Danske Bank har gjennomfort en undersøkelse sammen med YouGov rundt BlackWeek som var sist uke. Undersøkelsen gikk ut på å finne ut hvor mange som betaler med kredittkort og vanene rundt kredittkort. 4 av 10 spurte forteller at de skal bruke kredittkort og planlegger ikke å betale regningen med en gang.

Dette ikke overraskende svar men ikke helt overraskende svar ettersom store deler av netthandelen er laget med tanke på nettopp det å handle på kreditt. Et godt eksempel på dette er løsningen som handlekreditter som Klarna og andre løsninger som gjør at du kan betale på et senere tidspunkt.

Disse tilbyderne av handlekreditt tjener de store pengene på nettopp de få kundene som ikke betaler regningen sin i tide. Renten på slike kreditter ligger gjerne langt over både kredittkort og forbrukslån.

Er ikke klar over hvor kostbart kredittkort er

Vi i Gjeldsproblemer.com har sett en relativ stor økning i antall søk etter ord som samle kredittkortgjeld og refinansiering av høy forbruksgjeld. Dette samtidig som vi ser en generell økning i nordmenn som ønsker å refinansiere med betalingsanmerkninger. Vårt inntrykk er at at veldig mange ikke er særlig oppdatert på hvor mye det å handle på kreditt koster over lengre tid.

Det er først når gjelden blir såpass stor at den begynner å bli vanskelig å håndtere at aller fleste leter etter løsninger for å bli kvitt gjelden. Da har det gjerne vokst seg ganske så høyt og ikke minst så har rentene gått løpsk. Derfor er det å bruke kreditt når man skal handle for å spare penger veldig skummelt.

Samtidig så er det viktig å nevne at de aller fleste som betaler med kredittkort eller andre kredittløsninger, betaler tilbake innen kort tid. Det er ikke veldig alvorlig om man venter et par uker eller 5 uker med å betale tilbake. Kredittkortgjeld blir gjerne skummelt når den har akkumulert seg over tid.

Hva burde du gjøre om du har kredittkortgjeld?

Om du har kredittkortgjeld så bør man snarest ta grep for å betale den ned. Nå er renten på forbrukslån ganske lav i forhold til hva man har sett tidligere. Det betyr ganske enkelt at du kan spare mye penger på å refinansiere din kredittkortgjeld og starte jobben med å betale ned gjelden ganske raskt.