Hvis du har fått en melding om at ditt boliglån, hyttelån eller annen type lån er i restanse så betyr det at du har misligholdt lånet. Du har da gjerne ikke betalt ned på lånet innenfor tidsfristen. Dersom et lån er i restanse så kan banken gå til inkasso og kan påstarte en prosess som etterhvert kan ende i tvangssalg.

Banker sender gjerne ut varsel om dette med en gang du f.eks har hopp over 2 betalinger på lånet eller lignende. Dersom du betaler når de har sendt deg varsel så vil de ikke bry seg noe nevneverdig om dette.

Hva burde du gjøre om du har fått varsel om at ditt lån er i restanse?

Da bør du snarest ta kontakt med banken og ordne opp i kravet. Selv om et varsel om at ditt lån er i restanse kan virke dramatisk så trenger det ikke å være det. Det kan være snakk om at du har glemt å betale lånet eller at banken har gjort en feil på sin side. Det vil normalt ikke skje noe negativt om du betaler kravet. Dersom du ikke har råd til å betale kravet så bør du også ta kontakt med din bank for å høre om mulige løsninger.

Trenger du å refinansiere et misligholdt lån?

Da kan du søke om en refinansiering med betalingsanmerkning. Nedenfor finner du en lenke til vår partner Lånemegleren (annonsør) som samarbeider med flere av de fremste bankene på lån med betalingsanmerkninger.

Les også våre andre blogginnlegg om:

Hvordan bli kvitt betalingsanmerkninger?

Hvordan rydde opp i gjeld?

Alt om refinansiering med betalingsanmerkning