Lån med betalingsanmerkninger og inkasso

Få hjelp med din gjeld – Alle kan søke!

Lånebeløp 100 000 – 10 000 000 kr
Eff.Rente 5 – 8,50 %
Utbetaling 60 – 360 md dager
Alder 24 år
Effektiv rente 5,95% ved 2 mill. over 25 år, kost 1.668.466, totalt 3.668.466
Lånebeløp 100 000 – 2 500 000 kr
Eff.Rente 6,90 – 29,06 %
Utbetaling 360 md dager
Alder 25 år
Renteeksempel: Lån 2 000 000 kr, 25 år, nom. rente 5,94%, eff. rente 6,24%. Totalkostnad: 3 892 014 kr. Faktisk månedsbeløp og totalbeløp kan avvike fra kalkulator. Etab.gebyr 1-4 %. Rente fastsettes individuelt.
Lånebeløp 100 000 – 15 000 000 kr
Eff.Rente 3,99 %
Utbetaling 12 – 360 md dager
Alder 18 år
6.33% ved et lån på 2.000.000 kr over 25 år, kost kr. 1.843.586, totalt kr. 3.843.586 NOK​
Lånebeløp 200 000 – 10 000 000 kr
Eff.Rente 5,03 – 24,40 %
Utbetaling 1 – 360 md dager
Alder 18 år
Effektiv rente 11% 200.000,-, 10 år. Kost. 122.092,- Tot: 322.092,-

Lån med betalingsanmerkning og inkasso er mulig, men dersom du har fått en betalingsanmerkning kan det være vanskelig å få et lån. Grunnen til det er at du er stemplet som dårlig betaler, og da vil de færreste bankene ta sjansen på å låne penger til deg.

Bankene ønsker naturligvis å få pengene de låner ut tilbake, med renter. Hvis du har en betalingsanmerkning, er det en sjanse for at det ikke skjer. Derfor får man automatisk avslag i de aller fleste norske banker når man har en betalingsanmerkning og søker om boliglån.

Det er likevel muligheter for deg som ønsker lån når du har betalingsanmerkninger og inkasso, og det er nettopp dette vi skal gå igjennom i denne guiden. Hvis du er en av de som ikke ønsker å lese guiden, men heller finne ut hvor du kan låne penger når du har betalingsanmerkninger, kan du enkelte bruke vår sponsede lenker ovenfor.

Dette er lenker til banker og agenter som gir lån til deg med inkasso og betalingsanmerkninger. Vi har valgt å inkludere aktører som både er banker og agenter. Du kan velge den som passer deg best.

Veldig mange tror at det ikke er mulig å få lån med betalingsanmerkning, men det er faktisk mulig, og det er nettopp det vi skal gå igjennom i denne guiden. Det er ikke lett å få lån med betalingsanmerkninger, men det er mulig. Det er dessverre kun mulig for deg som eier egen bolig som banken kan ta pant i å søke om lån med betalingsanmerkninger. Dersom du kun har inkasso, er prosessen noe enklere.

Hva er en betalingsanmerkning?

En betalingsanmerkning er et system vi har i Norge for å kunne beskytte personer, bedrifter og organisasjoner. Vi har skrevet en egen artikkel om hva en betalingsanmerkning er. Kort forklart er det et system som gjør det mulig å beskytte personer mot å ta opp mer gjeld enn de kan håndtere, og et system som beskytter mot at man gir kreditt til noen som ikke kan betale for seg.

Hva er et lån med betalingsanmerkning?

Et lån med betalingsanmerkning er et vanlig boliglån, men med noen få forskjeller som skiller det. Bankene som tilbyr lån med betalingsanmerkning, har et annet «tankesett» enn andre banker, og det er nettopp derfor de kan hjelpe deg til tross for betalingsanmerkningene. Lånene som man kan få med betalingsanmerkning er dessverre mer kostbare i både etablering og rente enn vanlige boliglån.

