Veldig mange med gjeldsproblemer som f.eks høy kredittkortgjeld og høy forbruksgjeld sliter med å få lån til å refinansiere sin gjeld. Grunnen til det er at de aller fleste banker ikke ønsker å ha kunder som er dårlige betalere. En betalingsanmerkning er nettopp et signal om at du har et krav på deg som du ikke har betalt og det kan gjøre deg til det vi definerer som en dårlig betaler. Nå er det selvfølgelig veldig mange forskjellige grunner til at noen får en betalingsanmerkning. Uansett så vil de tradisjonelle bankene ikke ha kunder med betalingsanmerkninger og da må man til en type bank. Det finnes et stadig større antall banker som tilbyr refinansiering med betalingsnamerkninger, dette er gjerne banker som har spesialisert seg på nettopp å tilby lån med betalingsanmerkning og refinansiering med betalingsanmerkning. Det kan være vanskelig å finne ut hvem som faktisk tilbyr lån og refinansiering med betalingsanmerkning så derfor har vi laget en liten oversikt nedenfor. Hvis du ikke ønsker å lese videre så kan du søke hos vår annonsør Lånemegleren som samarbeider med de aller fleste.

Det er viktig å nevne at selv om disse bankene tilbyr det samme produktet så kan det være store forskjeller på hvordan lånet fungerer. Noen banker setter mange krav til deg og hvordan du skal rydde opp i din gjeld. Andre banker krever ikke så mye mer enn at du blir godkjent igjennom deres prosess. Det kan derfor være lurt å sette seg inn i hvordan bankene fungerer.

Bank 2

Dette er en bank som har spesialisert seg på kunder med komplisert gjeld. De har eksistert i mange år og er det man kan kalle en veldrevet bank. De er kanskje mest kjent for å ha hjulpet John Arne Riise når han hadde gjeldsproblemer men Bank 2 har faktisk hjulpet mange andre nordmenn. Bank 2 har kontorer i Oslo men kan hjelpe kunder i stort sett hele Norge. Om du ønsker å lese mer om Bank 2 så kan du lese vår artikkel om Bank 2 her. 

Kraft Bank

Dette er den tidligere volleyball-proffen Maaseide sin bank. De har sitt hovedsete i Stavanger men har på kort tid blitt en aktør blant banker som tilbyr refinansiering med betalingsanmerkninger. Det er en bank som ser til å bli drevet godt og har strukturt produktene på en måte at de kan hjelpe kundene sine veldig godt. Du kan lese mer om Kraft Bank her.

MyBank

Dette er en bank som ble startet under det vi kaller «forbrukslån boomen» som herjet Norge for noen år siden. Den senere tiden så har MyBank omtrent gått helt vekk fra forbrukslån og satser nå heller på refinansiering med betalingsanmerkning. De har valgt å kalle dette lånet for omstartslån. Vi har skrevet litt mer om MyBank og våre erfaringer med denne banken her.

Nordax

Nordax er en forbrukslånsbank, sparebank og en bank som gir refinansiering med betalingsanmerkninger. Dette er en svensk bank som i flere år kanskje er mest kjent for å ha sendt ut noen brev til de aller fleste norske hjem hvor de tilbyr sine låneprodukter. Nå har de altså kommet med et eget for dem som får nei fra vanlig bank eller som har betalingsanmerkninger. Du kan lese mer om Nordax her!

Balanse Bank

Balanse er et produkt fra Sandnes Sparebank til deg som har en økonomi som du må rydde opp i. Det var en stor satsning under oljekrisen men det er litt usikkert hvor aktive de er i dag. De har en prosess som er gjerne litt mer omfattende enn flere av disse andre bankene som tilby refinansiering med betalingsanmerkninger.

Bluestep

Bluestep er den største aktøren på refinansiering med betalingsanmerkinger. De tilbyr refinansiering med betalingsanmerkninger og er kanskje de den banken som har lånt ut mest penger til nordmenn med betalingsanmerkninger. De har holdt på i mange år og har laget smidige systemer som kommer deg som kunde til gode. Vi har skrevet mer om våre erfaringer med Bluestep her.

Har vi glemt noen banker i vår oversikt over banker som tilbyr lån med betalingsanmerkninger?

Hvis du mener vi har glemt en bank eller hvis du har en bank som tilbyr dette produktet så anbefaler vi at du tar kontakt med oss slik at vi kan oppdatere artikkelen med alle banker som tilbyr lån med betalingsnanmerking. Det er viktig å påpepke at vi har bestemt oss for å ikke inkludere agenter her. Grunnen til dette er at hvis du søker om lån igjennom en agent så vil du som regel ende opp i en av disse bankene.