oppfyller noen enkle krav så kan du få låne penger når du har betalingsanmerkning: 

  • Du må tjene over 250 000
  • Du må eie egen bolig og ha ledig kapital i boligen 

Hvis du oppfyller disse kravene så kan det være at du kan få låne penger selv om du har betalingsanmerkning. Alt du trenger å gjøre er å klikke på knappen ovenfor og vi setter deg i direkte kontakt med noen som kan hjelpe. Hvis du ikke oppfyller disse kravene så er det ikke mulig å få lån igjennom en bank. 

Hvem tilbyr lån til folk med betalingsanmerkninger?

Det er kun noen få banker som tilbyr dette, men det er ventet at flere vil komme på banen å tilby dette etterhvert. Hvis du fyller ut vårt skjema så vil du komme i kontakt med alle som tilbyr lån med betalingsanmerkninger. Betingelsene kan variere og derfor tenker vi at det er best at du ser på alle muligheter. 

Hva koster det å låne penger?

Når man har betalingsanmerkninger så er man en stor risiko for banken, det betyr at banken kommer til å ta seg bedre betalt enn om du ikke har betalinganmerkninger. Banken tar samtidig sikkerhet i boligen din, noe som reduserer risikoen noe, derfor kan man forvente seg en rente som ligger mellom et vanlig boliglån og forbrukslån. 

Hvor lang tid tar det å låne penger? 

Dette er ikke et raskt lån, bankene behandler alle søknader manuelt og i noen tilfeller så ønsker banken å gjøre en egen verdivurdering av boligen din. Hele prosessen fra søknad til utbetalt lån kan ta opptil et par uker, noen ganger går det raskere. Hvor lang tid avhenger av hvor kompleks saken din er og hvor mye penger du ønsker å låne. 

Banken ønsker kontroll 

Bankene har litt forskjellig standarder når de gir ut lån. Noen banker ønsker kun å gi deg lån så du kan betale ned betalingsanmerkningene dine og andre banker har ingen begrensninger. Det er enkelte banker som ikke ønsker at du har lån noen andre steder enn hos dem, det betyr at de krever at du refinansierer alt utenom studielån inn et lån hos dem. Når man søker om lån så er man ikke i possisjon til å nekte dem noe og det anbefales at man prøver å samarbeide. 

Er det bindingstid på lånet? 

Net, det er i hovedsak ikke bindingstid på lån, men man må betale et etableringsgebyr. Dette er gjerne nokså høyt og dette er fordi banken vet at når dine betalingsanmerkninger er borte så kan du søke om lån i tradisjonelle banker. Det man bør merke seg er at bankene kjenner til hvilke banker som tilbyr lån til de som har betalingsanmerkninger. Vi vet at flere har opplevd at dette stopper dem i å flytte lånet, fordi ordinære banker ikke ønsker risikoen du bærer. 

Er det dumt å låne penger når man har betalingsanmerkninger?

Nei det er ikke det hvis man samtidig blir kvitt disse anmerkningene. Hvis man låner penger og ikke kvitter seg med betalingsanmerkningene, da er det veldig dumt å låne penger. Alle bankene krever at de betaler ut betalingsanmerkningene når du får utbetalt lån hos dem. 

Det er heller ingen vits i å ta opp et kostbart lån for å bli kvitt betalingsanmerkninger hvis du klarer å pådra deg nye med en gang. Disse bankene gir ikke så mange sjanser til å rydde opp og om du klarer å rote det til igjen så kan du ikke forvente å få godkjent din søknad. 

Fyll inn skjemaet

Start det økonomiske livet ditt på nytt

Hvordan er prosessen?

Prosessen er ganske lik den prosessen man har for å få et boliglån.

1. Banken kontakter deg for å få mer informasjon om din økonomi, boligen din. De ønsker i de aller fleste tilfeller å få litt innsikt i hvordan og hvorfor du har havnet i et økonomisk uføre. Bankene har forståelse for din situasjon.

2. Banken vurderer søknaden din og boligen din.

3. Dersom banken godkjenner søknaden din så får du lånedokumenter sendt til deg.

4. Når lånet utbetales så betaler banken ut kreditorene dine.

Etter 1-3 dager starter du med helt blanke ark.

Hvem kan søke?

  • Du må eie egen bolig 
  • Du må tjene over 300 000,- 

6,65% ved lån på 2 mill. over 25 år, kost kr. 2.033.291, totalt kr. 4.033.291