Det er flere måter du kan bli kvitt en betalingsanmerkning på. I utgangspunktet skal alle betalingsanmerkninger fjernes når man har betalt ned kravet som ligger til grunn for betalingsanmerkningen. En betalingsanmerkning kan bli borte hvis den blir foreldet, dette skjer normalt etter 4 år, hvis ikke kreditor gjennopptar saken i retten eller i tvisterådet. Derfor er det veldig en dårlig strategi å bli kvitt betalingsanmerkningene igjennom en foreldelse, det fungerer veldig sjeldent.

Ettersom en betalingsanmerkning i mange tilfeller er en indikator på at du har en anstrengt økonomi så kan det være vanskelig å bli kvitt en betalingsanmerkning. Dette gjelder spesielt deg som har betalingsanmerkninger som gjelder høye beløp som kan være vanskelig å oppdrive med en anstrengt økonomi. Den beste løsningen for de som ønsker å få en betalingsanmerkning slettet er derfor å låne penger slik at de blir borte og man kan begynne å rydde opp i gjelden sin. Tradisjonelle banker styrer unna kunder med betalingsanmerkninger og derfor må man gå til en bank som har spesialisert seg på betalingsanmerkninger. Det finnes ikke veldig mange banker som satser på kunder med betalingsanmerkninger men nedenfor her finner du et lite utvalg:

Hva bør du gjøre hvis du ønsker å bli kvitt betalingsanmerkninger?

Om du ønsker å bli kvitt betalingsanmerkninger så bør du gjøre følgende:

  1. Sjekk hvor mange betalingsanmerkninger du har (klikk her for å lese mer om hvordan du kan sjekke)
  2. Gå inn på hver enkelt betalingsanmerkning for å se hvilke krav dette gjelder. Legg dette i et regneark hvor du er spesifikk på hvor stort det orginale kravet er og renter/gebyrer som er påløpt på beløpet
  3. Se om det er muligheter for å forhandle ned kravene som ligger bak betalingsanmerkningen
  4. Legg en plan for hvordan du skal bli kvitt betalingsanmerkningene. Du kan søke om en refinansiering eller du kan legge en betalingsplan for kravene.
  5. Med en gang kravet per betalingsanmerkning er betalt ned så skal betalingsanmerkningen slettes og du er da dermed kvitt betalingsanmerkningen

Hva gjør jeg hvis jeg ikke har mulighet til å betale ned gjelden for å bli kvitt betalingsanmerkningene?

Dersom du i dag ikke har mulighet til å betale ned gjelden som ligger bak betalingsanmerkningene så kan det bli vanskelig å bli kvitt betalingsanmerkingene. Da kan det være en løsning å søke om det som kalles for gjeldsordning som veldig mange kaller for personlig konkurs. Det betyr i praksis at man i 5 år må leve på et minimum før man får gjelden (utenom offentlig gjeld) slettet. Da blir betalingsanmerkninger slettet.

Jeg har betalt ned gjelden men betalingsanmerkningene er ikke borte

Det er veldig kjedelig når man har betalt ned gjelden for å bli kvitt betalingsanmerkningene men de ikke går bort. Dette er noe mange opplever og den eneste grunnen til at dette skjer er at ikke alle systemer er like raske. Om du har en betalingsanmerkning oppført som ikke er der lenger så er det bare å ta kontakt med de som har utstedt betalingsanmerkningen for å få den fjernet. Dette kan du kreve at gjøres med en gang.