Refinansiering kan være en veldig stor avgjørelse og det kan være veldig lurt å få hjelp når man ønsker å refinansiere sin gjeld. Uansett om det er forbruksgjeld, inkasso eller at du bare ønsker et billigere lån så kan gode råd spare deg for mange tusen kroner. Hvis du trenger hjelp til refinansiering så har vi laget en guide til deg. Den er ikke veldig lang men noen ganger så trenger man ikke lange guider for å hjelpe deg.

Hvor kan jeg få hjelp til refinansiering?

Vi har samlet alle steder du kan få hjelp til refinansiering nedenfor, hvis du mener vi har glemt noe så må du gjerne gi oss et tips om dette. Du kan kontakte oss i bunnen av nettsiden.

Banker kan hjelpe deg med refinansiering

Alle banker som tilbyr refinansiering kan være behjelplige med refinansiering og spørsmål du måtte ha rundt dette. Utfordringen er ofte at hjelpen en bank kan gi er i stor grad styrt av deres egne produkter. Dette er selvfølgelig naturlig ettersom banker er som en butikk, de ønsker å selge sine produkter. Det finnes heldigvis veldig mange flinke bankrådgivere som er ærlige og hjelper deg etter beste evne. I mange tilfeller så kan det være at dette ikke er nok.

Hvis du IKKE har betalingsanmerkninger men et boliglån som du ønsker å refinansiere for å få inn annen gjeld som f.eks forbrukslån, kredittkort eller annen type så kan du kontakte din vanlige bank. Om du i dag har betalingsanmerkninger eller inkasso så vil du ikke kunne få hjelp av en vanlig bank, da må du til en spesialbank. En spesialbank kan hjelpe deg med refinansiering om du oppfyller noen krav. Du finner en komplett liste over banker du kan søke hos og informasjon om hva slags hjelp du kan få her.

Hjelp med refinansiering fra en låneagent?

De siste årene så har det vokst frem et stort antall agenter som formidler forbrukslån og refinansiering. Dette er egentlig enkelt forklart selskaper som samarbeider med mange av de forskjellige bankene som de sender søknaden din til. Deretter så sammenligner de lånet for deg og sender deg det beste lånetilbudet de klarer å fremskaffe. Det er veldig store variasjoner i hvilke produkter de tilbyr og dermed store variasjoner i hjelpen de kan gi.

Noen låneagenter har stor kapasitet til å hjelpe og andre er mer automatiserte, det gjelder derfor å finne de låneagentene som faktisk har tiden til deg som kunde. Hvis du ønsker å refinansiere boliglån så har vi skrevet litt mer om hvordan du kan få hjelp her og hvis du kun har forbrukslån så kan lese mer om hvordan en agent kan hjelpe deg med refinansiering her.

Gjeldsrådgivere

Det finnes i dag ikke veldig mange gjeldsrådgivere lengere og det er bra. Før var dette en ganske skitten bransje, hvor veldig mange tjente mye penger på å gi dårlige råd. Nå finnes det noen få seriøse men dessverre så blir man pepret av mange forskjellige rådgivere. Hvis man skal få hjelp av en gjeldsrådgiver så bør man ført klarlegge noen ting:

  • Hva sier GOA om dem?
  • Får de betalt av bankene som de bruker for å refinansiere gjelden?
  • Hva skal du betale for tjenesten?
  • Hva slags kunnskap/erfaring har de?

I veldig mange tilfeller kan du få akkurat den samme hjelpen av en rådgiver i en spesialbank som du kan få igjennom en agent eller en vanlig bank. Hvis man har en veldig komplisert gjeld så kan det være et mye bedre valg å få en jurist/advokat som har fokus på nettopp gjeld som felt. Da må man betale per time eller man kan i noen tilfeller få dekket advokathjelp.

Vi gjør også oppmerksom på at NAV tilbyr hjelp til deg som har gjeldsproblemer. Dette er ikke hjelp som er direkte mot refinansiering, men de kan hjelpe deg med mye av det andre som gjeldsproblemer innbærer.

Noen siste tips til deg som trenger hjelp med refinansiering

Du kan i veldig mange tilfeller faktisk klare mye av jobben selv og det er ikke alltid nødvendig å betale noen for å få hjelp til refinansieringen. Vi ber deg også være kritisk til alt du leser og verifisere informasjon selv slik at du kan lære og ta kloke avgjørelser. Nedenfor har vi listet opp noen guider vi tror du kanskje kan ha nytte av:

Hvordan forhandle med kreditorer?

Alt du trenger å vite om refinansiering

Hvordan stoppe tvangssalg?