Her er forskjellen på et lån med inkasso og betalingsanmerkninger:

1. Man må betale et etableringsgebyr som varierer veldig i størrelse fra bank til bank. Det som er viktig for deg å forbruker å vite her er at det er mulig å forhandle dette ned. 

2. Det kan være «bindingstid» på boliglånet i noen år eller for en periode. Det er ikke alle som har dette og fra vi har skjønt så er dette noe som settes veldig individuelt. 

Hva er et lån med inkasso?

Et lån med inkasso er en type refinansieringslån som gjør at du kan bli kvitt gjelden din, som f.eks. betalingsanmerkninger, inkasso og lignende. Det er et lån hvor banken tar sikkerhet i boligen din i dag, eller på en annen måte gjør akkurat det samme som en vanlig boliglånsbank gjør. Inkassolån kommer i forskjellige varianter. Noen banker ønsker å bake alt av gjeld inn i ett lån, og andre banker trenger kun å ta pant for akkurat beløpet du trenger.

Hvorfor er det vanskelig å få lån når du har betalingsanmerkning?

Dersom du har fått en betalingsanmerkning, kan det være vanskelig å få et lån. Grunnen til det er at du er stemplet som dårlig betaler, og da vil de færreste banker ta sjansen på å låne ut penger til deg. Det er fordi bankene ønsker pengene de låner ut tilbake med rente, og hvis du har en betalingsanmerkning er det en sjanse for at det ikke skjer.

Derfor får man automatisk avslag i de aller fleste norske banker når man har en betalingsanmerkning og søker om boliglån. Kort forklart er betalingsanmerkningen samfunnets måte å beskytte deg mot å ta opp mer gjeld, og det er en beskyttelse mot at andre skal ta tap fordi du er en dårlig betaler.

Veldig mange oppfatter dette som urettferdig, men det å låne penger er ingen rett, og penger vokser ikke på trær. Ettersom de aller fleste vanlige banker ikke låner ut penger til deg som har betalingsanmerkning, er det heldigvis noen banker som velger å se bort ifra betalingsanmerkningen når de innvilger lån. Dette gjør de fordi det ikke er stor konkurranse om kundene, og fordi de kan ta seg bedre betalt.

Hvem kan få lån med betalingsanmerkninger?

En betalingsanmerkning er alvorlig, og for å få lån med betalingsanmerkning må man oppfylle noen krav. Dette er i tillegg til at banker ser på din motivasjon. Hvis du har betalingsanmerkninger, og ønsker å låne penger til forbruk, vil du få nei.

Bankene som tilbyr lån til deg med betalingsanmerkninger ønsker at du skal bruke lånet de gir deg til å rydde opp. Derfor vil bankene som regel betale ut dine krav og «rydde opp» når de gir deg lånet. Denne vurderingen tar som regel banken etter å ha tatt en prat med deg.

Enkelte banker vil si nei hvis de føler at du ikke er motivert til å rydde opp.

I tillegg til kravet ovenfor, vil banker som låner ut penger til personer med betalingsanmerkninger kreve at du:

 • Eier egen bolig.
 • Din totale gjeld kan ikke overstige 5x din husstands inntekt
 • Du må ha skattepliktig fast inntekt (lønn, pensjon eller uføre)
 • Du må ha inntekt over 300 000

Hvordan søker jeg om lån med inkasso?

For å søke om lån med inkasso, må du først finne en bank som tilbyr lån eller refinansiering med inkasso. Dette er noe som vanlige banker styrer unna. Derfor må man gå til en bank som tilbyr omstartslån, spesiallån, eller refinansiering med betalingsanmerkninger.

Dette er banker som gjerne har spesialisert seg på å tilby lån og refinansiering til kunder med en problematisk eller vanskelig økonomi. Det kommer stadig flere banker som tilbyr dette produktet, men nedenfor finner du en oversikt over flere aktører som tilbyr dette.

Noen av disse er agenter som samarbeider med flere banker som tilbyr lån med inkasso, mens noen er helt rene banker. Vi anbefaler at du søker hos flere steder samtidig, slik at du er sikret flere tilbud og kan sammenligne betingelser for lånet du ønsker.

