Det har den siste tiden vært et sterkt fokus på de økte strømprisene og renten som går opp. Dette kan være en perfekt tid å redusere kostnadene og spesielt de unødvendige kostnadene. For det er faktisk slik at de aller fleste av oss har en del kostnader som er helt unødvendige. Nedenfor så har vi oppsummert de mest unødvendige og kanskje mest kostbare vanene vi nordmenn har.

Vi må gjøre oppmerksom på at det helt sikkert finnes andre dårlige vaner som vi ikke har skrevet om. Hvis du lurer på hva som kategoriseres som en dårlig vane som koster penger så er det gjerne noe man bruker mye penger på ofte og som ikke er nødvendig. Dårlige vaner kan være dyre hobbyer og annet.

Tobakk

Det er ingenting som er mer irriterende enn å handles med en som slutter å røyke eller snuse. Likevel så er besparelsen såpass stor at man raskt kan spare flere tusen kroner. Det finnes veldig mange metoder for å slutte med tobakk og vi anbefaler at man prøver dem alle. Det trenger ikke å være så ille og det blir veldig billig.

Hvis du trenger litt hjelp så kan vi anbefale deg å laste ned appen Slutta. Her kan du få motivasjon og hjelp til å slutte med både røyk og tobakk.

Pengespill

Man kan nesten ikke gå på nett i dag uten å bli bombardert med tilbud om nye casino. Vi gjorde noen raske Google-søk og fant noen eksempler til skrekk. Det finnes noen skrekkeksempler som f.eks nettsiden Dette er en nettside som frister med store gevinster og ikke minst drømmen om å bli rik. Sannheten er at verken denne nettsiden eller Norsk Tipping kan hjelpe deg her. Sjansen for at du blir rik er mye større hvis du faktisk bare slutter med pengespill. Da kan du ta med deg pengene en annen plass og du vil helt sikkert få noen bedre vaner.

Energidrikke

Dette er en annen stor kostnad for mange. En halvliter med energidrikke koster gjerne 30,- kroner. Vi erfarer at de som er avhengig av dette gjerne drikker 1-4 slike enheter. Dette er ikke bra for helsen men heller ikke bra for lommeboken. Vann er gratis i Norge og alt er bedre med vann!

Alkohol

Alkohol koster mye penger og er en definitiv dårlig vane. Vi anbefaler at man sparer alkoholen til helgen. Det er mye penger og spare og helsen din blir garantert bedre.

Hva skal jeg bruke pengene fra de dårlige vanene til?

Dette er et veldig godt spørsmål og vårt beste tips er at man bruker de på å betale ned gjeld. Samtidig så er det viktig å gi seg selv noen gevinster her og der. Kanskje unne deg en bedre middag med noen av prosentene man har spart eller kanskje unne deg selv litt ekstra god vin til helgen? Det er det du som bestemmer!