Har man ikke råd til regninger, da har man et problem. Regningene forsvinner ikke dersom man legger dem lengst nederst i en skuff man aldri åpner. De er skriftlige bevis på faste eller variable utgifter man har, og kan være alt fra strøm til klær på Zalando. Har du ikke råd til regninger så er du heller ikke alene. Det er mange som har hatt det slik og det er mange som har kommet seg ut av det. Det nytter ikke å ta opp enda et lån for å bøte på problemene. Man må ta tak i seg selv og endre sin måte å håndtere penger på.

Før vi går videre så er det veldig viktig å presisere at dette med å ikke ha penger til å betale regninger er veldig delt. Noen henger langt etter med mange regninger og andre sliter kun etter at man har fått en uforutsett utgift. Hvis man sliter over lang tid med å betale regninger så må man faktisk ta tak før det blir skikkelig ille. Om du kun har en liten periode med vanskeligheter for å betale regninger så bør du finne ut den beste kortsiktige løsningen som dekker ditt behov nå.

Veldig mange kan bli fristet av å ta opp et forbrukslån eller lignende når man har dårlig råd. Dersom det kun er en liten periode så forstår vi hvorfor man velger å ta opp et forbrukslån, men om problemer er at man har et overforbruk så vil vi sterkt advare mot dette. Vi har skrevet en liten artikkel om hvor mye forbrukslån koster og hvordan du kan få en god rente her. 

Øke inntektene

Den ene tingen man kan gjøre er å øke inntektene. Dette er den enkleste måte å få råd til regninger og alle andre ting man har lyst på. Mange er redd for å jobbe, og kan ikke se for seg å jobbe ekstra. Men dersom man tar en helgejobb eller skaffer seg en bi-inntekt på si, kan mye være løst. Mange har to jobber eller jobber med egne prosjekt på fritiden. Det kan være en hobby som blir en ny inntektskilde. Reduser forbruket På det punktet de fleste feiler på er forbruk. De glemmer utgiftene de har, som egentlig skal komme i første rekke. Når lønningen kommer er det handling av varer de først tenker på. Dersom man virkelig vil redusere forbruket, er det en kort prosess å legge inn alle faste utgifter til trekk på lønningsdag. Det kan være litt kjipt å finne ut at det nesten ikke er penger igjen til lek og moro når de regningene er betalt, men det må til for å komme på en bedre vei. Husk det er bare en måned til nesten lønn. Når man har kommet inn i systemet, kan man opprette en ny konto hvor man kan sette av en sum hver måned. Nå kan man bruke av den når man vil kjøpe seg ting. Husk å fylle den opp med frisk kapital ved neste lønnsutbetaling.

Skaff oversikt over hva du har krav på

Dette punktet er viktigere enn mange vet. Det fins mange tjenester og ytelser man som innbygger har krav på, både av dagpenger ved bortfall av inntekt og hjelp ved funksjonsnedsettelse. Det er mange instanser man kan bruke, slik som NAV for hjelp til å søke jobb, sosial stønad, støtteordninger og lignende. Det er mange som sliter med å betale regningene som kanskje kunne fått støtte.

Selg unna ting du ikke trenger

Hvis du har ubetalte regninger så er en av de enkleste, billigste og mest effektive måtene å bli kvitt gjelden på er ved å selge unna ting du ikke bruker lenger. Det er nemlig slik at de aller fleste av oss har mange ting vi ikke bruker. Det er ikke sikkert at hver enkelt ting har så mye verdi alene men hvis man får solgt flere ting så er det ikke umulig å faktisk få inn en betydelig sum med penger.

Det finnes veldig mange gode plasser du kan selge ting som f.eks på Finn.no, Tise.no eller på ulike Facebook-grupper. Det er viktig å få inn penger og ikke så viktig at du får høyest mulig pris.

Bruk sosiale medier

Det har blitt populært å snakke om egen økonomi, også på sosiale media. Det popper opp med kontoer og profiler som tar for seg det mange vegrer seg for å ta opp. Her kommer mange mennesker sammen om et felles mål, og de beste rådene vil bli lagt merke til. Internett med SoMe, apper på mobilen og tips fra blogger og influencere kan hjelpe deg til en bedre hverdag med full kontroll på regningene. Noe mer gledelig er det ikke, i en tid hvor fokus er på helt andre ting. Som også kan gi bekymringer for fremtiden. Selv så har vi stort utbytte av å være medlem i «Pengesnakkerne» på Facebook. Her er det lav takhøyde og man lærer mye av andre.

Eier du egen bolig?

Om du eier egen bolig og grunnen til at du ikke har råd til regninger er f.eks høye renter fra forbrukslån og kredittkort. Da kan det være en mulighet å se på om refinansiering med sikkerhet kan være tingen for deg. Dette vil ikke være en løsning for deg som har en annen grunn til at du har havnet i denne situasjonen. Bankene vil ta e en nøye vurdering her på hvert enkelt case. Hvis man kan bruke verdien av boligen som sikkerhet for å samle gjelden slik at man for hodet over vann. Nedenfor så har du et utvalg av aktører som kan hjelpe deg med refinansiering med betalingsanmerkninger.

Adservice Comparison Feed: Could not find feed with ID "feed-id-990"