Når du har søkt hos de forskjellige tilbydere av de som gir ut lån med inkasso eller betalingsanmerkninger, er det en prosess som starter. Du vil gjerne bli kontaktet på telefon eller e-post for å gi mer informasjon om din situasjon. Dette gjør de for å bli bedre kjent med deg og hvordan du har havnet i inkassogjeld.

Det er en veldig manuell bedømmelse av din situasjon, men det er fordi at det å låne ut penger til en som har inkasso og betalingsanmerkninger er høy risiko. Etter at man har fått en «godkjent sak», vil banken deretter begynne å undersøke om du har nok sikkerhet i boligen din.

Hvis du bor i et ettertraktet strøk, vil det i mange tilfeller være nok med en e-takst, men om banken er usikker på verdien av din bolig, kan de i enkelte tilfeller sende ut sine egne takstmenn som vurderer verdien. Dette er for at banken skal være trygge på at sikkerheten du stiller for lånet med inkasso er korrekt.

Når dette er gjort, vil banken gjøre klart en tinglysning for lånet, og det er først når denne er sendt inn at banken vil løse inn inkassogjelden din, og du blir kvitt inkassoen som du skylder.

Hvilke banker tilbyr lån med betalingsanmerkninger?

banker som gir lån med betalingsanmerkning
Her et et utvalg av bankene som tilbyr lån med betalingsanmerkning.

Bare for noen år siden var det kun Bluestep Bank som tilbydde lån til nordmenn med betalingsanmerkninger. Nå er det et stadig økende antall banker som tilbyr dette produktet, og konkurransen om kundene er til din fordel.

Grunnen til at flere banker ønsker disse kundene, er at det er god butikk med lave renter nå, og fordi det begynner å bli en større andel nordmenn som har behov for nettopp lån etter de har fått betalingsanmerkninger.

Vi har et økt forbruk, og det er lettere å få lån og kreditter. Derfor havner dessverre også flere i denne situasjonen. Da er det godt å vite at man kan få hjelp til å ordne opp. I dag er det flere banker som tilbyr lån til de med betalingsanmerkning.

BLUESTEP BANK

Dette var den aller første banken som begynte å tilby lån til kunder med betalingsanmerkninger. Banken startet opprinnelig i Sverige, men har vokst seg relativt stor i Norge også de siste årene. Banken er kjent for å ha svært dyktige medarbeidere.

De gjør etter vårt inntrykk svært gode vurderinger av lånesøknader. Videre vil de svært gjerne at du tar kontakt med dem, om det er for å søke om refinansiering, råd og tips eller om du bare ønsker å forhøre deg om hva de kan tilby. Hos Bluestep kan du refinansiere, mellomfinansiere og søke boliglån.

Felles for alt er at de kan tilby deg lån selv om du har betalingsanmerkninger. Kanskje har du kjøpt ny bolig og ikke fått solgt den gamle enda? Da kan de være behjelpelige med å gi deg finansiering til å komme deg ut av situasjonen på en bra måte. Banken vil sammen med deg finne en best mulig løsning, uten at det blir altfor dyrt.

Du kan lese mer om våre erfaringer med Bluestep Bank her!

BANK 2

Dette er en annen gammel traver som for alvor ble kjent da John Arne Riise ble kunde og fortalte om hjelpen han fikk hos dem. Dette er en god norsk bank som hjelper kunder som har betalingsanmerkninger med både lån og refinansiering.

Det fine med Bank 2 er at de ikke bare tilbyr refinansiering med første prioritet i pant, men de kan ta over kun deler av lånet. Derfor er det veldig mange som oppnår en gunstig løsning hos Bank 2.

Vi har skrevet litt om våre erfaringer med Bank 2 her.

