Det er dessverre mange som tror at staten kan fikse alt, selv det å slette gjeld. Men slik er ikke verden for de fleste av oss, og når man har skaffet seg lån, må man også betale det tilbake. Gjeld oppstår når man låner, kjøper eller skaffer seg ting som har verdi. Som regel betaler man kontant eller med kort og summen er gjort opp for. Men andre ganger har man ikke råd til tingene man ønsker seg. Kreditt eller forbrukslån dukker opp som en reddende engel. Eller er de egentlig det? Ikke alle er enige i det. Men fins det unntak fra det vi nettopp påstår ovenfor. At det ikke fins noen måter å få slettet gjeld på? Her skal vi gå gjennom en rekke metoder å slette gjeld på.

Før du leser videre her, så må vi nevne at om du har veldig gammel gjeld så kan noe av dette bli slettet. Dette er ingen enkel prosess og om du tror at du kan få slettet gjeld så anbefaler vi at du tar kontakt med en jurist som er spesialist på dette. Han/hun kan se over din sak for å se om det er noen muligheter for å å slettet noe av gjelden.

Skaff gjeldsordning

En gjeldsordning er ingen god situasjon, men mye bedre enn hva som ellers ville vært resultatet. Avtalen er bindende og gjør at den skyldige må leve på et budsjett som bestemmes av den rette myndigheten og kreditorene. Men for å få innvilget gjeldsordning, må man virkelig ha kjørt økonomien på dynga. Kemneren kan ta alle gjenstander med verdi, men vil forsøke å beholde huset i verste fall. Det kan bli aktuelt å selge bolig for å løse problemene som har oppstått. Gjenstående gjeld kan bli slettet helt eller delvis etter at gjeldsforordningen er over, gjerne etter 5 til 7 år. Vi har skrevet litt om gjeldsordning og hva du må tenke på her i vår artikkel som har det gamle navnet personlig konkurs.

Det er viktig å påpeke at man må søke om gjeldsordning og det er ikke alle som får den godkjent. Veldig mange opplever å måtte søk flere ganger før de får den godkjent og man må dokumentere alt. Dette er ingen enkel løsning og derfor bør du gå igjennom alle punkter nedenfor for å se om det finnes noen andre muligheter.

Andre løsninger enn å slette gjeld

Selv om det for mange høres veldig fristerende ut å få slettet gjeld igjennom en gjeldsordning så er det helt motsatt. Det er en krevende prosess og ikke minst vanskelig for de aller fleste. Derfor anbefaler vi alltid at man ser på andre løsninger først. Selv om det ikke går ann å få slettet gjelden med disse metodene så kan man bruke alle disse verktøyene for å forhandle ned gjeld og ikke minst redusere den totale gjelden.

Refinansier gjelden

Du sletter ikke gjelden når du refinansierer men du kan skylde det samme beløpet men få bedre betingelser som kan gjøre det enklere å leve med gjelden din. Hvis du eier egen bolig så kan du søke om refinansiering med sikkerhet i boligen som vi har skrevet mer om her, klikk her for å lese mer og søke om refinansiering med sikkerhet i din bolig.. Hvis du ikke eier egen bolig og ikke har betalingsanmerkninger så kan du se på løsninger som refinansiering med forbrukslån.

Nedenfor er et utvalg av aktører som kan hjelpe deg med refinansiering av høy gjeld til tross for betalingsanmerkninger eller inkasso:

Arve og nedbetal

Noe spekulativt er det likevel å si at det bare er å arve. Men skulle man likevel være så heldig å ha en rik onkel i statene, ja da er det bare å kjøre på. Sletting av gjeld har aldri vært enklere. Det kan være fristende å bruke alt på forbruk, men med egenkapital kan man faktisk slette en del gjeld på en lur måte. Dersom man bruker arven på kapital til huskjøp, vil man få mye bedre betingelser på lånet. Dermed har man plutselig en hel del penger til overs, og i tillegg har man fått lavere månedsbeløp å forholde seg til. Det å arve en formue blir som å vinne i lotto, sjansene er svært lave for gevinst.

Ta en ekstrajobb

Det er kanskje noe du virkelig ikke kan tenke deg, men det å ta en ekstrajobb kan utrette veldig mye. For det første vil man få en ekstra slant å rutte med hver måned. Har man da kommet i gang med å endre handlemønsteret, så vil sparingen vises mye bedre. Dessuten kan en ekstrajobb vise seg å bli sentral i en ny jobb. Kanskje finner man ut at det ikke var frisør man ville bli, men heller drive på med produksjon av kortreist mat. Uansett hva det er, så har vi alle muligheter til å jobbe mer og få inn flere inntekter.

Vi vil avslutte med å si at uansett hvor mye eller hvor lite gjeld du har så finnes det muligheter for å komme deg ut av gjeldsproblemene. Det handler om å finne løsninger som fungerer for din økonomi og bruke de «verktøyene» du har i verktøykassen for å fikse det.