Et 2 priortetslån er et ekstra boliglån som man tar opp i tillegg til boliglån som man har i dag. Det betyr dermed at banken som låner ut 2 prioritetslån tar pant i ledig verdi av et lån hvor en annen bank allerede har tatt pant.  For deg som kunde så vil du ikke merke noe annet enn at du får 2 boliglån å betjene. For banken sin del vil de merke det dersom du skulle misligholde ditt lån. Da vil banken som har 2 prioritetslån få pengene sine tilbake etter at banken som har første prioritet har fått sitt.

Det er ikke vanlig med 2 prioritetslån, men i enkelte tilfeller så kan det være gunstig for kunden med et 2 prioritetslån.Dette er fordi bankene fortrekker å ha første prioritet i de aller fleste boliglån. Her finnes det selvfølgelig unnntak og noen ganger kan dette være en god løsing for flere parter.

Når er 2 prioritetslån aktuelt?

Et annen prioritetslån blir stort sett brukt dersom man skal refinansiere høy forbrukslån,lån med inkasso eller refinansiering med betalingsanmerkninger. Det er gjerne brukt når lånebeløp er lavt og objektet som tar sikkerhet i har en god markedsverdi. 2 prioritetslån kan også bli brukt til oppussing men dette er mindre vanlig.

Et annen prioritetslån kan også være brukt dersom banken du i dag har ikke har mulighet til låne deg mer penger med sikkerhet i bolig mens en annen bank kan dette. Da kan dette være en mulighet for å få låne penger..

Hvor mye koster et 2 prioritetslån?

Dersom det skal bii brukt til å betale kostbar gjeld som refinansiering med betalingsanmerkninger eller lån med inkasso så koster det gjerne mer enn et vanlig lån. Da betaler man gjerne en betydelig høyere rente enn man normalt ville gjort på et vanlig boliglån og i enkelte tilfeller så legger det på seg et etableringsgebyr.

Bankene tar mer risiko med et 2 priotetslån så derfor blir dette ofte gjerne priset høyere enn et ordinært boliglån men det trenger ikke å være mye høyere.

Hvor kan jeg søke om 2 prioritetslån?

Det er flere banker som tilbyr dette men her kan det være en god ide å bruke en agent for å se dine muligheter. Dette gjelder spesielt om du har mye gjeld som du ønsker å refinansiere. Vår annonsør Lånemegleren kan hjelpe deg med et 2 prioritetslån ganske enkelt og helt uforpliktende:

  • Du får personlig rådgivning
  • En søknad – flere banker
  • De hjelper deg med å finne det beste lånetilbudet!

Klikk her for å søke hos Lånemegleren for å finn det beste 2 prioritetslån! (sponset)

* Eksempel nom. rente 5,00%, eff. rente 5,13%. 2 000 000 kr over 25 år.
Etableringsgebyr 950 kr. Kostnad 1 509 206 kr. Totalt 3 509 206 kr.