Forbrukslån er en stadig større del av nordmenns økonomi og det kan for begrense økonomien betraktelig. Det gjennomsnittelige forbrukslånet i Norge ligger på rundt 250 000. Det er i dag over 500 000 nordmenn som har gjeld som stammer i fra forbrukslån eller kredittkort. Det er derfor ikke rart at vi i Gjeldsproblemer.com merker stor pågang på nordmenn som leter etter billigere lån og informasjon på hvordan man kan bli kvitt forbruksgjeld. Hvis du ikke ønsker å lese men ønsker å søke om refinansiering så du kan bli kvitt dine forbrukslån så raskt som mulig så har vi lagt ved en lenke nedenfor til Lånemegleren. De kan hjelpe deg med å refinansiere gjelden din slik at du kan bli bli kvitt den raskest mulig.

I dette blogginnlegget så har vi tenkt å gå litt inn på nettopp dette om om hvordan du kan bli kvitt forbruksgjeld raskt og hvordan man kan finne gode løsninger på dette. Vi har valgt å dele guiden inn i følgende punkter:

Hvordan kan man bli kvitt forbruksgjeld?

Den korte oppskriften på hvordan du kan bli kvitt forbrukslån er følgende:

  1.  Finne en god måte å samle gjelden på
  2. Betal ned gjelden effektivt over tid
  3. Reduser kostnader og betal mer ned på gjelden
  4. Se om du har noe du kan selge for å få gjelden ned
  5. Forsett å betale på gjelden til den står i 0

Dette er et spørsmål som vi ofte får og det har et veldig enkelt svar. For å bli kvitt forbrukslån så må man betale ned gjelden tilbake. Hvis man ikke ønsker å betale forbrukslånet tilbake så må det være helt spesielle omstendigheter rundt din gjeld. Enkelte personer med spillegjeld kan i noen tilfeller få gjelden slettet, men dette skjer i liten grad etter hva vi har forstått.

Veldig mange tror at man kan bli kvitt forbruksgjeld ved å gå igjennom en personlig konkurs men dette er ikke tilfellet. Da må man betale tilbake gjelden over 5 år og det som gjenstår blir slettet. Dette er kun en god løsning dersom du har så mye gjeld at den er umulig å betale tilbake eller hvis du ikke har inntekt til å betjene gjelden din.

Heldigvis så finnes det flere gode måter å bli kvitt forbrukslånet på. Dette gjøres gjerne ved at man baker forbrukslånet inn i et annet lån eller et eget lån med bedre rente. Dette kalles refinansiering og det finnes flere forskjellige måter du kan refinansiere forbruksgjeld på.

Hvordan kan jeg refinansiere min forbruksgjeld?

Det finnes i hovedsak 2 måter du kan refinansiere dine forbrukslån. Du kan refinansiere med sikkerhet og refinansiere uten sikkerhet. Dette er to forskjellige typer lån og nedenfor skal vi forklare de forskjellige typene refinansiering i detalj.

Refinansiering med sikkerhet

Dette er et lån som blir gitt med sikkerhet i boligen din. De aller fleste som velger å refinansiere forbruksgjelden inn i boliglånet gjør dette ved å øke belåningen på boligen med dagens bank. Det betyr at man får et litt høyere avdrag på boliglånet men man får en langt lavere rente som gjerne ligger på mellom 2-3%. Dette er en brøkdel av den vanlige renten på forbrukslån som ligger på 15 % i snitt. Det betyr at du kan bli kvitt dine forbrukslån på 1-2-3 med et lån. Du må fortsatt betale ned gjelden men det er lave renter nå og derfor veldig billig. Med et boliglån så kan du dermed bli kvitt dine forbrukslån på en effektiv og billig måte.

En del banker har begynt å si nei til refinansiering av forbrukslån. Hvis man får nei av en vanlig bank så kan man prøve spesialbankene. Disse bankere gir lån med sikkerhet til deg som har fått nei av den vanlige banken din. Det spiller ingen rolle om du har inkasso eller betalingsanmerkninger. Vi har skrevet ganske utfyllende om banker som gir refinansiering med betalingsanmerkning her.

