Når man har fått innvilget en gjeldsordning så handler det om å komme seg igjennom denne og se fremover. Veldig mange som er under en gjeldsordning lurer på om man man kan få lån etter en gjeldsordning. Når gjeldsordningen er er over så skal man i utgangspunktet kunne få søke om lån og bli vurdert på lik linje med alle andre. Dette fordrer at alle betalingsanmerkninger og annen gjeld er borte. Hvis man f.eks har gjeld til staten og lignende så vil denne gjelden gjerne fortsatt være her.

I teorien så skal man derfor kunne søke om lån som en helt vanlig person etter gjeldsordning. Vi har prøvd å finne ut om det faktisk er slik at bankene kan se at man har gått igjennom en gjeldsordning tidligere men vi har ikke klart å finne ut av dette. Om man har hatt mye gjeld som man har misligholdt tildigere så er det ganske naturlig at bankene får opp denne informasjonen når du søker om lån. Derfor kan nok noen oppleve at det er vanskelig å få lån etter gjeldsordning.

Etter en gjeldsordning så bør man uansett være veldig forsiktig med å ta opp lån og annen gjeld. Hvis man har havnet i gjeldsproblemer tidligere så er veien kort tilbake til problemer og det ønsker man å unngå. Likevel så er det forståelig at man gjerne ønsker å låne penger til bil, hus og andre ting etter en gjeldsordning.

Hvor kan jeg søke om lån etter gjeldsordning?

Etter en gjeldsordning så anbefaler vi at man søker lån i vanlige banker først. Det kan være noen som vil unngå å gi lån til deg som nylig har vært under en gjeldsordning men det kan være en del banker som gir deg en ny sjanse. Det er nok veldig opp til hvilken historie man har og ikke minst hvordan situasjonen ser ut nå.

Hvis man etter en gjeldsordning får avslag på lån med bakgrunn i at man har hatt en gjeldsordning tidligere så bør man gjøre en vurdering. Tiden leger alle sår så om man avventer litt og bygger opp en ryddig økonomi så er sjansene store for at man etterhvert vil kunne søke lån igjen. Dersom man ikke har mulighet til å vente så kan man prøve å søke om lån i en bankene som spesialiserer seg på kunder som vanlige banker ellers ikke vil ha. Nedenfor er et utvalg av aktører som tilbyr denne typen lån.

Det som er litt dumt med disse bankene er gjerne det at man får en høyere rente enn man ville fått i en vanlig bank og enkelte banker har høye etableringsgebyr. Når det er sagt så er det slik at man når som helst med mindre man velger «fast rente» kan flytte boliglånet over til en ordinær bank når man har godkjent lån hos en vanlig bank.

For veldig mange så vil nok den beste løsningen å vente med å søke lån til de har opparbeidet seg litt historikk etter en gjeldsordning. Om man klarer å vise til at man kontroll over økonomi så vil man etterhvert kunne få lån i en vanlig bank etter en gjeldsordning.

Les gjerne våre andre artikler:

Refinansiering med betalingsanmerkninger

Avslag på boliglån