KRAFT BANK

Kraft Bank er den nyeste aktøren på markedet for refinansiering til kunder med betalingsanmerkninger. Denne banken er eid av Bjørn Maaseide. Han har samlet mange kloke hoder for å lansere en annerledes bank! Her er det alltid fokus på å få deg som kunde opp av grøten og tilbake i økonomisk stabilt sideleie.

De tilbyr refinansiering til deg som har betalingsanmerkninger og som eier egen bolig. Det fine med Kraft Bank er at de ikke krever at du som kunde har ledig verdi i boligen. Så lenge økonomien din tilsier det, kan de gi deg et usikret lån for å dekke inn alt. Dette er en spennende bank, og den er relativt ny.

Vi har skrevet mer om hvilke erfaringer vi har med Kraft Bank her.

NORDAX BANK

Nordax er en bank som er kanskje mest kjent for å sende ut reklame om forbrukslån i postkassene til folk. Dette er en bank som virkelig har satset på sitt nye produkt som sikter seg nettopp mot deg som ønsker refinansiering med betalingsanmerkninger. De har allerede blitt en betydelig aktør og har et svært konkurransedyktig produkt.

Nordax tilbyr vanlige boliglån til deg som ikke får boliglån i vanlig bank. Det betyr at du kan søke om lån med betalingsanmerkning, refinansiering med betalingsanmerkning.

Du kan lese mer om våre erfaringer med Nordax her!

MYBANK

MyBank var en utfordrerbank på forbrukslån, men har nå gått over til å satse på det de kaller omstartslån. Dette er en det samme som refinansiering med betalingsanmerkninger og sikter seg inn på deg som trenger en ny start. De har satset veldig tungt på dette og finnes nå hos veldig mange agenter.

Du kan lese mer om våre erfaringer med MyBank her!

Burde du søke om lån med inkasso igjennom agenter eller banker direkte?

Den siste tiden har det kommet veldig mange aktører som alle ønsker å hjelpe deg som har inkasso med et lån. Noen er banker, og andre er agenter. Agenter er et mellomledd som gjerne samarbeider med flere banker.

Agenter samarbeider med flere banker, men du fyller ut en søknad, og de sender den til alle bankene med det målet om å skaffe deg det beste lånetilbudet. Det er gratis for deg som kunde å bruke en agent. De får kun betalt av banken om lånet ditt blir utbetalt.

Det er veldig liten forskjell på om du sender inn søknad om lån med inkasso til en agent eller en bank direkte. Det kommer helt an på hva du foretrekker selv og om du foretrekker å ha direkte kontakt med banken. Ved å bruke en agent, kan du spare litt tid og ha noen som jobber for deg.

Noen siste tips til deg som ønsker lån med betalingsanmerkning

Det å få en betalingsanmerkning kan være veldig vanskelig, og det kan derfor være en god løsning for mange å søke om lån med betalingsanmerkning. Det er likevel slik at om du skulle få godkjent et lån med betalingsanmerkning, er det viktig at du bruker sjansen godt.

Med det mener vi at det er ikke mange som får innvilget lån med betalingsanmerkning flere ganger. Man må betrakte det som en mulighet man får en gang i livet. Det samme gjelder når du skal søke om lån med betalingsanmerkning. Betrakt dette som en gylden sjanse.

Ofte hører vi fra agenter og banker at det er veldig viktig at man har alt klart når man søker. Det betyr at vi anbefaler at man har alt som er relevant for din sak klart når man søker om lånet.

En del kan oppleve det å søke om lån med betalingsanmerkninger som vanskelig, ettersom det kan komme en del spørsmål. Det som er viktig å påpeke her er at spørsmålene ikke kommer fordi de er skeptiske, men bankene og agentene ønsker å få et godt bilde over din situasjon. Slik har de bedre forutsetninger for å kunne gi et lån.

Hvordan søker jeg om lån med betalingsanmerkninger og inkasso?

Prosessen med å få lån når du har betalingsanmerkning er ikke så veldig annerledes fra den du er vant til med et vanlig boliglån. Det er riktignok noen deler av dette som typisk kan være litt forskjellig fra en vanlig boliglånssøknad.

