Lån med betalingsanmerkning

Betalt plassering - Søk om lån med betalingsanmerkning!

Hvis du eier egen bolig så kan du refiansiere hele din gjeld med sikkerhet i boligen din. Dette kan gi deg en bedre rente og gjør at man imange tilfeller kan betale ned sin gjeld raskere. Søk om refinansiering fra Finanstipset og få hjelp! De sender din søknad til flere banker slik at du slipper 

Låneeksempel: effektiv rente 5.51% v2mill,
o/30 år. kost kr.2.032.308, totalt kr. 4.032.308

Dersom du har fått en betalingsanmerkning så kan det være vanskelig å få et lån. Grunnen til det er at du er stemplet som dårlig betaler og da vil de færreste bankene ta sjansen på å låne ut penger til deg. Grunnen til det er at bankene ønsker å pengene de låner ut tilbake med rente og hvis du har en betalingsanmerkning så er det en sjanse for at det ikke skjer. Derfor får man automatisk avslag i de aller fleste norske banker når man har en betalingsanmerkning og søker om boliglån.

Heldigvis så er det ikke alle banker som tenker på denne måten. I Norge i dag så er det et økende antall banker som tilbyr lån til deg som har betalingsanmerkning. Disse bankene vet at du er høyere risiko og de tar seg derfor ennå bedre betalt i form av renter. De trenger sikkerhet for å kunne ta denne risikoen, derfor er dette et produkt kun forbeholdt deg som har en bolig.

Det finnes i dag 5 banker i Norge som tilbyr dette produktet til sine kunder. Dette gir muligheten til folk som har havnet i gjeldsproblemer å rydde opp og få en til sjanse. Dette er ikke et «forbrukslån», dette er et lån for deg som ønsker å bli kvitt betalingsanmerkningene dine.

Hvordan får jeg lån med betalingsanmerkninger?

Prosessen med å få lån er ikke så veldig annerledes fra den du er vandt til med et vanlig boliglån. Det er riktignok noen deler av dette som typisk kan være litt forskjellig fra en vanlig boliglåns søknad.

  1. Du må kontakte bankene som tilbyr dette. Hvis du bruker vårt skjema som ligger her, så setter vi deg i kontakt med en en agent som har kontakt med alle bankene. De kan hjelpe deg med å finne den banken som kommer med det beste tilbudet og som passer din økonomi best.
  2. Banken kommer til å ville ha et telefonmøte med deg. Her vil de stille deg litt spørsmål om økonomien din dag og hvordan du havnet i dette økonomiske uføret. Her lønner seg det seg å være ærlig og reflektert.
  3. Banken vil deretter bruke litt tid å se på boligen du stiller til sikkerhet og saken din. I noen tilfeller så kan banken sende en egen takstmann til boligen din, etter avtale med deg.
  4. Hvis banken er fornøyd med alle tallene og bolig du setter som sikkerhet. Så vil banken kontakte deg for å avtale detaljer. Da får du gjerne en avtale som du må signere. Her er rente gjerne høyere enn den du har på ditt vanlige boliglån, i tillegg så har de et etableringsgebyr.
  5. Dersom du aksepterer lånebetingelsene og signerer. Da vil banken betale ut dine uoppgjorte krav og du vil få blanke ark.

Hva kreves for å få lån med betalingsanmerkning?

Dette må være oppfylt for å kunne søke om lån:

  • Over 250 000 i inntekt
  • Du må eie boligen du setter som sikkerhet
  • Du må ha tilsvarende restverdi i boligen som du ønsker i lånebeløp, i det minste deler av dette.

Hvor mye kan jeg få i lån?

Det er ingen øvre grense på hvor mye, men du ha «plass» (sikkerhet) i boligen din til å dekke det inn. Det betyr at du må ha mer enn 15% ledig kapital i boligen for å få lån med betalingsanmerkninger. Om du ønsker en refinansiering for å rydde opp i økonomien så kan du få mer enn dette, men da må du dele opp refinansieringen i en del med sikkerhet i boligen og et lån som er usikret. Hvis du er usikker på din situasjon så anbefaler vi at du fyller ut skjema på vår nettside og en uavhengig lånekonsulent vil ta kontakt med deg for å drøfte din sak.

Hvor mye koster lån med betalingsanmerkninger?

Det er ikke noe fasitsvar på prisen du vil få på ditt lån men det koster mer enn et vanlig lån. Grunnen til at det koster mer er at banken tar mer risiko når de gir lån til deg. Renta på lån med betalingsanmerkning ligger gjerne mellom 5-8% og itillegg så tar bankene et etableringsgebyr. Dette varierer veldig fra bank til bank. Noen banker er fleksible med dette gebyret, andre har en fastsatt prosent og andre har et fast gebyr. Grunnen til at banken tar et etableringsgebyr er fordi du står fritt til å flytte lånet senere. Banken bruker mye tid og ressurser på hver sak så etableringsgebyret er bankens måte å sikre seg her. Det skal nevnes at ytterst få for refinansiert et lån fra Bluestep, Bank 2, Nordax eller MyBank med en gang. Dette er fordi at bankene vet hva dette produktet er og de ønsker gjerne å se at du har bevist at du har endret din økonomi.

