Inkassoguiden

Dersom du har inkasso eller betalingsanmerkninger så kan du få en refinansiering dersom du eier egen bolig. Nedenfor har du en lenke til Lånemegleren som kan hjelpe deg med refinansiering av betalingsanmerkninger og inkasso. 

Antall inkassosaker stiger i Norge i rekordfart, noe som er bekymringsverdig. Vi har i det siste fått en del spørsmål rundt inkassosaker da mange av de som har havnet i gjeldsproblemer eller i et økonomisk uføre ofte har inkasso-saker. Nå har banker og andre aktører svært gode systemer som raskt lar dem sende en sak til inkasso og da løper utgiftene fort.

Dersom du har fått en inkasso så anbefaler vi at du snarest finner en løsning på å bli kvitt inkassokravet. Det finnes utrolige mange gode løsninger der ute. Vi har blant annet skrevet om hvordan du kan betale ned gjeld raskt og hvordan du kan komme deg ut av økonomiske problemer her.

Hva er inkasso? 

Dersom du har en regning eller et krav du ikke har betalt etter gjentatte purringer vil kravet ditt bli kjøpt opp av et inkassobyrå. Inkassobyråene kjøper opp utbetalte krav for å så kreve disse inn og da inkluderer de gjerne ett saftig gebyr, dersom du ikke betaler inkassokravet kommer det renter på summen du skylder. Det å få et inkassokrav er dermed svært dyrt dersom du ikke betaler kravet umiddelbart.

Hvor mye koster inkasso? 

Gebyrer og renter bestemmes av hvor stort kravet er. Et inkassokrav vil vokse seg større over tid dersom man ikke betaler første purring. Det er ingen tvil om at inkasso er dyrt og at inkassobyråene tjener store penger dette. Gjør det enkelt for deg selv å unngå inkasso.

Jeg har fått et inkassokrav, hva nå?

Det første du må gjøre er å sjekke at kravet er korrekt og at du faktisk har fått purringer på det. Vi vet at det finnes en del useriøse inkassoselskaper der ute. Selv om inkassoselskapene tjener mye penger på dette så er de regulert av lover og regeler, disse må de følge slavisk. Dersom du har latt være å betale regningen fordi du mener den er feil eller urettmessig (bestridt) skal det ikke igangsettes inkasso før det er en enighet. Du finner mer informasjon om dette her.

Hva skjer om jeg ikke betaler inkassokravet? 

Da risikerer du å få en betalingsanmerkning. Disse betalingsanmerkningene påvirket blant annet din mulighet til å få lån, telefonabonnent. Det har også blitt en vanlig del av «screening» prosessen til arbeidsgivere når de skal gjøre ansettelser. Betalingsanmerkningene vil bli stående til de er gjort opp!

Les også gjerne vår underside som omhandler hvordan du kan låne penger med inkasso. Da kan du refinansiere bort inkassoen og starte med blanke ark.