 1. Du må kontakte bankene som tilbyr dette. Hvis du bruker vår sponsede lenke som ligger her, setter vi deg i kontakt med en agent som videre har kontakt med alle bankene. De kan hjelpe deg med å finne den banken som kommer med det beste tilbudet og som passer din økonomi best.
 2. Banken kommer til å ønske et telefonmøte med deg. Her vil de stille deg litt spørsmål om økonomien din og hvordan du havnet i dette økonomiske uføret. Her lønner seg det seg å være ærlig og reflektert.
 3. Banken vil deretter bruke litt tid på å se på boligen du stiller til sikkerhet og saken din. I noen tilfeller kan banken sende en egen takstmann til boligen din, etter avtale med deg.
 4. Hvis banken er fornøyd med alle tallene og boligen du setter som sikkerhet, vil de kontakte deg for å avtale detaljer. Da får du gjerne en avtale som du må signere. Her er renten gjerne høyere enn den du har på ditt vanlige boliglån. I tillegg har de et etableringsgebyr.
 5. Dersom du aksepterer lånebetingelsene og signerer, vil banken betale ut dine uoppgjorte krav, og du vil få blanke ark.

Er det vanskelig å få lån med inkasso og betalingsanmerkninger?

Det å skulle få innvilget lån med inkasso er ikke så vanskelig, men prosessen tar gjerne lengre tid enn det man er vant med hvis man f.eks. er vant med forbrukslån eller andre lån.

En kan få lån med inkasso dersom man har:

 • Ledig kapital i boligen
 • Skattepliktig inntekt
 • Sikker jobb

Da er det egentlig ikke veldig vanskelig å få lån med inkasso, men prosessen kan være litt mer omfattende enn man er vant med. Det er ikke vanskelig om du sjekker av alle boksene som bankene har som krav. De aller fleste som får avslag på sine søknader gjør det på grunn av at de ikke har nok ledig kapital i boligen eller ikke har nok betjeningsevne.

Hvor mye koster et lån med betalingsanmerkninger og inkasso?

Det er ikke noe fasitsvar på prisen du vil få på ditt lån, men det koster mer enn et vanlig lån. Grunnen til at det koster mer er at banken tar mer risiko når de gir lån til deg. Renten på lån med betalingsanmerkning ligger gjerne mellom 5-8 %. I tillegg tar bankene et etableringsgebyr. Dette varierer veldig fra bank til bank.

Noen banker er fleksible med dette gebyret, mens andre har en fastsatt prosent, og andre igjen har et fast gebyr. Grunnen til at banken tar et etableringsgebyr, er fordi du står fritt til å flytte lånet senere. Banken bruker mye tid og ressurser på hver sak, så etableringsgebyret er bankens måte å sikre seg her.

Det skal nevnes at ytterst få får refinansiert et lån fra Bluestep, Bank 2, Nordax eller MyBank med en gang. Dette er fordi at bankene vet hva dette produktet er, og de ønsker gjerne å se at du har bevist at du har endret din økonomi.

Dette er dermed ikke billige lån, men bankene tar risiko her. Flere banker setter gjerne ned renten for hvert år som går og ettersom økonomien din blir bedre. Etter hvert vil mange som låner penger når de har betalingsanmerkninger flytte lånet over til en vanlig bank.

Når man får byttet over til en tradisjonell bank kommer veldig an på historien til kunden. Dersom man ikke har veldig mye dårlig historikk og en god dialog med banken, trenger det ikke å ta veldig lang tid.

Det man skal være oppmerksom på, er at de vanlige bankene vet om disse bankene. Om du har et lån fra MyBank, Bluestep eller lignende, vil de spørre deg hvorfor du har det. Da kan det være at du enten må vise at du har endret økonomien din over tid eller forklare situasjonen som gjorde at du havnet i det økonomiske uføret.

