Ikke lån penger til sommerferien!

Selv om varmen ikke har kommet til Norge helt så nærmer vi oss sommeren. Dette er tiden hvor veldig mange gleder seg til å nyte late dager på stranden eller på ferie. For andre så er sommerferien helt pyton og veldig mange gruer seg. Hvis man har økonomiske problemer så kan det være veldig vanskelig å ha ferie, spesielt hvis man har barn. 

Veldig mange blir fristet til å låne penger for å ta seg en ferie til syden eller kanskje unne seg en tur til Dyreparken i Kristiansand. Da er vår klare advarsel til deg, ikke gjør det. Det er ikke verdt å betale for noen få dagers moro i lang tid etterpå. Sett deg heller et mål om å reise på ferie når gjelden er betalt eller i det minst under kontroll. 

Man kommer ikke unna at en ferie koster mer enn når det er skole og barnehage. Det koster mer penger i mat bare at de er hjemme på dagen. Det finnes heldigvis noen fine ting du kan gjøre for å redusere kostnadene noe og samtidig få feriefølesen. Her er noen eksempler på ting du kan gjøre:

Aktivitetskort 

Det er noe som heter Opplevelsekortet som er et tilbud hele året i flere kommuner hvor familier med dårlig råd kan få gratis opplevelser. Her finner du aktiviteter som Bø Sommerland, Rush Trampolinepark og det ser ut som om flere bedrifter velger å være med på dette. En fantastisk måte å skape uforglemmelige minner for dine barn uten at det koster en krone. 

Telttur 

Dette er en veldig billig form for ferie men det kan være utrolig morsom. Man kan slenge seg på syklene med et telt i sekken og se hvor langt man kommer. Ta med deg en fiskestang, en kortstokk og litt penger til grillmat så kan du skape uforglemmelige minner. Du finner forresten veldig mye fiskeutstyr på Flyshop.no

Som du ser så trenger det ikke koste mye penger og dette var bare noen raske eksempler. Alle folk fortjener en ferie, men økonomien kan ikke ta seg en ferie. Så når den lille «styggen på ryggen» sier «du kan jo bare låne pengene». Korriger deg selv og tenk heller på hvor mye bedre en ferie du har betalt smaker enn en lånt ferie. 

Hvis du ikke har barn 

Ja da anbefaler vi faktisk at du biter tennene sammen og får deg en sommerjobb. Du kan tjene mye ekstra på ukene du har fri som gjør at du blir gjeldsfri mye raskere enn hvis du tar deg ferie. Hvis du jobber istedenfor å ta deg ferie så sparer du i tillegg penger fordi du slipper å fylle tiden din med noe.