Lån med betalingsanmerkninger

Lån med betalingsanmerkning er mulig men dersom du har fått en betalingsanmerkning så kan det være vanskelig å få et lån. Grunnen til det er at du er stemplet som dårlig betaler og da vil de færreste bankene ta sjansen på å låne ut penger til deg. Grunnen til det er at bankene ønsker å pengene de låner ut tilbake med rente og hvis du har en betalingsanmerkning så er det en sjanse for at det ikke skjer. Derfor får man automatisk avslag i de aller fleste norske banker når man har en betalingsanmerkning og søker om boliglån. Det er likvel muligheter for deg som ønsker lån når du har betalingsanmerkninger og det er nettopp dette vi skal gå igjennom i denne guiden.

Hvis du er en av de som ønsker å lese guiden men ønsker å finne ut hvor du kan låne penger når du har betalingsanmerkninger så kan du enkelte bruke vår sponsede lenker nedenfor. Dette er lenker. til banker som gir lån til deg med betalingsanmerkninger. Vi har valgt å inkludere aktører som både er banker og agenter. Du kan velge den som passer deg best.. De samarbeider med alle de ledende bankene som har betalingsanmerkninger som spesialfelt. Klikk på lenken nedenfor og den tar deg direkte til søknadsskjema.

Klikk deg inn på lenken ovenfor

Fyll ut informasjonen 

Du blir kontaktet

En dyktlig lånekonsulent kontakter deg

SØKNADSPROSESS

Banken eller agenten vurderer søknaden din og ser hvordan de kan hjelpe deg.

UTBETALING

Hvis søknaden din blir godkjent så betaler banken ut din gjeld.  

Hvorfor er det vanskelig å få lån når du har betalingsanmerkning?

Dersom du har fått en betalingsanmerkning så kan det være vanskelig å få et lån. Grunnen til det er at du er stemplet som dårlig betaler og da vil de færreste bankene ta sjansen på å låne ut penger til deg. Grunnen til det er at bankene ønsker å pengene de låner ut tilbake med rente og hvis du har en betalingsanmerkning så er det en sjanse for at det ikke skjer. Derfor får man automatisk avslag i de aller fleste norske banker når man har en betalingsanmerkning og søker om boliglån.

Kort forklart så er betalingsanmerkningen samfunnets måte å beskytte deg mot å ta opp mer gjeld og det er en beskyttelse mot at andre skal ta tap fordi du er en dårlig betaler. Veldig mange oppfatter dette som urettferdig men det å låne penger er ingen rett og penger vokser ikke på trær. Ettersom de aller fleste vanlige banker ikke låner ut penger til deg som har betalingsanmerkning så er det heldigvis noen banker som velger å se bort i fra betalingsanmerkningen når de innvilger lån. Dette gjør de fordi det ikke er stor konkurranse om kundene og fordi de kan ta seg bedre betalt. 

Hvem kan få lån med betalingsanmerkning?

En betalingsanmerkning er alvorlig og for å få lån med betalingsanmerkning så må man oppfylle noen krav. Dette er i tillegg til at banker ser på din motivasjon. Hvis du har betalingsanmerkninger og ønsker å låne penger til forbruk så vil du få nei. Bankene som tilbyr lån til deg som har betalingsanmerkninger ønsker at du skal bruke lånet de gir til å rydde opp. Derfor vil bankene som regel betale ut dine krav og «rydde opp» når de gir deg lånet. Denne vurderingen tar som regel banken etter å ha tatt en prat med deg og enkelte banker vil si nei hvis de føler at du ikke er motivert til å rydde opp. 

I tillegg til kravet ovenfor så vil banker som låner ut penger til personer med betalingsanmerkninger kreve at du:

 

 • Du eier egen bolig .
 • Din totale gjeld kan ikke overstige 5x din husstands inntekt 
 • Du må ha skattepliktig fast inntekt (lønn, pensjon eller uføre)
 • Du må ha inntekt over 300 000

Hvordan søker jeg om lån med betalingsanmerkning?