Negative konsekvenser av lån med betalingsanmerkning og lån med inkasso

Dette er noe vi er veldig opptatte av å kommunisere ut til alle våre lesere. Dersom man søker om refinansiering når man har betalingsanmerkninger, trenger man å gå til en av disse «spesialistbankene». Dette får noen konsekvenser som man er nødt til å være klar over før man søker om lån.

De vanlige bankene som DNB, Nordea og din lokale sparebank vet hva slags banker dette er, og det er derfor ikke unormalt at man blir låst til disse aktørene i en periode til man kan bevise at man har ryddet opp. Dette handler om at når du er kunde i Bluestep Bank, Kraft Bank eller en annen slik type bank, så er du en risiko for disse andre bankene.

Dette er noe tradisjonelle banker ikke har priset inn i sine kunder, og de ønsker deg derfor ikke som kunde. De ønsker kunder som er trygge og stabile i økonomien og som kan betale det de skylder. Alt annet gjør at de løper en stor risiko ved at de kanskje ikke får tilbake pengene sine, noe de selvfølgelig ikke ønsker.

Det koster både tid og penger når man må sette i gang tiltak for å kreve tilbake penger som kunder ikke klarer å betale. Etter hvert som tiden går, vil man ha mulighet til å flytte lånet til en vanlig bank, men man kan ikke forvente å få til dette de første årene etter at man har fått lån hos en av disse bankene som tilbyr lån med betalingsanmerkninger.

Derfor må du være forberedt å betale en høy rente på dine lån en god stund fremover i tid. Det gjelder å ikke tenke på dette som noe negativt, men heller motivasjon til å «renvaske» økonomien din. Samtidig bør du ta en vurdering på om dette er noe for deg. Du skal vite at det å ikke gjøre noe med betalingsanmerkningene ikke er noe bedre løsning.

Hvem bør ikke søke om lån når de har betalingsanmerkninger eller inkasso?

Dersom du ikke har til hensikt å rydde opp i din økonomi, bør du ikke låne mer penger. Det er nemlig slik at grunnen til at betalingsanmerkninger eksisterer, er at man stoppe folk fra å ta opp mer lån.

Bankene som tilbyr lån til deg som har betalingsanmerkninger gjør dette for at du skal rydde opp. Hvis du har fått hjelp til å rydde opp en gang, er det ikke sikkert at du får hjelp en gang til.

Hva bør man tenke på før man aksepterer et lån med betalingsanmerkninger?

Når man skal akseptere et lån, er det en del ting man burde tenke på. Nå har du mest sannsynlig betalingsanmerkninger, og da har du begrensede muligheter for alternativer. Det kan uansett være greit å spørre seg selv om følgende:

 • Klarer jeg å betale bort betalingsanmerkningene uten lån?
 • Finnes det noen alternative muligheter?

Grunnen til at vi ber deg om å tenke på disse punktene, er at hvis man i utgangspunktet skylder et mindre beløp, kan det være en mye bedre løsning å betale de ned over litt tid eller låne penger av noen privat. Bankene som tilbyr lån til deg med betalingsanmerkninger tar seg godt betalt i både rente og i form av et etableringsgebyr.

Det samme gjelder selvfølgelig hvis du har noen andre måter du kan låne penger på. F.eks. kan du låne penger privat eller på andre måter få finansiert bort dine betalingsanmerkninger. Hvis man har økonomiske problemer, kan det være greit å unngå private lån med mindre man vet 100 % sikkert at man kommer seg tilbake i økonomisk stabilt sideleie.

Til slutt vil vi si at når man tar opp et lån fra BlueStepKraftBankNordax eller Bank 2, kan man slite med å konvertere til et vanlig lån senere. Det vil nok være mulig, men vi vet at enkelte har litt problemer med det, slik vi har nevnt ovenfor.

Alternativer til lån for å bli kvitt inkasso?

Det å låne penger for å bli kvitt inkasso er en svært effektiv og enkel måte å bli kvitt det på, men det passer ikke for alle. Hvis man ikke ønsker å låne penger for å bli kvitt inkasso, kan man betale ned gjelden manuelt. Det du kan gjøre da er å først forhandle med kreditorene for å få laget en nedbetalingsplan.

