Kan man få forbrukslån med betalingsanmerkning?

Nei, man kan ikke få forbrukslån med betalingsanmerkning. En betalingsanmerkning er en måte for samfunnet å beskytte deg og samfunnet mot mer gjeld. Dersom du har betalingsanmerkning og eier egen bolig så kan du få et lån. Dette er ikke et forbrukslån men et boliglån så det fordrer at du har ledig verdi i boligen. Du kan enkelt søke om et slikt lån ved å bruke skjema i på denne siden. 

Hvis du ikke eier egen bolig så har man ikke mange muligheter for å låne penger når man har en anmerkning. Man bør heller ikke låne penger når man har en anmerkning, du burde fokusere på å bli kvitt gjelden du har i dag. Vi har skrevet noen artikler som kan hjelpe deg med dette: 

Hvordan bli kvitt gjeld raskt?

Hvordan forhandle med kreditorer?

Det kan lønne seg å søke hjelp hos den kommunale gjeldsrådgiveren eller hos en advokat dersom du har flere anmerkninger. Du kan ha rett til å få noe fjernet på grunn av at gjelden er foreldet eller du kan få fjernet gebyrer eller renter. 

Fyll inn skjemaet

Start det økonomiske livet ditt på nytt

Hvordan er prosessen?

Prosessen er ganske lik den prosessen man har for å få et boliglån.

1. Banken kontakter deg for å få mer informasjon om din økonomi, boligen din. De ønsker i de aller fleste tilfeller å få litt innsikt i hvordan og hvorfor du har havnet i et økonomisk uføre. Bankene har forståelse for din situasjon.

2. Banken vurderer søknaden din og boligen din.

3. Dersom banken godkjenner søknaden din så får du lånedokumenter sendt til deg.

4. Når lånet utbetales så betaler banken ut kreditorene dine.

Etter 1-3 dager starter du med helt blanke ark.

Hvem kan søke?

  • Du må eie egen bolig 
  • Du må tjene over 300 000,- 

6,65% ved lån på 2 mill. over 25 år, kost kr. 2.033.291, totalt kr. 4.033.291