Vi gjør oppmerksom på at denne artikkelen på ingen måte er ment som noe oppfordring til å ta opp forbruksgjeld eller forbrukslån!

Det kan virke litt selvmotsigende, å si at man kan låne seg til en bedre økonomi. Og for de aller fleste tilfeller stemmer det nok. Det er jo noe i ens egen mentalitet, at om man har dårlig økonomi så er det ikke sannsynlig at det å låne enda mer, og dermed få mer gjeld, skal løse noe. Men det kommer jo an på hvordan man nærmer seg problemet, for det finnes ulike typer av n og forskjellige strukturer rundt det. Som et raskt eksempel kan jo refinansiering av dine lån være noe som kan hjelpe deg. 

Eks. på lån fra Loanscouter.comLendo – Eff. rente 11,55%, kr 120.000, o/5 år. Kostnad kr 36,215, totalt kr 156,215. (sponset)

Da blir du kvitt alle smålån du måtte ha, som virkelig tar på måned til måned. Du slipper å betale rentene og omkostningene for de enkelte lånene da du i stedet får alt samlet på et sted og på en regning. Bare det å slippe å betale renter utgjør en veldig stor forskjell og det frigjør midler til å gi deg muligheten til andre ting. Det er langt i fra ideelt, men med tanke på potensielle situasjoner man kan befinne seg i så kan det være noe å vurdere. Om du ser på lenken vi har lagt til vil du også se at det er en side som ikke gir deg pengene selv. 

I stedet sender du av gårde en søknad til dem hvor de deretter gir deg tilbud fra andre långivere tilbake. Da får du friheten til å velge det tilbudet som passer best, det som gir deg den beste renten og den største summen for det du trenger. Man vet jo aldri, med de pengene man sparer ved å ikke betale rente og andre slike ting kan gå til andre ting i hjemmet. Kanskje har du tenkt på å renovere badet? 

Man må uansett være forsiktig 

Som beskrevet ovenfor så kan det virke ganske lett og greit å komme seg ut av økonomiske problemer. Og til en viss grad handler det jo om å spare så mye som mulig, samtidig som man forsøker å justere den økonomiske hverdagen så mye som mulig. Men man må være forsiktig, spesielt om man har planer om å ta et lån slik vi snakket om ovenfor. Man kan jo bli fristet til å bruke pengene andre steder enn det de er øremerket for, og da er man plutselig i skikkelig trøbbel, mye mer enn tidligere. Så det er en balansegang man må ta, og om du har noen til å spørre om råd og tips så bør du absolutt gjøre det.  

For det er vel sånn at det er mange andre ting her i livet du vil bruke penger på enn å betale tilbake lån? Livet skal jo nytes, det er i hvert fall det som gjør det så godt som mulig. Blant annet vil man kanskje kjøpe noe fint hjemme, eller kanskje pusse opp. Det er vanskelig å legge planer som det når man ikke har penger, og når man ser dystert på fremtiden. Men løsninger finnes altså, men det handler da om å være så disiplinert som mulig, og begrense seg selv til den grad man klarer helt til ting blir litt lysere igjen.  

Lån fra Loanscouter 

Ofte kan det være så lett som å få det beste lånetilbudet på nettet, som gir deg så mye penger som mulig samtidig som renten er på det laveste. Og det er forskjeller bankene i mellom, det er helt klart. Noen av dem har lavere maksrente, men høyere minimumsrente. Alle slike detaljer får du tydelig presentert for deg om du velger å søke om lån, men så gjelder det også å ta seg god tid og lese gjennom all informasjon så man gir seg selv de beste forutsetningene for å ta det riktige valget. 

Det er jo alltid best om man klarer å løse problemene selv, via lån som dette. I hvert fall i forhold til det å spørre om hjelp fra familie og venner, lån mellom bekjente ender sjeldent godt av diverse årsaker. Om du velger å ta et slikt lån vi har snakket om kan du alltids være i kommunikasjon med banken du har valgt for å se om du kan forandre på visse vilkår. Og er det sånn at du plutselig får en stor sum med penger kan du jo betale lånet tilbake med en gang. 

Det er uansett ingen tvil om at det er bedre å ha en større regning enn fem, seks mindre regninger som alle har sine egne renter og omkostninger. Det er altså mange måter å spare penger på og for å komme seg litt opp av sumpa, og selv om dette er en litt utradisjonell måte så er det faktisk en som kan fungere. Om man har disiplin og tålmodighet så klart. Har du det går det nok bra til slutt, don’t despair!