Refinansiering uten sikkerhet

Dette er en refinansiering for deg som ikke eier egen bolig. Det betyr at alle kan søke om refinansiering uten sikkerhet. Dette er i praksis et vanlig forbrukslån men da gjerne med lavere rente og over litt lenger tid enn et vanlig forbrukslån. Veldig mange som har flere forbrukslån og litt kredittkortgjeld vil spare mye penger på en refinansiering uten sikkerhet. Du blir dermed ikke kvitt forbrukslånet men du erstatter det med et billigere lån hvor endemålet til slutt er at du blir kvitt forbruksgjelden.

Man kan søke om en refinansiering uten sikkerhet ganske raskt og få svar innen kort tid. Dersom man får godkjent en refinansiering uten sikkerhet så vil banken betale ut din gjeld direkte og du vil kun få en bank å forholde deg til.

Hvor kan jeg refinansiere min forbruksgjeld så jeg blir kvitt gjelden?

Når du skal refinansiere forbruklån og forbruksgjeld så er det utrolig viktig at du sammenligner flere banker. Det er overraskende store forskjeller på hvilke betingelser bankene opererer med. Derfor er det utrolig viktig at du sammenligner refinansieringslån hos flere forbrukslånsbanker før du bestemmer deg for et lånetilbud. Det kan være kjedelig å bruke masse tid på å søke hos alle de forskjellige bankene. Derfor anbefaler vi at man bruker en agent når man skal refinasiere forbruksgjeld.

Lånemegleren samarbeider med alle de seriøse bankene på det norske markedet. Når du søker om refinansiering hos Lånemegleren så er du sikret et konkurransedyktig tilbud.

Klikk her for å søke om lån hos Lånemegleren (Sponset)

Eks: Nom. rente 12,65 %, eff. rente 13,84 %, 240 000 kr o/10 år, kostnad 189 840 kr, totalt 429 840 kr.

Hvordan bli kvitt gjelden raskt?

Uansett om du velger refinansiering med sikkerhet eller refinansiering uten sikkerhet så er det utrolig viktig å betale ned gjelden raskt. Vi har laget en liten oppskrift nedenfor for hvordan du kan bli kvitt forbrukslånet fort. Det handler om å være dedikert og ikke minst være målbevist.

  1.  Lag et budsjett
  2. Kutt kostnader
  3. Selg unna ting du ikke bruker
  4. Se om du kan øke inntekten din
  5. Betal ned ekstra på gjelden med penger du har til overs

Hvis du praktiserer disse punktene så vil gjelden din krympe med tiden og til slutt så vil du ha betalt ned hele dine gjeld. Noen blir så motivert av at gjelden går ned at de klarer å betale ned gjelden veldig raskt og andre bruker lenger tid. Vi har skrevet et eget blogginnlegg om hvordan du kan bli kvitt gjeld raskt her.

Hva skjer om jeg ikke kvitter meg med gjelden min?

Dersom du velger å ikke gjøre noe med gjelden din og ikke betale ned på avdragene dine. Da vil banken til slutt begjære tvangssalg av din bolig. Det samme kan skje med din bil og andre verdier du måtte ha. Forbrukslånsbanker lever av å få pengene de låner ut tilbake, det vil derfor være en svært dårlig ide å ikke betale gjelden tilbake. Hvis du ønsker å bli kvitt forbrukslånet så er det derimot en god plan å ta kontakt med banken for å høre om muligheter for å få en lavere rente.

Hva er den enkleste måten å bli kvitt forbrukslån?

Det finnes veldig mange måter man kan bli kvitt forbrukslån på men den enkleste måten å bli kvitt forbrukslån på er å faktisk betale den ned på en raskt og effektiv måte. Hvilken metode som er enklest kommer helt ann å hvilken økonomi man har i dag og dette er veldig inviduelt. Noen klarer å bli kvitt forbrukslån ved å jobbe mer og redusere kostnader, for andre så kan det være en prosess som tar litt lengre tid.

Dette må du ikke gjøre for å bli kvitt forbrukslån

En vanlig «tabbe» som veldig mange gjør når de ønsker å bli kvitt forbrukslån er å ta opp nye forbrukslån for å betale ned gammel gjeld. Dette er noe vi absolutt ikke anbefaler med mindre man søker om en refinansiering av forbrukslån. Hvis man hele tiden tar opp ny gjeld for å betale gammel gjeld så tar det ikke lang tid før man sitter med en betalingsanmerkning og da blir fort situasjonen ennå mer vanskelig enn den allerede er.