Hvordan bli kvitt inkassogjeld?

Har du inkasso eller betalinganmerkninger i dag? Nedenfor finner du et utvalg av aktører som kan hjelpe deg med lån på tross av dette. Du må eie egen bolig for å kunne søke!

Adservice Comparison Feed: Could not find feed with ID "feed-id-990"

Hvordan bli kvitt inkassogjeld?

  1. Få oversikt over inkassogjelden
  2. Kontakt inkassoselskapene for å å fryse inkassogjelden i en periode
  3. Lage en plan for nedbetaling 
  4. Kontakt inkassoselskaper for å å redusert gjelden
  5. Betal ned inkassogjelden

Det første du må gjøre er å ringe alle inkassoselskapene du skylder penger og spørre om du de kan «pause» renten i en liten periode. Si til selskapene at du holder på å rydde opp og trenger 2 uker på deg. I denne perioden så kan du prøve å finne gode løsninger på din gjeld. Først så må du få oversikt og finne ut hvor mye du skylder. Oversikten kan fint lages i et regneark fra Google. Deretter så må du se på løsninger for å få inn penger til å bli kvitt gjelden.

Hvordan få betalt ned inkassogjelden?

Vi har alle forskjellig økonomi og derfor er det forskjellige løsninger. En løsning passer ikke for alle og det havner i utgangspunktet om hvilke økonomiske forutsetninger man har. Det som er viktig er å bli kvitt inkassogjelden og det finnes flere løsninger. Nedenfor har vi skissert de vanligste løsningene til at man klarer å betale ned inkassogjeld. 

Eier du egen bolig?

Hvis du eier egen bolig så kan du ha ledig verdi som du kan bruke på å betale ned gjelden din. Dette kalles en refinansiering med sikkerhet. Siden du har inkasso så vil du ikke være aktuell for de aller fleste bankene i Norge. Du må gå til en bank som har spesialisert seg på å låne penger til folk med inkasso og betalingsanmerkninger. Hvis du trenger hjelp til å finne en bank som kan hjelpe deg så kan gjerne bruke vårt skjema som du finner i bunnen av denne nettsiden.

Dersom du ikke eier egen bolig men du har en mor eller far som har ledig verdi i sin bolig og ønsker å hjelpe deg. Da kan du få penger til å refinansiere gjelden. Her anbefaler vi at man eventuelt gjør dette til et privat lån og at de som eier boligen låner opp i sin ordinære bank for å få best mulig rente.

Selge ting?

Nordmenn har generelt mye ting. For å få penger til å betale ned så mye av gjelden som mulig så kan man selge alt som ikke er livsviktig. Det kan være TVer, mobiltelefoner, datamaskiner, klær og alt. Du vil bli forbauset over hvor mye som kan selges og hvor mye penger dette kan utgjøre til sammen. Spar bare de viktige tingene som du med hånden på hjertet kan si at gir deg noe i livet.

Låne privat eller av arbeidsgiver?

Det er sjeldent man burde låne privat men inkassogjeld er et av unntakene hvor dette faktisk kan være en utrolig god løsning for begge parter. Den du låner penger av må være klar over det er inkasso du låner penger til å betale ned. Det må lages en skikkelig kontrakt og ikke minst en nedbetalingsplan. Det fornuftige her vil være å gi långiver en god rente, f.eks 5 %. Det er mer enn de får i banken.

Hvis du ikke har noen i din krets som kan hjelpe deg så er det ganske mange som glemmer at arbeidsgivere kan hjelpe til. Arbeidsgiveren din er opptatt av at du skal bli i din jobb og ikke minst at du er fornøyd i den. De har muligheten til å trekke avdraget direkte fra lønnen din og minimerer derfor sin egen risiko betraktelig. Det kan uansett være smart å fortelle arbeidsgiveren din om situasjonen din, kanskje du kan få jobbe overtid eller kanskje en lønnsøkning hadde gjort seg. Forklar din arbeidsgiver hvilken situasjon du er i og hvor mye du skylder.

Nedbetalingsplan

Hvis du ikke har verdier du kan selge, en bolig man kan ta pant i eller en arbeidsgiver/bekjent som kan låne deg penger så er en nedbetalingsplan et naturlig valg. Med en nedbetalingsplan så bør man først lage et budsjett. I budsjettet så går man igjennom alle kostnader og reduserer dette ned til et minimum. Deretter så fordeler du «overskuddet» over dine kreditorer. Om du har annen gjeld i tillegg til inkassogjeld så skal dette betales ned samtidig. Vi anbefaler at man prioriterer de inkasso-kravene som er kostbare og fjerner inkassogjelden først. Deretter så kan man fortsette med å jobbe mot 

Når du har vurdert mulighetene for hvor du kan hente penger i fra så har du enten klart å få til et lån eller så har du uansett klart å selge unna litt ting. Du skal ikke betale alt til inkassoselskapene først, du ringer hvert selskap opp. Så spør du om de kan fjerne noe av rentene og gebyrene hvis du betaler utestående innen f.eks siste virkedag. De aller fleste vil her kunne strekke seg og gi deg et betydelig lavere beløp enn de først har etterspurt. Dette kan du gjøre selv om du ikke har fått inn nok penger til alle kreditorer, hvis du kun har råd til å betale noen. Da velger du å betale til de hvor du sparer mest penger.

Les gjerne mer om hvordan du kan bli kvitt inkasso og mulighetene for å låne penger penger med inkasso.