Kredittsjekk deg selv

En kredittsjekk er noe veldig mange mennesker kun gjør når man søker om lån eller kanskje når man skal få oversikt over sin økonomi. Det mange ikke vet er at man faktisk kan kredittsjekke seg selv helt gratis. Det er ikke vanskelig og det er heller ikke veldig skummelt. Den enkleste måten å kredittsjekke seg selv er å bruke følgende metode.

  1. Gå inn på Deforo.no 
  2. Fyll ut skjemaet
  3. Du vil få opp din kredittscore

Defero er en tjeneste som er laget for at du selv skal ta kontroll på din kredittscore. Ved å kredittsjekke deg selv så kan du ta kontrollen selv over din score og bruke denne aktivt når du skal forhandle om rente eller når du skal refinansiere din gjeld. Det koster ingenting å bruke og er et veldig brukervennlig verktøy for deg. Det du skal være oppmerksom på er at du kan få noen gode tilbud og tips fra Defero når du bruker dem. Vi har selv testet Defero og det er virkelig en fin måte å kredittsjekke seg på.

Andre måter å kredittsjekke seg selv gratis på:

Det finnes flere måter å kredittsjekke seg på og de aller fleste er gratis. Blant annet så kan du logge inn hos respektive kredittbyråene for å sjekke din kredittscore. Du kan gjøre dette hos følgende:

Experian 

Bisnode

Burde jeg kredittsjekke meg selv?

Hvis du skal søke jobber, søke om lån eller du lurer på hvordan din økonomiske status er så kan det være lurt å kredittsjekke seg selv. Ettersom det ikke koster noe å kredittsjekke seg selv så er det faktisk bare positive aspekter ved det:

  1. Du får kunnskap om hva slags data andre har om deg
  2. Du kan få et innblikk i hvordan banker anser deg og din økonomi
  3. Du kan se om det er noe «grums» som du må rydde opp i

Vi i Gjeldsproblemer.com tror at kunnskap er makt og nettopp det å få mer innsyn i hvordan bankene «scorer» deg kan være veldig hjelpende i flere situasjoner. Det er viktig å påpeke at en kredittsjekk ikke gir deg en fasit på din økonomi og at dette er brukt som et verktøy i forbindelse med andre informasjonskilder.

Kan jeg gjøre kredittsjekk på andre enn meg selv?

Nei – det kan du ikke. For å kunne ta en kredittsjekk så må du faktisk ha en grunn (lovlig rettslig grunnlag) og hvis du gjør det uten grunn så kan du gjøre noe ulovlig. En kredittsjekk på andre enn deg selv koster penger og du må ha en god grunn for å gjøre det. Hvis du ønsker å lære meg om hvem som kan kredittsjekke deg så anbefaler vi at du leser deg opp på Datatilsynet sine nettsider.

Hva betyr kredittsjekken?

Hvis du går inn å kredittsjekker deg selv så får du en score eller en risikovurdering av deg selv. Kredittsjekken er ikke en inngående analyse av deg men heller en statistisk vurdering av din økonomi og situasjon. Det er mange faktorer som spiller inn. Hvis du bruker Defero som nevnt ovenfor så får du forklaringer til kredittsjekken og hvordan den brukes. En kredittsjekk av deg selv er ikke grunnlag for å få lån eller grunnlag for å ikke få lån. En kredittsjekk er på mange måter den «automatiske vurderingen av din økonomi». På mange måter så kan en kredittsjekk sammenlignes med en generell blodprøve, den sier noe om din helsetilstand basert på grenseverdier som er satt rent statistisk men den sier ikke noe om hva som er galt direkte.

Spørsmål om en kredittsjekk?

Hvis du har spørsmål rundt en kredittsjekk så anbefaler vi deg at du kontakter selskapet som har foretatt en kredittsjekk av deg selv. Om du har brukt Defero så har de kompetent personell som gjerne hjelper deg med dine spørsmål rundt din kredittsjekk.