Kredittsperre er et lite brukt men veldig effektivt verktøy for deg som sliter med gjelden og ikke minst disiplinen. For det er nemlig slik at med en kredittsperre så kan du gjøre det umulig for andre å gi deg kreditt. Stadig flere nordmenn med gjeldsproblemer velger å gjøre dette når de er i prosessen med å betale ned gjeld. En kredittsperre er en veldig effektiv måte å gjøre det umulig å ta opp mer kreditt og derfor en svært effektiv måte å stoppe låneopptak eller andre kreditter.

Kredittsperre blir ikke bare brukt av de med gjeldsproblemer men er også svært effektiv om du er blitt utsatt for ID-tyvere eller lignende. Da vil du kunne begrense kredittopptaket og ikke minst skadene.

Hvordan sette opp kredittsperre?

For å sette opp kredittsperre så må du ta kontakt med forskjellige kredittopplysningsselskapene i Norge for å aktivisere kredittsperren. Dette kan du enkelte gjøre med å bruke din BANK-Brikke. De aller fleste aktørene har det man kaller selvbetjeningsløsninger som du kan kontrollere selv. Nedenfor har vi lenket til de største selskapene som tilbyr kredttopplysningser og som du må sperre:

Experiean kredittsperre

Creditsafe 

Evry 

Bisnode