Lånebeløp 100 000 – 10 000 000 kr
Eff.Rente 5 – 8,50 %
Utbetaling 60 – 360 md dager
Alder 24 år
Effektiv rente 5,95% ved 2 mill. over 25 år, kost 1.668.466, totalt 3.668.466
Lånebeløp 100 000 – 2 500 000 kr
Eff.Rente 6,90 – 29,06 %
Utbetaling 360 md dager
Alder 25 år
Renteeksempel: Lån 2 000 000 kr, 25 år, nom. rente 5,94%, eff. rente 6,24%. Totalkostnad: 3 892 014 kr. Faktisk månedsbeløp og totalbeløp kan avvike fra kalkulator. Etab.gebyr 1-4 %. Rente fastsettes individuelt.
Lånebeløp 100 000 – 15 000 000 kr
Eff.Rente 3,99 %
Utbetaling 12 – 360 md dager
Alder 18 år
6.33% ved et lån på 2.000.000 kr over 25 år, kost kr. 1.843.586, totalt kr. 3.843.586 NOK​
Lånebeløp 200 000 – 10 000 000 kr
Eff.Rente 5,03 – 24,40 %
Utbetaling 1 – 360 md dager
Alder 18 år
Effektiv rente 11% 200.000,-, 10 år. Kost. 122.092,- Tot: 322.092,-

Hvis du trenger å betale ned gjelden din raskt så gjelder det å begrense kostnader til renter. Det betyr om du har har flere smålån så burde du prøve å samle denne gjelden i et lån. Lånemegleren kan hjelpe deg med å samle hele din gjeld i et lån. Klikk på annonsen nedenfor om du ønsker å samle din gjeld og få betalt ned den raskest mulig!

Alle ønsker å bli kvitt gjelden sin raskt, de få som ikke ønsker det har ikke gjeld på samme måte. Gjeld kan være en utrolig belastning, spesielt hvis man ikke har penger til å betjene den. Gjeldsproblemer.com får en del henvendelser fra folk som ønsker å bli kvitt gjelden sin så fort som mulig. Det kan til tider virke som om de har veldig hastverk og tenker at gjelden går like fort bort som den kom. Dessverre så tar det gjerne tid å betale ned gjeld. Det finnes noen ting du kan gjøre for å betale ned din gjeld raskere og vi har laget en liste for deg nedenfor:

1. Finn ut hva du bruker penger på

For å kunne betale ned gjelden raskere så må du finne ut hvordan du kan styre pengene dine mot å betale ned gjelden din raskere. Den beste måten å betale ned gjeld raskere på er å bruke mindre penger på forbruk og betale ned mer på gjelden din. En god måte å finne ut hvor mye du bruker på forbruk er å bruke kontoutskriften din som utgangspunkt. Print den ut og ta med deg 3 markører. Marker alt som er unødvendig i en farge, marker alt som kan reduseres i en farge og marker det som man ikke blir kvitt i en annen farge.

De aller fleste vil kunne finne en del penger spare her med en gang. Noen vil nok markere veldig mye som unødvendig og endre mening senere. Hvis man ønsker å bli kvitt gjelden raskt så er man nødt til å ofre noen gleder man har hatt tidligere.

2. Få bedre avtaler på det du har i dag 

Nordmenn er generelt utrolig dårlige på å finne beste pris. Man skifter omtrent aldri bank, forsikring eller mobilleverandør. Det er derfor utrolig mye penger for de aller fleste å reforhandle avtalene de har. Det er omtrent ingenting du ikke kan be om bedre pris på.

3. Tjen mer penger

Det høres kanskje utrolig enkelt ut og det er det. Det flere måter du kan tjene mer penger enn du gjør i dag. Du kan spørre om å få høyere lønn, det er helt normalt. En annen veldig effektiv måte å øke inntekten din på er å ta en ekstra jobb. Med en ekstra jobb så kan man tjene 5-20000 ekstra i måneden. Hvis du har en ekstra jobb og du f.eks har 300 000 i forbruksgjeld. Da kan du i teorien klare å betale ned gjelden på 1 år.

