Har du opplevd å få avslag på søknad til kredittkort? Det er noe som skjer fra tid til annen, og det kan være forskjellige grunner til dette. Vi skal gå gjennom de mest vanlige årsakene til avslag på kredittkortsøknad.

Bankene som gir ut kredittkort er pålagt å følge regler og forskrifter, men noen banker har ekstra strenge regler som de har laget selv. Så dersom du får et avslag hos en bank kan det være muligheter hos andre.

Kredittsjekk deg selv gratis her

Behandling av lånesøknad

Alle foretak og selskap som utsteder kredittkort og forbrukslån følger felles forskrifter og regler. Dette gjør at søknadsprosessen for kredittkort og forbrukslån er veldig lik hos de ulike bankene. Samtidig kan også bankene stille ekstra krav til låntakerne og de som søker på kredittkort.

Bankene kan for eksempel stille ekstra krav dersom de ønsker en lavere risiko. Ved å kreve at låntakerne skal ha en høyere lønn enn det som kreves i forskriftene vil de få mer betalingssikre kunder. På denne måten kan de også tilby en lavere rente til kundene.

Alder

Dersom du er ung kan du oppleve å få avslag hos mange banker når du søker etter kredittkort. Flere banker har en aldersgrense på 18 for å kunne få kredittkort. Denne aldersgrensen er bestemt av reglene bankene må følge. Andre banker kan ha en høyere aldersgrense som de velger selv. Her ser vi at 20 år er en aldersgrense som er forholdsvis vanlig. Grunnen til at bankene ønsker en høyere aldersgrense er for å ha kunder som har mer erfaring med privat økonomi siden det kan gi de en lavere risiko.

Fast ansettelse

Det er faktisk mulig å få kredittkort uten fast ansettelse. Det som er viktig at du har en fast inntekt. Selv om du ikke har en fast jobb kan du ha en fast inntekt. Dersom du ikke har en fast inntekt vil du ikke kunne betale tilbake når du bruker kredittkortet, og det ønsker selvsagt bankene å unngå. Bankene ser derfor på om du er i stand til å håndtere gjelden som kommer når du bruker et kredittkort.

Lønn

Å få fast lønn eller annen inntekt er viktig når du skal søke på kredittkort. Dersom du ikke har en fast inntekt vil du garantert få avslag. Det er også mulig at du kan få avslag selv om du har fast lønn eller annen inntekt. Da vil årsaken sannsynligvis være at du har for lav inntekt til å kunne klare å håndtere gjelden.

Kredittsjekk

Når du søker på kredittkort må banken gjøre en kredittsjekk på deg. Når de gjør dette ser de om du har betalingsanmerkninger. Betalingsanmerkning får du dersom du har saker som ligger til inkasso, og som ikke er gjort opp. Det er mulig å bli kvitt betalingsanmerkninger. Det gjør du ved å betale ned gjelden som har gått til inkasso. De aller fleste banker vil ikke tilby deg kredittkort dersom du har betalingsanmerkning. Hvis du eier egen bolig så kan du bli kvitt betalingsanmerkninger ved å søke om boliglån med betalingsanmerkninger.

Andre lån uten sikkerhet

Det er noen år siden Gjeldsregisteret ble opprettet. Dette er et register som viser all usikret gjeld du har, og bankene sjekker dette når de skal vurdere en søknad på kredittkort. Dersom du har annen usikret gjeld vil du sannsynligvis får avslag på søknaden din. Har du ingen annen usikret gjeld er det en fordel når du søker på kredittkort.

Få hjelp av spesialister når du skal søke på kredittkort

Det kan ta mye tid å sette seg inn i reglene de ulike kredittkortselskapene og bankene følger når de bestemmer hvem som får og ikke får kredittkort. Derfor kan det være en fordel å ta kontakt med spesialister som allerede kjenner til disse reglene. Disse kan sette deg i kontakt med bankene som er villige til å gi deg kredittkort.

Lendo er en av disse spesialistene. Dette selskapet er en lånemegler som har god oversikt over hvilke krav de ulike bankene stiller for å kunne gi ut kredittkort. Du kan sende inn en enkelt søknad til Lendo, og Lendo vil da kontakte bankene som kan være av interesse for deg. Når Lendo får svar på sin henvendelse til bankene vil de sende en oversikt over tilbudene til deg.

Dette gjør at du kan sammenligne tilbudene fra de ulike bankene og velge det beste. Skulle du mene at ingen av tilbudene ikke er gode nok står du fritt til å takke nei. Det er ingen forpliktelser, og du betaler heller ingenting for å få Lendo til å innhente tilbud på kredittkort til deg.