Ja, det går ann å låne penger med inkasso men det er ikke alltid det beste alternativet og det er heller ikke det billigste alternativet.

Når man har fått inkasso så gjelder det å få betalt den raskt som mulig så det ikke går videre til å bli en betalingsanmerkning. Veldig mange lurer på om det er mulig å låne penger når man har inkasso. I utgangspunktet så vil tradisjonelle banker ha et punkt du må huke av når du søker om lån, her spør de «har du betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker?». Hvis du har fått en inkasso så skal du i utgangspunktet svare ja på den. Et inkassovarsel er ikke det samme som en aktiv inkassosak, så om du har fått «varsel om inkasso» så trenger du ikke å huke av her.

Hvis du har betalingsanmerkninger så kan banken se disse når de gjør en kredittsjekk av deg. Dette er inkasso som gjerne har gått over tiden og dermed har det gått for langt. Da kan du normalt ikke få lån i en vanlig bank ved normale omstendigheter og du må da søke om lån i en bank som tilbyr lån med inkasso.

Alternativer til å låne penger med inkasso

Hvis du har fått inkasso og det ikke kommer av det vi kaller for «somling» så er kanskje ikke lån den beste utveien. Spesielt hvis kravet ikke er stort, da finnes det flere andre måter du kan prøve å skaffe penger til å betale ned din gjeld.

  • Selg ting du ikke bruker
  • Kan du øke inntekten din?
  • Finnes det noen du kan låne penger av privat?

Grunnen til at man først burde sjekke andre alternativer for å komme ajour med økonomien er at banker som gir lån med inkasso gjerne tar seg godt betalt i både etalbleringsgebyr og rente.

Les gjerne våre andre guider:

Hvordan bli kvitt inkasso?

Refinansiering med betalingsanmerkninger

Hvordan få hjelp til å å rydde opp i gjeld?