Søknad om gjeldsordning

Hvis du har prøvd å nedbetale gjelden din men det går ikke. Du tjener for lite penger til å betjene gjelden din selv om du lever på et minimum, da kan du være en kandidat for gjeldsordning. Gjeldsordningen er en løsning for deg som ikke klarer å betjene eller betale ned gjelden din i overskuelig fremtid. Vi har skrevet litt om detaljert om hva gjeldsordningen er  her

For å søke om gjeldsordning så må du helst: 

  • Ikke ha fersk gjeld 
  • Ha en fast lønn eller trygd 
  • Ikke ha mulighet til å bli kvitt gjelden i overskuelig fremtid 

Hvis du ønsker å søke om gjeldsordning så anbefaler vi at du enten tar kontakt med en advokat eller ditt lokale NAV kontor. Alle kommuner er pliktet til å gi gjeldsrådgivning til sine innbyggere. De kan hjelpe deg gratis med å fylle ut en søknad om gjeldsordning. 

Dersom du ikke ønsker å involvere andre så kan du prøve å søke om gjeldsordning selv. Søknaden om gjeldsordning ligger her, klar til å fylles ut. Husk at når man fyller ut papirer til det offentlige så er det mulig at skjer små feil som kan slå uheldig ut. Det kan derfor være veldig lurt å få hjelp av noen som har fylt ut skjemaet tidligere. 

Fyll inn skjemaet

Start det økonomiske livet ditt på nytt

Hvordan er prosessen?

Prosessen er ganske lik den prosessen man har for å få et boliglån.

1. Banken kontakter deg for å få mer informasjon om din økonomi, boligen din. De ønsker i de aller fleste tilfeller å få litt innsikt i hvordan og hvorfor du har havnet i et økonomisk uføre. Bankene har forståelse for din situasjon.

2. Banken vurderer søknaden din og boligen din.

3. Dersom banken godkjenner søknaden din så får du lånedokumenter sendt til deg.

4. Når lånet utbetales så betaler banken ut kreditorene dine.

Etter 1-3 dager starter du med helt blanke ark.

Hvem kan søke?

  • Du må eie egen bolig 
  • Du må tjene over 300 000,- 

6,65% ved lån på 2 mill. over 25 år, kost kr. 2.033.291, totalt kr. 4.033.291

  • Vi opplever for tiden stor pågang og det er derfor viktig at du forteller når det passer at vår samarbeidspartner tar kontakt.