Hva gjør man når man ikke får solgt boligen sin?

I disse dager så kan mye tyde på at den norske økonomien går en usikker tid i møte. Renten er spådd til å gå opp og vi er bare noen få uker fra et gjeldsregister. Nå begynner det å komme rapporter fra flere som prøver å selge boligene sine at det er vanskelig. Boligene ligger lenger ute og de selges gjerne med prisavslag. Men hva gjør man når man må selge boligen og den ikke blir solgt?

De aller fleste selger boligen sin etter de har kjøpt seg nytt. Det er spesielt denne gruppen som får problemer når de ikke får solgt. Det å sitte med 2 boliglån er noe de færreste har pengene til og man ønsker naturligvis å selge boligen sin så raskt som mulig. Så hva bør du gjøre hvis du sliter med å selge boligen din?

Velg riktig megler

Den vanligste årsaken til at man ikke klarer å selge boligen sin er at man har feil megler. Det finnes en del eiendomgsmeglere som tror at boligene selger seg selv, det gjør de ikke. Hvis du har en megler som du føler ikke gjør jobben sin. Ring til kontoret han eller hun sitter på, for å deretter få tildelt en ny megler.

Prisen bør justeres

Hvis du har prøvd å selge boligen din for samme pris i lang tid og du har ikke fått solgt. Da er prisen mest sannsynlig et av problemene dine. En eiendomsmegler sa en gang at prisen er den beste markedsføringen du kan få når du skal selge bolig. Alle vil jo ha høy pris, men hvis du priser den riktig så vil du få nok folk inn som sammen kommer til å gi deg den beste prisen.

Har du møbler eller spesielle farger?

Når folk skal kjøpe seg bolig så kan de reagere på det som for oss kan virke som bagateller. Det kan være møbler som er feil plassert eller en farge på en vegg. Hvis du sliter med å selge boligen så kan det derfor være greit å «nøytralisere» alt så man ikke skremmer folk bort unødvendig? Har du noen tips som vi har glemt? Oppdater gjerne!

Et tips som kom inn i ettertid var noen som mente at det å investere i solcellepanel til hus. Vi i redaksjonen er likevel litt usikker på hvor god løsning dette egentlig vil være men vi nevner det.

Hva skjer med økonomien når man ikke får solgt boligen sin?

Det å sitte med to boliglån er svært krevende, selv om man i de fleste tilfeller får avdragsfrihet mens man venter på at boligen skal selges. Dette er risikoen man løper når man kjøper bolig før man har solgt boligen man eier i dag. De aller fleste forventer å få solgt med en gang og det er ikke rart siden eiendomsmarkedet har gått opp konstant de siste årene.

Hvis du selger bolig på grunn av økonomiske problemer  så kan det være en stor påkjenning å ikke få solgt den. Vi anbefaler at du tar kontakt med din bank for å finne en løsning i perioden du venter på at boligen blir solgt.

Boligmarkedet er svært usikkert nå, det kan derfor være veldig smart å selge før du kjøper noe. Da slipper du å tenke på om du får solgt boligen eller ikke.

Hvorfor får du ikke solgt boligen din?

For bare noen måneder siden så ville vi sagt at grunnen er noe av det overnevnte men når vi ser på boligmarkedet nå så kan vi anta at den største årsaken til at du ikke har fått solgt boligen din er at markedet er tilbakeholdent. Det betyr at nordmenn frykter den høye renten eller at de sitter på egen bolig som de ønsker å avvente med å selge. Dette gjør at man gjerne får færre boliger på markedet og samtidig færre kjøpere.