Sparing er noe mange syntes er kjedelig og traust, men det trenger ikke være kjedelig. Det finnes utrolig mange morsomme måter å spare penger på. Vi videreformidler ingen spareprodukter, men vi er noen ivrige pådrivere for sparing. Vi har prøvd å finne en suksessformel på nettopp sparing som kan vi gi helt gratis til dere. Alle bør spare litt penger hver måned uavhengig av hvor mye du tjener, litt er bedre enn ingen ting.

Slik kan du spare penger:

1. Lag et budsjett på mat

Mat er kanskje en av de største utgiftene man har hver måned. En grunn til at mange ikke klarer å spare penger er rett og slett at det blir for mange impulskjøp i matbutikken. Dersom man lager et budsjett som man kan forholde seg til på matbutikken (og selvfølgelig følger) så vil man kunne redusere/eliminere de uforutsette utgiftene. Hvis man lager et budsjett så anbefaler vi også at man lager en middags-plan for hver uke og deretter gjør en stor handel i uken. Da kan man ifølge flere aviser spare opptil 26000,- i året på å gjøre en stor handel fremfor å handle hver dag.

Vi anbefaler også at man oppretter en egen matkonto som man setter inn et fast beløp på. Da vet du akkurat hvor mye du kan bruke på mat til en hver tid.

2. Opprett en regningskonto 

Veldig mange opplever at det kan være vanskelig å holde orden på alle regninger som kommer inn. En måte å «automatisere» betaling av regninger på er å opprette en egen regningskonto. Her kan du legge inn avtalegiroer og Efakturar, slik at alt går på automatikk. Basert på dine månedlige utgifter kan du lage et fast trekk fra din lønnskonto. Dette gjør faktisk sitt til at du kun trenger å gå inn å betale regningen 1-2 ganger i måneden.

3. Opprett en høyrentekonto 

En høyrentekonto er en sparekonto hvor pengene dine faktisk vokser. Det finnes i dag en god del gode aktører på dette, en av våre favoritter er Bluestep som også tilbyr boliglån med betalingsanmerkning. De aller fleste seriøse banker med respekt for seg selv tilbyr en form for høyrentekonto. Det som er viktig er at du velger en bank som har en god rente.

4. Opprett en bufferkonto 

Man må alltid ha penger til uforutsette utgifter. En bilreparasjon eller en ødelagt vaskemaskin kan fort snu en god måned til en dårlig måned. Vi anbefaler alltid at man har en månedslønn på bufferkontoen, men vi har skrevet mer om dette her.

5.  Nå har du et system!

Ikke bare legger du til rette for sparing, men du legger også opp til full kontroll din egen økonomi. Sistnevnte er det som faktisk gjør det mulig å spare penger!

Hvis man har disiplin så kan man vurdere å anskaffe seg et kredittkort som gjør det mulig å samle poeng og ikke minst få rabatter. Da er du nødt til å bruke det smart, du kan lese mer om hvordan du kan bruke et kredittkort smart her. 

GØYALISER SPARINGEN!

Ja, vi vet at det ikke er noe som heter gøyaliser, men poenget vårt her er at sparing kan være gøy. Siden vi ikke fant et passende ord, da fant vi like gjerne opp et selv. Vi har erfart at sparing kan være gøy dersom man setter seg mål. Det finnes ganske mange inspirerende historier der ute om folk som har gjort sparing gøy.