4.  Lag et budsjett 

Når du har laget en plan for hvordan forbruket ditt skal være og kanskje du har funnet en mulighet for å tjene mer penger. Da trenger du et budsjett. Vi har laget en guide som forteller deg hvordan du kan lage et budsjett. Budsjettet gir deg kontrollen så du kan styre pengene mot gjelden og samtidig så kan det virke veldig motiverende for deg å se at gjelden går ned.

Andre måter å skaffe penger til å betale ned gjeld

Det å skaffe penger til å betale ned gjeld er gjerne ikke så lett, men samtidig så er det ikke alltid man tenker på alle muligheter selv. Derfor har vi listet opp noen måter du kan skaffe penger på raskt som du kanskje ikke har tenkt på selv:

 1. Selg ting du ikke bruker eller selg ting som du bruker men kan erstatte senere
 2. Hvis du eier egen bolig så kan det være mulig å skaffe penger for å betale gjeld ved å refinansiere boliglånet
 3. Be om utbetaling av feriepenger

Som du ser så er det mange måter man kan skaffe penger for å betale gjeld. Alle er ikke like «komfortable» måter å betale ned penger på men det kan være verdt det.

Prioriter riktig gjeld først

Ofte så har man flere typer gjeld man skal betale ned:

 • Forbrukslån
 • Kredittkort
 • Billån
 • Studielån
 • Boliglån

Hvilken gjeld skal man prioritere? Man burde ganske enkelt prioritere den dyreste gjelden først. Så hvis du f.eks har kredittkort, forbrukslån, billån, studielån og boliglån. Så burde du prioritere i følgende rekkefølge:

 1. Kredittkort
 2. Forbrukslån
 3. Billån
 4. Boliglån
 5. Studielån

Hvordan betale ned gjeld raskt og effektivt?

Hvis du ønsker å betale ned din gjeld effektivt så må du bruke litt strategi når du betaler ned gjelden din. Det finnes flere kjente strategier og måter å gjøre det på. Den enkleste metoden og mest effektive for de aller fleste vil være å betale ned gjelden etter størrelse på beløp. Det betyr at om du f.eks har 2 kredittkort på 5000 hver, dette er som oftest gjelden med høyest rente også. Dette er en svært motiverende måte å betale ned gjeld på.

I tillegg så gjelder det å hele tiden prøve å ha best rente på sine lån.

Noen tips til deg som ønsker å betale ned gjeld

Når man skal betale ned gjeld så er det veldig fristende å gå «all in». Det mange glemmer er at dette er en lang prosess som ikke er over på 1-2-3. Veldig mange av de som kaster seg impulsivt over gjelden sin de mister motivasjon etter svært kort tid. Grunnen til at de mister motivasjonen er at de enten har brent seg ut eller har mistet troen på at det er mulig. Man må se på nedbetaling av gjeld som et maraton som man skal komme til mål i.  Det betyr ikke at du skal «snegle» deg ut av gjelden, men du skal lage en plan som er langsiktig og gjøre gjennomtenkte valg.

Det andre viktige tipset er at du holder deg unna gjeld når du har fått betalt den ned. Veldig mange som betaler ned gjelden sin føler seg superrike etterpå og tenker ikke på konsekvensene.Da tar det ikke lang tid før man sliter med gjelden sin igjen. Hvis du har havnet i gjeld eller gjeldsproblemer tidligere så er du utsatt for å havne i problemer igjen. Det er derfor ekstremt viktig at man fortsetter å tenke økonomisk etter at gjelden er nedbetalt.

Det som er morsomt er når man har betalt ned gjelden at man kan bruke de samme metodene for å oppnå nye mål. Det kan være å spare nok penger til å starte eget firma, reise på en drømmeferie, kjøpe hytte eller kjøpe drømmebilen. Det er faktisk mulig når man vet hvor mye man faktisk kan spare i måneden.

Les gjerne våre andre artikler:

Omstartslån

Hvordan forhandle med kreditorer?

Hvordan bli kvitt inkasso?

Samle kredittkortgjeld