Prosessen med å få lån når du har betalingsanmerkning er ikke så veldig annerledes fra den du er vandt til med et vanlig boliglån. Det er riktignok noen deler av dette som typisk kan være litt forskjellig fra en vanlig boliglåns søknad.

 1. Du må kontakte bankene som tilbyr dette. Hvis du bruker vår sponsede lenke som ligger her, så setter vi deg i kontakt med en en agent som har kontakt med alle bankene. De kan hjelpe deg med å finne den banken som kommer med det beste tilbudet og som passer din økonomi best.
 2. Banken kommer til å ville ha et telefonmøte med deg. Her vil de stille deg litt spørsmål om økonomien din dag og hvordan du havnet i dette økonomiske uføret. Her lønner seg det seg å være ærlig og reflektert.
 3. Banken vil deretter bruke litt tid å se på boligen du stiller til sikkerhet og saken din. I noen tilfeller så kan banken sende en egen takstmann til boligen din, etter avtale med deg.
 4. Hvis banken er fornøyd med alle tallene og bolig du setter som sikkerhet. Så vil banken kontakte deg for å avtale detaljer. Da får du gjerne en avtale som du må signere. Her er rente gjerne høyere enn den du har på ditt vanlige boliglån, i tillegg så har de et etableringsgebyr.
 5. Dersom du aksepterer lånebetingelsene og signerer. Da vil banken betale ut dine uoppgjorte krav og du vil få blanke ark.

 

 

Hvilke banker tilbyr lån med betalingsanmerkning?

Bare for noen år siden var det kun Bluestep Bank som tilbydde lån til nordmenn med betalingsanmerkninger. Nå er det et stadig økende antall banker som tilbyr dette produktet, og konkurransen om kundene er til din fordel. Grunnen til at flere banker ønsker disse kundene er at det er god butikk med lave renter nå, og fordi det begynner å bli en større andel nordmenn som har behov for nettopp lån etter de har fått betalingsanmerkninger. Vi har et økt forbruk og det er lettere å få lån og kreditter, derfor havner dessverre også flere i denne situasjonen. Da er det godt å vite at man kan få hjelp til å ordne opp.

I dag er det flere banker som tilbyr lån til de med betalingsanmerkning.

Bluestep Bank

Dette var den aller første banken som begynte å tilby lån til kunder med betalingsanmerkninger. Banken startet opprinnelig i Sverige men har vokst seg relativt stor i Norge også de siste årene. Banken er kjent for å ha svært dyktige medarbeidere og de gjør etter vårt inntrykk svært gode vurderinger av lånesøknader. De vil svært gjerne at du tar kontakt med dem, om det er for å søke om refinansiering, råd og tips eller om du bare ønsker å forhøre deg om hva de kan tilby. Hos Bluestep kan du refinansiere, mellomfinansiere og søke boliglån. Felles for alt er at de kan tilby deg lån selv om du har betalingsanmerkninger. Kanskje har du kjøpt ny bolig og ikke fått solgt den gamle enda? Da kan de være behjelpelige med å gi deg finansiering til å komme deg ut av situasjonen på en bra måte. Banken vil sammen med deg finne en best mulig løsning uten at det blir altfor dyrt.

Du kan lese mer om våre erfaringer med BlueStep Bank her!

Bank 2

Dette er en annen gammel traver som for alvor ble kjent da John Arne Riise ble kunde og fortalte om hjelpen han fikk hos dem. Dette er en god norsk bank som hjelper kunder som har betalingsanmerkninger med både lån og refinansiering. Det fine med Bank 2 er at de ikke bare tilbyr refinansiering med første prioritet i pant, men de kan ta over kun deler av lånet. Derfor er det veldig mange som oppnår en gunstig løsning hos Bank 2.

Vi har skrevet litt om våre erfaringer med Bank 2 her.