Når nedbetalingsplanen er laget, kan du betale ned hver måned til du er kvitt hele din gjeld. Her er det ofte slik at inkassoselskapene kan fryse renter eller gi lavere renter, så lenge du følger nedbetalingsplanen.

Vær oppmerksom på at om du har veldig fersk gjeld, er det ikke sikkert at dine kreditorer vil gå med på en nedbetalingsplan. Dette er spesielt gunstig for deg som har et mindre beløp i inkasso, og da vil du som regel komme bedre ut av dette totalt sett enn et lån med inkasso, som gjerne koster mye mer i renter og etableringsgebyr.

Hvordan kan jeg sjekke om jeg har inkasso?

Hvis du ønsker å sjekke om du har inkasso eller sjekke om du har betalingsanmerkninger, kan du gjøre dette ved å først ta en kredittvurdering av deg selv. Bisnode har en egen tjeneste som gjør at du kan sjekke om du har inkasso eller betalingsanmerkninger.

Dersom du ikke har lyst til å kredittsjekke deg selv, kan du logge deg inn hos de forskjellige inkassoselskapene for å sjekke om du har noen aktive saker hos de forskjellige aktørene.

Hvor kan jeg få hjelp når jeg har inkasso?

Hvis du trenger hjelp og har mye gjeld, finnes det heldigvis flere plasser hvor du kan få hjelp med gjeld. Dette er ikke steder hvor du kan få hjelp med lån, men heller med gode råd som gjør at du kan håndtere gjelden din bedre:

NAV

Alle kommuner er lovpålagt å tilby gratis gjeldsrådgivning til sine kunder. NAV har egne personer eller innleide selskaper for å hjelpe personer med gjeldsproblemer. Dette gjelder om du har inkasso, betalingsanmerkninger eller andre gjeldsproblemer. Kvaliteten på denne tjenesten har vi hørt har blitt bedre over de siste årene.

Du kan lese mer om NAV gjeldsrådgivning her!

Juridisk hjelp

Hvis en har litt midler tilgjengelig, kan en få profesjonell hjelp som jobber kun for deg, uten å bekymre seg for at en får dårlig rådgivning. En jurist eller advokat med gjeldsproblematikk som spesialområde kan hjelpe deg.

Dette er spesielt relevant for deg som har gammel gjeld eller komplisert gjeld hvor enkelte krav kan være ugyldige. Dette koster gjerne litt penger og er mest aktuelt for deg som har en komplisert gjeldssituasjon. Det finnes noen steder som tilbyr gratis juridisk hjelp:

Noen siste tips fra oss til deg som er på jakt etter lån med inkasso

Uansett om du velger et lån med inkasso, eller om du velger en annen løsning, ønsker vi å komme med noen oppmuntrende ord. Vi vet at det er kjempekjedelig å ha økonomiske problemer, og vi vet at det ikke er enkelt. Det som er sikkert, er at du er på riktig vei for å bli kvitt dine problemer.

Det kan være veldig tungt å stå oppe i dette alene, så kanskje du kan finne en i familien eller en venn som du kan snakke sammen med for å finne gode løsninger. De kan kanskje ikke hjelpe deg med å få godkjent lån med inkasso, men det kan være mye psykologisk hjelp fra noen som kan stå ved din side.

Andre artikler vi tror du vil ha utbytte av:

Refinansiering med betalingsanmerkninger 

Hvordan bli kvitt inkasso?

Hjelp til å rydde opp gjeld?

med»Jeg kunne mistet hjemmet mitt hvis jeg ikke fikk låne med betalingsanmerkninger, men vi lånte penger og betalte ut betalingsanmerkningene, nå betaler jeg et mindre beløp pr. måned».

— ARNE , 47 ÅR 

«Ofte er det slik at ingen av de store bankene kan hjelpe. Men vi ser ganske annerledes på det og ser muligheter der de store melder pass. Derfor får vi mange nye kunder».

—AGENT