Denne artikkelen er eldre og handler om påleggstrekk, som nå heter utleggstrekk. 

Påleggstrekk er det samme som lønnstrekk, men det er blitt bestemt at det skal kalles for utleggstrekk. Dette er en del av verktøyene som namsmannen kan bruke dersom han/hun skal kreve inn ubetalt gjeld eller andre krav du måtte ha om deg. Alle som får påleggstrekk skal varsles først i et brev fra namsmannen og ha muligheten til å gjøre opp for seg.

Hvor mye kan man få i påleggstrekk?

Namsmannen går ut ifra livsoppholdssatsene og alt over det kan namsmannen trekke i påleggstrekk. Det er viktig at om man har en variabel inntekt at man informerer namsmannen om dette og samarbeider slik at trekket blir korrekt.

Er arbeidsgiver pliktig til å utføre påleggstrekk?

Ja, arbeidsgiver er pliktig til å utføre påleggstrekk. Skatteetaten har skrevet et eget infoskriv om påleggstrekk her.

Kan man stoppe påleggstrekk?

Ja, det går ann å stoppe påleggstrekk men det krever som regel at man kan betale kravet som er gått til namsmannen. Dersom du eier egen bolig så kan du søke om en refinansiering av gjeld med sikkerhet i boligen. Hvis du ikke har muligheten til å søke om refinansiering med sikkerhet i boligen så kan du prøve å skaffe penger på andre måter ved å f.eks selge noen av tingene du eier eller kanskje du kan få lånt penger privat. Hvis du ikke har oversikt over din gjeld så anbefaler vi deg å ta en kredittsjekk gratis for å få enkel oversikt over din gjeld.