Kraft Bank

Kraft Bank er den nyeste aktøren på markedet for refinansiering til kunder med betalingsanmerkninger. Denne banken er eid av Bjørn Maaseide. Han har samlet mange kloke hoder for å lansere en annerledes bank! Her er det alltid fokus på å få deg som kunde opp av grøten og tilbake i økonomisk stabilt sideleie. De tilbyr refinansiering til deg som har betalingsanmerkninger og som eier egen bolig. Det fine med Kraft Bank er at de ikke krever at du som kunde har ledig verdi i boligen, så lenge økonomien din tilsier det så kan de gi deg et usikret lån for å dekke inn alt. Dette er en spennende bank, og den er relativt ny.

Vi har skrevet mer om hvilke erfaringer vi har med Kraft Bank her.

Nordax Bank

Nordax er en bank som er kanskje mest kjent for å sende ut reklame om forbrukslån i postkassene til folk. Dette er en bank som virkelig har satset på sitt nye produkt som sikter seg nettopp mot deg som ønsker refinansiering med betalingsanmerkninger. De har allerede blitt en betydelig aktør og har et svært konkurransedyktig produkt. Nordax tilbyr vanlige boliglån til deg som ikke får boliglån i vanlig bank. Det betyr at du kan søke om lån med betalingsanmerkning, refinansiering med betalingsanmerkning og lån med inkasso. 

Du kan lese mer om våre erfaringer med Nordax her!

MyBank

MyBank var en utfordrerbank på forbrukslån men har nå gått over til å satse på det de kaller omstartslån. Dette er en det samme som refinansieirng med betalingsanmerkninger og sikter seg inn på deg som trenger en ny start. De har satset veldig tungt på dette og finnes nå hos veldig mange agenter.

Du kan lese mer om våre erfaringer med MyBank her!

 

Hvor mye koster et lån når man har betalingsanmerkninger?

Det er ikke noe fasitsvar på prisen du vil få på ditt lån men det koster mer enn et vanlig lån. Grunnen til at det koster mer er at banken tar mer risiko når de gir lån til deg. Renten på lån med betalingsanmerkning ligger gjerne mellom 5-8% og itillegg så tar bankene et etableringsgebyr. Dette varierer veldig fra bank til bank. Noen banker er fleksible med dette gebyret, andre har en fastsatt prosent og andre har et fast gebyr. Grunnen til at banken tar et etableringsgebyr er fordi du står fritt til å flytte lånet senere. Banken bruker mye tid og ressurser på hver sak så etableringsgebyret er bankens måte å sikre seg her. Det skal nevnes at ytterst få for refinansiert et lån fra Bluestep, Bank 2, Nordax eller MyBank med en gang. Dette er fordi at bankene vet hva dette produktet er og de ønsker gjerne å se at du har bevist at du har endret din økonomi.

Dette er dermed ikke billige lån men bankene tar risiko her. Flere banker setter gjerne ned renten for hvert år som går og ettersom økonomien din blir bedre. Etterhvert så vil mange som låner penger når de har betalingsanmerkninger flytte lånet over til en vanlig bank. Når man får byttet over til en tradisjonell bank kommer veldig ann på historien til kunden. Dersom man ikke har veldig mye dårlig historikk og en god dialog med banken så trenger det ikke å ta veldig lang tid.

Det man skal være oppmerksom på er at de vanlige bankene vet om disse bankene. Så om du har et lån fra MyBank, Bluestep eller lignende så vil de spørre deg hvorfor du har det. Da kan det være at du enten må vise at du har endret økonomien din over tid eller forklare situasjonen som gjorde at du havnet i det økonomiske uføret.

