Korona-viruset har skapt mye uro, ikke bare blant folk med gjeldsproblemer men over hundre tusen nordmenn har blitt permittert. Flere har forbrukslån og lurer på om det er mulig å få avdragsfrihet på forbrukslån. Vi vet at det er mange som har høy forbruksgjeld og at bekymringene er store. Bankene som tilbyr boliglån har i stor grad innvilget alt i fra 2 måneder til 6 måneder avdragsfrihet på boliglånene, men hva med forbrukslån? For å skrive denne artikkelen så har vi sett nærmere på kommunikasjonen fra de forskjellige bankene.

Vi har gått igjennom de aller fleste bankene i Norge som tilbyr forbrukslån og sett om de har noen løsninger for avdragsfrihet. Avdragsfrihet har vært noe som Finanstilsynet ikke har vært særlig fornøyd med og de færreste bankene proklamerer dette. I disse korona-tider så er det viktig at man kommuniserer riktig informasjon. Inntrykket vårt er at de aller fleste bankene er innstilt på å hjelpe sine kunder så godt de kan men noen banker kan være i en krevende situasjon selv.

Gjeldsproblemer.com har gått igjennom samtlige banker men vi anbefaler deg å ta kontakt med banken direkte for å finne ut hva som gjelder for din bank. Det kan være spesielle forhold som gjør at du kan få/ikke kan få avdragsfrihet på ditt forbrukslån!

Nordax

Her kommer det ikke noe klart svar men det står at du skal ta kontakt med dem snarest om du har betalingsproblemer så de kan hjelpe deg så godt de kan.

DNB

DNB hadde ingen informasjon om dette på nettsiden men vi så at flere har spurt DNB om både kredittkort og forbrukslån. Ut i fra det vi klarte å lese ut i fra svarene så kommer de til å strekke seg langt for hjelpe deg med å finne en løsning.

Brabank

Her kommer det tydelig frem at hvis du har mistet hele eller deler av din inntekt så vil du ha rett på en avdragsfri periode. Du må kontakte banken selv for å få mer informasjon her.

yA Bank

Her kommer det ikke frem noe tydelig dokumentasjon, men hvis man har betalt de siste 6 månedene så har man krav på en «betalingsfri» måned. Vi antar at hvis man tar kontakt så vil det være mulig å få mer enn en måned.

MyBank

Vi fant lite eller ingen informasjon her.

Ikano Bank

Ikano Bank har ikke noe spesifikk informasjon men på deres FAQ-underside så står det at de anbefaler at du tar kontakt så snart som mulig om du får problemer med å betale regningen.

Svea

Svea Finans har ikke noe informasjon ute, vi vil derfor anbefale deg å kontakt med de for å sjekke hvordan de praktiserer avdragsfrihet i disse tider.

Bank Norwegian

Her kan du enkelt søke om betalingsfri periode i appen eller på nettsiden. Du kan i tillegg endre løpetiden på lånet og dermed minimere den månedlige summen hver måned.

Komplett Bank

Komplett Bank har ikke lagt ut noe informasjon og vi fant dessverre heller ingen informasjon under FAQ.

Hva burde jeg gjøre hvis banken ikke setter ned renten på ditt forbrukslån?

Om du ikke får en lavere rente på ditt forbrukslån til tross for at penger aldri har vært billigere så anbefaler vi at du ser på muligheten for å få en refinansiering av din forbruksgjeld. Da kan du bruke en agent som f.eks Centum FInans. De samarbeider med flere banker som de sender inn din søknad til. På denne måten så kan du søke om lån i flere banker samtidig og sammenligne. Du kan selvfølgelig ikke velge flere lån men du kan sammenligne å velge det beste lånetilbudet med best rente

Adservice Comparison Feed: Could not find feed with ID "feed-1235"