Hvor finner man motivasjonen til å nedbetale gjeld?

Dersom du i dag ikke har betalingsanmerkninger eller inkasso så kan du søke om en refinansiering uten sikkerhet. Du kan refinansiere opp til 500 000,- og man kan spare renter på dette. Nedenfor finner du et utvalg av aktører som tilbyr dette, om du har betalingsanmerkninger så ber vi deg lese mer her.

 

Forbrukslån, kredittkortgjeld og inkassogjeld kan være ekstremt belastende å ha, men det er ennå verre å skulle begynne å kvitte seg med den. Veldig mange med gjeldsproblemer sliter med å komme i gang med å betale ned gjelden din, de har ikke motivasjon til å starte å nedbetale på gjelden. Av de som begynner å rydde opp i gjeldsproblemene så er det veldig mange som ikke klarer å gjennomføre og ender med ennå høyere gjeld.

´Hvis du har gjeldsproblemer så er det derfor ekstremt viktig at du finner ut hvordan du kan finne motivasjon til å betale ned hele din gjeld. For å finne den motivasjonen så må du først finne ut hvorfor du ønsker å nedbetale gjelden:

  • Ønsker å kjøpe egen bolig
  • Ønsker å reise på ferie
  • Ønsker å få ro i kroppen
  • Gi familen et bedre liv

Hva som er ditt hovedmål må du velge, men alle har en ting de har lyst til å oppnå med å bli gjeldsfri. Du trenger ikke å dele den med noen, det kan være ditt mål. Skriv det ned på en lapp og legg den et lurt sted. Det kan være vanskelig å stå i dette alene så vi anbefaler at når man setter i gang en prosess med å nedbetale gjeld at man får med seg en «partner». «Partneren» din er veldig fin å ha når det kommer tøffe tider og når det kommer gode tider. Det kan være en kamerat, venninne, bror, søster, far eller mor.

Veldig mange som har gjeldsproblemer og som starter å «rydde opp» faller av underveis fordi de overvurderte seg selv.  Noe av grunnen til det er nok at alt virker veldig enkelt på papiret. Det å betale ned gjeld og skulle redusere forbruk er ekstremt tungt. En fin måte å løse dette på er å dele opp hovedmålet i delmål med noen små premier underveis:

  • Når 25 % av gjelden er betalt ned så unner jeg meg selv en pizza på døra
  • Når 50 % av gjelden er betalt ned så tar jeg meg en tur på byen
  • Når 75 % av gjelden er betalt så unner jeg meg selv en ny bukse

Hva slags delmål som gir mest mening for deg må du bestemme selv, men det er ikke meningen at man skal blakke seg ut på delmål, men det er viktig å belønne seg selv underveis. Det går selvfølgelig an å unne seg delmål som ikke koster penger. Vi vet at par f.eks har gir hverandre massasjer eller barnefri som premier underveis. Det viktigste er at du blir motivert av delmålene.

Det er viktig å se på nedbetalingen av gjeld som et maraton og ikke en spurt. Det viktige er å komme til mål uten gjeldsproblemer, enn å betale ned halve gjelden kjempe raskt å ikke komme i mål. Det er utrolig viktig at man bruker tiden godt og man må lære underveis. Man må lage seg nye vaner og rutiner.

Les gjerne våre andre artikler:

Omstartslån

Hvordan bli kvitt inkasso?

Hvordan forhandle med kreditorer?

Avslag på lån