 

 

Negative konsekvenser av lån med betalingsanmerkning

Dette er noe vi er veldig opptatte av å kommunisere ut til alle våre lesere. Dersom man søker om refinansiering når man har betalingsanmerkninger, så trenger man å gå til noen av disse «spesialistbankene». Dette får noen konsekvenser som man er nødt til å være klar over før man søker om lån. De vanlige bankene som DNB, Nordea og din lokale sparebank vet hva slags banker dette er, og det er derfor ikke unormalt at man blir låst til disse aktørene i en periode til man kan bevise at man har ryddet opp. Dette handler om at når du er kunde i Bluestep Bank, Kraft Bank eller en annen slik type bank, så er du en risiko for disse andre bankene. Dette er noe tradisjonelle banker ikke har priset inn i sine kunder og de ønsker deg derfor ikke som kunde.

De ønsker kunder som er trygge og stabile i økonomien og som kan betale det de skylder. Alt annet gjør at de løper en stor risiko ved at de kanskje ikke får tilbake pengene sine, noe de selvfølgelig ikke ønsker. Det koster både tid og penger når man må sette i gang tiltak for å kreve tilbake penger som kunder ikke klarer å betale.

Etterhvert som tiden går så vil man ha mulighet til å flytte lånet til en vanlig bank, men man kan ikke forvente å få til dette de første årene etter at man har fått lån hos en av disse bankene som tilbyr lån med betalingsanmerkninger. Derfor må du være forberedt å betale en høy rente på dine lån en god stund fremover i tid. Det gjelder å ikke tenke på dette som noe negativt men heller motivasjon til å «renvaske» økonomien din. Samtidig som du bør ta en vurdering på om dette er er noe for deg. Du skal vite at det å ikke gjøre noe med betalingsanmerkningene ikke er noe bedre løsning.

 

 

Hva bør man tenke på før man aksepterer et lån når man har betalingsanmerkninger?

Når man skal akseptere et lån så er det en del ting man burde tenke på. Nå har du mest sannsynlig betalingsanmerkninger og da har du begrenset muligheter for alternative muligheter. Det kan uansett være greit å spørre seg selv om følgende:

 • Klarer jeg å betale bort betalingsanmerkningene uten lån?
 • Finnes det noen alternative muligheter?

Grunnen til at vi ber deg om å tenke på disse punktene er at hvis man i utgangspunktet skylder et mindre beløp. Da kan det være en mye bedre løsning å betale de ned over litt tid eller låne penger av noen privat. Bankene som tilbyr lån til deg med betalingsanmerkninger tar seg godt betalt i både rente og i form av et etableringsgebyr.Det samme gjelder selvfølgelig hvis du har noen andre måter du kan låne penger på. Som f.eks hvis du låner penger privat eller på andre måter kan få finansiert bort dine betalingsanmerkninger. Hvis man har økonomiske problemer så kan det være greit å unngå private lån med mindre man vet 100 % at man kommer seg tilbake i økonomisk stabilt sideleie.

Til slutt så vil vi si at når man tar opp et lån fra BlueStepKraftBankNordax eller Bank 2. Så kan man slite med å konvertere til et vanlig lån senere. Det vil nok være mulig, men vi vet at enkelte har litt problemer med det som vi har nevnt ovenfor.

Hvem bør ikke søke om lån når de har betalingsanmerkninger?

Dersom du ikke har til hensikt å rydde opp i din økonomi så bør du ikke låne mer penger. Det er nemlig slik at grunnen til at betalingsanmerkninger eksisterer er at man stoppe folk fra å ta opp mer lån. Bankene som tilbyr lån til deg som har betalingsanmerkninger gjør dette for at du skal rydde opp. Hvis du har fått hjelp til å rydde opp en gang så er det ikke sikkert at du får hjelp en gang til.

«Jeg kunne mistet hjemmet mitt hvis jeg ikke fikk refinansiert, men vi refinansierte lånet, og betalte ut de andre kreditorene, nå betaler jeg et mindre beløp pr. måned».

— Arne , 47 år 

«Ofte er det slik at ingen av de store bankene kan hjelpe. Men vi ser ganske annerledes på det og ser muligheter der de store melder pass. Derfor får vi mange nye kunder».

