Hvis man ikke eier egen bolig og ønsker å refinansiere så kan man gjøre dette ved å refinansiere med kausjonist. Refinansiering med kausjonist betyr at man refinansierer sin gjeld med sikkerhet i noen annen sin bolig. Dette er dermed gjerne en løsning får de som kanskje har fått nei fra sin ordinære bank eller kanskje har betalingsanmerkninger i dag. Hvis du ønsker å søke om refinansiering med kausjonist så kan du velge en av aktørene ovenfor som hjelper deg med å refinansiere med kausjonist.

(Eksempel nom. rente 5,00%, eff. rente 5,13%. 2 000 000 kr over 25 år.
Etableringsgebyr 950 kr. Kostnad 1 509 206 kr. Totalt 3 509 206 kr)

Det å refinansiere gjeld med kausjonist er en stor forpliktelse for alle parter når det kommer til å refinansiere med kausjonist:

  1. Lånesøker skal kunne leve med at kausjonisten er en viktig del av økonomien i en lang tid fremover
  2. Kausjonisten skal være trygg på at lånesøker opprettholder forpliktelsen sin
  3. Banken skal være trygg på at lånesøker skal overholde sine forpliktelser og at kausjonisten klarer å dekke inn eventuelt tap ved mislighold

Hvem kan være kausjonist når man skal refinansiere?

Det er egentlig ingen regler for hvem som kan være kausjonist når man skal refinansiere gjeld men noen banker har egne regler her. Normalt er en kausjonist i familien men det kan være en venn eller annen relasjon. Det viktigste for banken er at kausjonisten har verdier som gjør det mulig for banken å ta sikkerhet for refinansieringen de gir.

For å kunne være kausjonist for noen som trenger refinansiering så bør man ha det man kaller for en god økonomi og man må ha ledig verdier i boligen. Når man er kausjonist for noen andre som trenger refinansiering så er det normalt større risiko for banken og derfor er gjerne disse ekstra opptatt av at kausjonisten skal ha god dekning.

Kan man refinansiere med kausjonist når man har betalingsanmerkninger?

Ja du kan få refinansiering med betalingsanmerkninger med kausjonist men da må man gjerne gå til det som av mange kalles for nisjebankene. Dette er banker som har spesialisert seg på nettopp det å låne ut penger til nordmenn med gjeldsproblemer. Den store forskjellen her er at de gjerne tar en høyere rente og et etableringsgebyr.

Hvis du har betalingsanmerkninger og en kausjonist så anbefaler vi at du sender en søknad igjennom vår annonsør Lånemegleren. De tilbyr refinansiering med betalingsanmerkninger til deg som har kausjonist. Alt du trenger å gjøre å gjøre følgende:

  1. Gå inn på Lånemegleren sitt skjema for refinansiering med betalingsanmerkning (sponset)
  2. Fyll ut skjema
  3. Lånemegleren tar kontakt så snart som mulig
  4. Søknaden sendes til bankene
  5. Lånetilbud presenteres til deg
Eksempel nom. rente 5,00%, eff. rente 5,13%. 2 000 000 kr over 25 år.
Etableringsgebyr 950 kr. Kostnad 1 509 206 kr. Totalt 3 509 206 kr.

Hva er viktig å tenke på når man skal refinansiere med kausjonist?

Det er veldig mange viktige ting man må tenke på når man skal refinansiere med kausjonist. Det ene er at man har en kausjonist som kjenner til din situasjon. Vi anbefaler at kausjonisten får vite akkurat hvordan situasjonen til din økonomi er og ikke minst alt rundt din økonomi. I tillegg så er det viktig at kausjonisten vet hvilken ansvar som følger med dette.

Er det trygt å være kausjonist for noen andre når de skal refinansiere?

Dette er jo et tema som veldig mange lurer på og her kan ikke vi gi noe godt svar. Det å være kausjonist for noen som har inkasso, betalingsanmerkninger, dårlig økonomi eller en dårlig historikk er risiko. Du bør derfor være helt sikker på at du stoler på personen, har troa på at de klarer å overholde sine forpliktelser og sørge for at du ikke blir ruinert om det skulle gå dårlig.

Du kan også få hjelp hos Creda Finans!