Hvilke banker tilbyr lån med betalingsanmerkning?

For bare noen få år siden så var det svært få aktører som ønsket å låne penger til nordmenn med betalingsanmerkninger. Dette har endret seg drastisk de siste årene ettersom etterspørselen er større og fordi dette er god butikk for bankene. Nedenfor har vi skrevet om noen av bankene som tilbyr lån med betalingsanmerkninger. Det er viktig å påpeke at det disse bankene satser på ikke er å låne ut penger til forbruk men låne penger til deg som gjør at du kan refinansiere bort din betalingsanmerkninger. 

Bluestep

Dette er den største banken på lån og refinansiering med betalingsanmerkninger i Norge. De har sitt hovedkontor i Sverige men har kontorer i Norge. De er kjent for å løse mange kompliserte saker hvor det er mange betalingsanmerkninger som er uoppgjort. Så lenge du har ledig verdi i boligen og en grei inntekt så vil Bluestep kunne hjelpe deg med et lån. Du kan lese mer om våre erfaringer med Bluestep her. 

Bank 2

Dette er banken som for mange er kjent som banken som hjalp John Arne Riise ut av gjeldsknipen. De har blitt omtrent synonymt med en betalingsanmerkning og det er ikke uten grunn. De hjelper nordmenn hver dag med å bli kvitt betalingsanmerkninger og tilbyr i hovedsak to forskjellige lån. De tilbyr ‘første og annen prioritetslån. Veldig mange av bankene som tilbyr lån med betalingsanmerkninger krever at du flytter hele lånet ditt til deres bank, det trenger ikke å være slik med Bank 2. Du kan lese mer om våre erfaringer med Bank 2 her. 

Mybank

Mybank er en forbrukslånsbank som nå har begynt med å låne ut penger til nordmenn med betalingsanmerkninger. De har kalt sitt lån for et «omstartslån» og det er for deg som har betalingsanmerkninger. Hvis du får innvilget et «omstartslån» så vil banken betale ut gjelden din og bake dette inn i boliglånet ditt. Du kan lese mer om våre erfaringer med MyBank her.

Kraft Bank

Dette er en relativ nyetablert bank som har som mål å hjelpe nordmenn ut av gjeldsproblemer. Her kan du søke om refinansiering med sikkerhet i boligen. De er en litt annerledes bank som går grundig igjennom din økonomi og gir deg den beste løsningen for din økonomi. Du kan lese mer om vår erfaring med Kraft Bank her.

Nordax

Dette er en ganske fersk aktør på det å tilby lån til folk med betalingsanmerkninger. De vurderer hver søknad manuelt og satser hardt på refinansiering med betalingsanmerkninger. De har et litt stivt etableringsgebyr men de tar til gjengjeld 2.prioritet som gjør at det totalt sett ikke trenger å bli det mest kostbare alternativet.

Hva bør man tenke på før man aksepterer et lån?

Når man skal akseptere et lån så er det en del ting man burde tenke på. Nå har du mest sannsynlig betalingsanmerkninger og da har du begrenset muligheter for alternative muligheter. Det kan uansett være greit å spørre seg selv om følgende:

  • Klarer jeg å betale bort betalingsanmerkningene uten lån?
  • Finnes det noen alternative muligheter?

Grunnen til at vi ber deg om å tenke på disse punktene er at hvis man i utgangspunktet skylder et mindre beløp. Da kan det være en mye bedre løsning å betale de ned over litt tid eller låne penger av noen privat. Bankene som tilbyr lån til deg med betalingsanmerkninger tar seg godt betalt i både rente og i form av et etableringsgebyr.

Til slutt så vil vi si at når man tar opp et lån fra BlueStep, KraftBank, Nordax eller Bank 2. Så kan man slite med å konvertere til et vanlig lån senere. Det vil nok være mulig, men vi vet at enkelte har litt problemer med det.

Hvem bør ikke søke om lån når de har betalingsanmerkninger?

Dersom du ikke har til hensikt å rydde opp i din økonomi så bør du ikke låne mer penger. Det er nemlig slik at grunnen til at betalingsanmerkninger eksisterer er at man stoppe folk fra å ta opp mer lån. Bankene som tilbyr lån til deg som har betalingsanmerkninger gjør dette for at du skal rydde opp. Hvis du har fått hjelp til å rydde opp en gang så er det ikke sikkert at du får hjelp en gang til.

 

 

Annonse!

Refinansier din gjeld og start på nytt

låneeksempel eff.rente 15,84%, 65.000, o/5 år, etabl.geb. 950, Totalt: 92.334