—Bankansatt 

Økonomiske problemer

Det er nok veldig mange som opplever økonomiske problemer en gang i livet. Selv det som vi betegner som "rike mennesker" opplever gjerne økonomiske problemer en gang i livet. Øknomiske problemer kan utarte seg veldig forskjellig og oppleves veldig forskjellig. Det er...

Er det lurt å utsette regninger?

Den siste tiden så har stadig flere banker kommet med løsninger som lar deg enkelt utsette regninger eller låne penger til regninger. Det er for oss litt forundrelig hvordan dette blir pushet av banker og ikke minst så lurer vi på hvor smart dette. Dette er tjenester...

Kan man få forbrukslån med betalingsanmerkninger?

Nei, du kan ikke få forbrukslån med betalingsanmerkninger. Det er ganske enkelt fordi du med en betalingsanmerkning har vist at du ikke klarer å betjene gjelden eller regningene du har i dag. For å få godkjent et forbrukslån så må du oppfylle noen krav: Ingen...

Corona har forløpig ikke gitt hopp i inkasso eller betalingsanmerkninger

Når krisen slo hardt mot Norge og over 400 000 ble permittert eller mistet jobben så tenkte vi i Gjeldsproblemer.com at alle parametere som vanligvis slår til i en krise ville toppe: Betalingsanmerkninger ville sitge Inkasso vil sige Etterhvert at flere tvangssalg kom...

Hva skjer hvis man ikke betaler forbrukslån?

Det finnes i dag over 175 000 nordmenn som har forbrukslån og sist uke sunne vi lese at stadig flere nordmenn sliter med å betale forbrukslån. Forbrukslånsbankene holder nå på å rigge seg for økte tap og for mange så vil dette være et eksperiment. Så om du ikke klarer...

Avslag på søknad om refinansiering

Hos Gjeldsproblemer.com så opplever vi ofte å få henvendelser fra lesere som har prøvd å søke om refinansiering av forbrukslån eller refinansiering med sikkerhet i boligen men fått avslag på søknad. Så hva gjør man når banken sier nei og finnes det noen banker som...

Hjelp til refinansiering – Les hvordan du kan få hjelp!

Refinansiering kan være en veldig stor avgjørelse og det kan være veldig lurt å få hjelp når man ønsker å refinansiere sin gjeld. Uansett om det er forbruksgjeld, inkasso eller at du bare ønsker et billigere lån så kan gode råd spare deg for mange tusen kroner. Hvis...

Billån med betalingsanmerkning?

Når man har fått en betalingsanmerkning så kan det være veldig vanskelig å få nye lån eller faktisk umulig. Det gjelder selvfølgelig billån.  Dette er fordi banken sjekker om du har betalingsanmerkninger når du søker om billån. Hvis du har en betalingsanmerkning så...

Hvordan få slettet gjeld?

Det er dessverre mange som tror at staten kan fikse alt, selv det å slette gjeld. Men slik er ikke verden for de fleste av oss, og når man har skaffet seg lån, må man også betale det tilbake. Gjeld oppstår når man låner, kjøper eller skaffer seg ting som har verdi....

Ikke råd til regninger

Har man ikke råd til regninger, da har man et problem. Regningene forsvinner ikke dersom man legger dem lengst nederst i en skuff man aldri åpner. De er skriftlige bevis på faste eller variable utgifter man har, og kan være alt fra strøm til klær på Zalando. Har du...

Betalt plassering - Søk om lån med betalingsanmerkning

Hvis du eier egen bolig så kan du refiansiere hele din gjeld med sikkerhet i boligen din. Dette kan gi deg en bedre rente og gjør at man i mange tilfeller kan betale ned sin gjeld raskere. Du kan få fjernet dine betalingsanmerkninger og inkasso! Lenken nedenfor er sponset! Søk om refinansiering fra Finanstipset og få hjelp!

låneeksempel eff.rente 15,84%, 65.000, o/5 år, etabl.geb. 950, Totalt: 92.334