Inkasso er en løsning når skyldner ikke betaler avtalte avdrag. Det har blitt gitt varsel og andre gangs purring uten at det skjer noe. Hvis man ikke betaling purringen så blir det man skylder sendt til inkasso. Noen bedrifter gjør inkasso selv, men de aller fleste bruker et inkassobyrå. Inkassoen er dyr og vil føre til at man får en betalingsanmerkning. Dette er for å hindre at personen ikke kan ta opp mer lån eller kreditter på andre måter. Det er mange grunner til at man kan få inkasso, for eksempel at man ikke har system på regningsbetaling, ikke har budsjett slik at man bruker mer enn man har, eller at det rett og slett går i glemmeboka. Av og til er man heller ikke enig med kravet, for eksempel når man ikke har fått varen de bestilte. Om man har havnet i en situasjon der man har fått inkasso, hva gjør man så?Det er noen måter å gjøre det på, og her skal vi se på noen av dem.

Hvis du har en stor inkassogjeld eller skylder flere beløper som har gått til inkasso så kan det være verdt å se på en effektiv løsning for å rydde opp. Dersom du eier egen bolig så kan du søke om refinansiering med sikkerhet i boligen. Ettersom du ganske så sikkert har betalingsanmerkninger så må man søke hos spesialiserte banker som godtar kunder med betalingsanmerkninger. Dette er banker som refinansierer gjelden din slik at du blir kvitt betalingsanmerkningene og kan restarte økonomien din. Nedenfor ser du et utvalg av banker som tilbyr denne typen lån:

Gå i dialog med inkassoselskapet

Veldig mange tror at inkassoselskapene er skumle, grådige og ikke særlig hjelpsomme. Vi skal nok ikke si oss uenig i at en del inkassobyråer kan virke sånn men de har et stadig større fokus på å hjelpe deg som kunde. Inkassoselskaet ønsker at du skal betale kravet så de får pengene igjen og tjener noen. Om du får et krav som har gått til inkasso så anbefaler vi at man tar direkte kontakt med selskaet. Hver sak har en saksbehandler, opprett diaolog og forklar din situasjon.  Inkassobyrået kan ikke kreve høye salær innbetalt med en gang. . Med en avtale om lavere beløp kan man hvert fall komme seg gjennom inkassoen slik at man får nedbetalt det som trengs. Det går ann å forhandle med inkassoselskapet på samme måte som man forhandler med vanlige kreditorer. Ved å opprette dialog med inkassoselskapet så kan du kanskje forhindre gebyrer og renter hvis du er veldig på selv.

Vår erfaring er at veldig mange som ønsker å bli kvitt inkasso tar kontakt på et veldig sent tidspunkt. Da kan det være vanskelig å få til gode avtaler og man har på en måte kanskje fått en dårlig start. Derfor er den beste måten hvis du ønsker å bli kvitt det du skylder til inkassoselskapet at du tar direkte kontakt med dem selv og oppretter en dialog. Hvis du ikke liker å snakke på telefon så har stadig flere inkassoselskaper utviklet løsninger som gjør at du kan kommunisere med disse digitalt.

Budsjetter og betal ned inkasso

Et budsjett er veldig nyttig men det er viktig at partene er engasjerte og enige i hvordan fordelingen er. Økonomi er vanskelig, spesielt med så mange tilbud man får daglig i media og aviser. Kanskje får man til å gjøre en konkurranse av å handle billig, finne rimeligere strøm, kutte i unødvendige utgifter. Vi har skrevet litt om hvordan du kan lage budsjett  og hvordan du kan handle billig mat. Når man lager et budsjett så handler det om å først forstå hva forbruket gikk til før og deretter lage et revidert  (nytt budsjett) budsjett som tar utgangspunkt i etter at man har kuttet ut alt det unødvendige. Det betyr at man finner ut hva man brukte penger på tidligere og deretter lager et nytt budsjett som kutter kostnadene. Pengene du kutter her, så fremt de ikke kommer fra kreditt kan brukes til å bli kvitt inkasso.

Når man har satt opp budsjett har man også klart for seg hvilke utgifter man har. Lag direktebetaling i nettbank Man kan legge inn regninger i nettbanken. Dette er litt krevende da man ikke alltid har kontroll over alle kjøp. Ikke alle utgifter er faste, og da må man gjør flere tiltak. Et eksempel er å lage kontoer for forskjellige ting. En regningskonto er vanlig, men hva med en handlekonto, en gavekonto, en ekstrakonto også videre

Ikke gjem post

Mange har for vane å gjemme bort post med regninger. Dette er farlig, fordi man glemmer brevene like fort som de forsvant. Ha regningene en plass man finner dem, og lag system. Dette kan være med på å forhindre at man skaffer seg inkasso i det hele tatt. Grunnen til at man gjemmer regninger er gjerne fordi det blir for mye og man har ikke løsningen. I starten så er jo inkasso uansett stort sett kun brev ,men det kan bli veldig kostbart.

Få hjelp av en bank eller låneagent til å bli kvitt inkasso

Når man har inkasso er det vanskelig å få lån. Er man to i en husstand som står for økonomien, kan den ene hjelpe ved å være den gode samaritan. Til syvende og sist er jo økonomien felles. Det er mulig å få hjelp av en låneagent for å få tilbud om refinansiering. Det kan bli billigere enn å betale tunge salær hos inkassobyrået. Låneagenten er bindeledd mellom deg og en rekke tilbydere av lån som vil konkurrere om din signatur. Ingen vei utenom Det hele bunner likevel ut i at inkassoen må betales tilbake. Om man vil gå til sak, må som regel inkassoen betaltes da også, for så eventuelt å få en erstatning senere. Det kan hjelpe å tenke at man ikke skal få inkasso, ved å spare penger hver måned. Da trenger man ikke å ta opp lån og man kan betale varene kontant. Det gjør det mye bedre for økonomi og deg selv om handle på denne måten. Det er ikke lett, og det er derfor vi skriver om det.

Hvis du eier egen bolig så kan du i mange tilfeller få refinansiert bort inkassogjelden og dermed bli kvitt inkassoen. Hvis du scroller litt opp i denne artikkelen så finner du en liste over banker/agenter som kan hjelpe deg med en refinansiering.

Snakk med noen om betalingsproblemene

Når man har betalingsproblemer og ønsker å bli kvitt inkasso så er dette vanskelig når man er alene om det. Hvis du ønsker å bli kvitt inkasso så anbefaler vi at du snakker med en person nær deg. Det kan være samboeren din, pappaen din, broren din eller moren din. Det er ikke alltid de har mulighet til å hjelpe deg økonomisk men i mange tilfeller så kan du få mye støtte som likevel er veldig viktig.