Nei, du kan ikke få forbrukslån med betalingsanmerkninger. Det er ganske enkelt fordi du med en betalingsanmerkning har vist at du ikke klarer å betjene gjelden eller regningene du har i dag. For å få godkjent et forbrukslån så må du oppfylle noen krav:

  • Ingen betalingsanmerkninger
  • Ingen inkasso

Dersom du har inkasso eller betalingsanmerkninger registrert så vil søknaden din bli automatisk avslått. Noen banker vil sende deg videre til banker som tilbyr refinansiering med betalingsanmerkninger eller lån med inkasso. Dette er banker som har spesialisert seg på å låne ut penger til nordmenn med betalingsproblemer og dette tar de seg veldig godt betalt for.

Hvordan finner banken ut om jeg har betalingsanmerkninger?

Til tross for at det står på omtrent alle bankers sine søknadsskjemaer at de låner ut forbrukslån til deg som har betalingsanmerkninger så er det veldig mange som søker. I Norge så har vi et gjeldsregister hvor alt av gjeld blir registrert og vi har kredittsjekk som sjekker om du har betalingsanmerkninger. Når du legger inn en søknad om forbrukslån og du har betalingsanmerkninger så vil banken sjekke dette automatisk og gi deg avslag med en gang.

Hvis du har betalingsanmerkninger så blir du dermed filtrert ut før banken i det hele tatt har sett på søknaden din om forbrukslån. Veldig mange skulle nok ønske at de kunne forklart hvorfor de har en betalingsanmerkning eller hvorfor de har havnet i den situasjonen de har. En betalingsanmerkning vil dessverre gjøre at bankene ikke en gang kan vurdere søknaden din. Hvis du ringer banken ang din søknad om forbrukslån så vil de mest sannsynlig si at du er velkommen til å søke når betalingsanmerkningen er borte.

Forbrukslån er feil hvis du har betalingsanmerkning

Hvis du har betalingsanmerkninger så bør du ikke en gang tenke på et forbrukslån. Selv om vi forstår at det hadde vært praktisk å f.eks betalt kravet bort med et forbrukslån så er ikke dette løsningen for de aller fleste. Om du har en betalingsanmerkning så burde du sjekke hvilke muligheter du har for å bli kvitt den.

Dersom betalingsanmerkningen gjelder et mindre beløp så gjelder det å være kreativ for å finne ut hvordan du kan bli kvitt kravet. Her er noen ideer som det går ann å se på:

  • Selge gamle ting på Finn.no?
  • Ta en ekstra jobb?
  • Forhandle opp lønnen?
  • Forskudd på feriepenger?

Det finnes helt sikkert veldig mange gode måter å skaffe til veie penger for å bli kvitt betalingsanmerkningen , men forbrukslån er et veldig dårlig alternativ for å bli kvitt betalingsanmerkningen.

Hvis man har flere betalingsanmerkninger så kan det fort bli litt mer vanskelig å bli kvitt denne med å selge ting du ikke bruker eller med en ekstra jobb. Det er riktignok ikke umulig å hvis du er disiplinert og klarer å se litt langsiktig fremover i tid. Dersom du eier egen bolig så har du flere muligheter for å få lån, men dette er mest for deg som ønsker å rydde opp i gjeld. Det finnes nemlig banker som låner ut penger til deg som har betalingsanmerkninger, men dette er ikke forbrukslån. Dette er et refinansieringslån hvor de tar sikkerhet i boligen din og betaler ut alle kravene. Dette er ikke billige lån og bør kun brukes som alternativ dersom man ikke har andre muligheter. Nedenfor kan du se våre annonsører som tilbyr nettopp denne typen lån:

Adservice Comparison Feed: Could not find feed with ID "feed-id-990"

Kan man få forbrukslån når betalingsanmerkningen er slettet?

I utgangspunktet så kan man få forbrukslån dersom betalingsanmerkningen er slettes. Det er likevel viktig å understreke at dette er ikke å anbefale. Hvis man tidligere har hatt betalingsproblemer så kan man komme i de samme problemene igjen, da gjelder det å faktisk unngå å sette seg i situasjonen. Man bør lære seg dette å spare fremfor å bruke penger man ikke har og lage budsjetter så man får råd til det man ønsker seg.

Det du skal være obs på er at enkelte banker kan ha lagret informasjon om ditt kundeforhold fra tidligere. Hvis du tidligere har misligholdt gjeld så kan dette være et moment som gjør at banken faktisk gir deg avslag. Heldigvis så gir de aller fleste bankene deg en ny sjanse!

Noen siste ord fra oss

Vi vet at veldig mange har hatt som vane å nesten leve litt på forbrukslån og dette når gjerne et punkt. Enten så får man en betalingsanmerkning eller så har man opparbeidet seg så mye gjeld at det er vanskelig for banken å innvilge mer Uansett så er det da på tide at man rydder opp i gjelden og tar kontroll over økonomien igjen. Det er flere måter du kan ta kontroll over økonomien på, nedenfor har vi lenket til noen av våre guider:

Hvordan forhandle med kreditorer?

Hvordan betale ned gjeld raskt?

Hvordan sette opp et budsjett?