I 2019 var året hvor forbukslånsbransjen ble hardt regulert og dette har ført nå til at myndighetene har gått på neste rovdyr. Den neste bransjen som skal ut i ilden skal vi tro avisene er en bransje som har fått lov å operere i kjølevannet av den store boomen innenfor forbrukslån. Inkassobransjen har hatt noen veldig gyldne år, hvor de har kjøpt «råtten» gjeld fra bankene og deretter krevd inn skyhøye summer.

I følge en artikkel på E24 så skal det bli mye mindre lukrativt for inkassoaktørene å drive rovdrift på dårlige betalere. Det betyr mindre gebyrer og lavere renter på gjelden. For deg som ønsker å bli kvitt forbrukslån så er dette gode tegn. Med en mer regulert inkassobransje så kan det kanskje bli enklere for nordmenn å komme ut av gjeldsproblemer.

Generelt så er dette gode nyheter for oss alle sammen men dersom inkassobransjen får lavere marginer så kan det få noen negative konsekvenser. Det betyr at det kan bli strengere linje fra inkasso-selskapene og at det betyr mindre rom for å kunne hjelpe til i vanskelige situasjon. Dette er mer en antagelse, men uansett så vil dette være negativt på et veldig lite antall mennesker.