Hvordan bør man forholde seg til gjeld i julen?

Det nærmer seg juletider, dette er en tid som er veldig fin men for mange er den veldig vond. Det kan være at man ikke har noen å være med, langt borte fra familie eller at man har dårlig råd. Dette skal ikke være et blogginnlegg om hvordan du kan feire jul med dårlig råd for det finnes så utrolig mange andre nettsider som omhandler dette så bra. Vi velger heller å snu litt på det for å si at denne førjulstiden er perfekt for deg som har litt gjeldsproblemer som ønsker å rydde opp. Frem mot jul så kan du bruke litt tid på å ta kontroll og finne gode løsninger som gjør at du er forbredt på en et nytt år med blanke ark. Nedenfor har vi laget noen veldig korte og gode tips til deg. 

Gå igjennom kostnadene dine 

Dette er en utrolig god måte å få bedre råd på uten at du må gjøre veldig mye. Du kan kutte ut Netflix,HBO og kun beholde NRK i en periode. Du kan forhandle ned strømavtalen din. Du kan gå igjennom dine lån forå se om det finnes noen bedre alternativer der ute. Det finnes veldig mange sider du kan bruke som hjelper deg med å redusere kostnadene dine uten at du trenger å gjøre veldig mye selv. Et eksempel på dette er nettsiden her som enkelt lar deg sammenligne forbrukslån. Du skal absolutt ikke ta opp et nytt forbrukslån for å finansiere noe med jul men hvis du har kortsiktig gjeld så kan du gjerne se om du finner noen billigere alternativer å finansiere dette på. 

Det er ikke en kostnad som du ikke kan få ned. Du kan bruke mindre strøm, kjøpe kneip istendefor et kostbart brød. Det er utrolig mange muligheter for å spare penger. Sett deg ned med din samboer eller dine barn å finn ut hvordan du kan spare penger. 

Har du betalingsanmerkninger? 

Dersom du har betalingsanmerkninger så er det på tide å se om du kan finne noen andre bedre løsinger som kan få bort din betalingsanmerkning. Du kan prøve å se om du kan få en refinansiering med betalingsanmerkninger hvis du eier egen bolig. Hvis du ikke eier egen bolig så bør du bruke tiden fremover på å legge en plan på hvordan du kan bli kvitt betalingsanmerkningene dine. Det er ikke vanskelig når du begynner men det er utrolig vanskelig å begynne. 

Bruk litt tid på å tenke ut gode løsninger

Ofte så handler vi mennesker på impuls og dette er spesielt relevant for de som har gjeldsproblemer. Derfor anbefaler vi deg at du setter deg ned, legger borte telefonen og prøver å tenke ut løsninger: 

  • Kan jeg låne privat?
  • Kan jeg få meg en ekstra jobb?
  • Kan jeg få økt lønnen min? 
  • Kan jeg selge noen?
  • Kan jeg flytte til en billigere del av landet?

Sett deg ned å tenk ut løsninger for din økonomi. 

Gjør jobben nå og slapp av i julen

Grunnen til at vi mener at du burde gjøre dette før jul er fordi vi vil du skal nyte julen. Uansett økonomi så kan julen være en fin tid og det trenger ikke å være kostbart. Det er lov å slappe av og glemme litt bort de økonomiske problemene. Julen er en perfekt tid for å samle opp energi så man kan jobbe med store utfordringene på nyåret. Det er i januar du skal jage bort gjelden du har pådratt deg. 

Fyll inn skjemaet

Start det økonomiske livet ditt på nytt

Hvordan er prosessen?

Prosessen er ganske lik den prosessen man har for å få et boliglån.

1. Banken kontakter deg for å få mer informasjon om din økonomi, boligen din. De ønsker i de aller fleste tilfeller å få litt innsikt i hvordan og hvorfor du har havnet i et økonomisk uføre. Bankene har forståelse for din situasjon.

2. Banken vurderer søknaden din og boligen din.

3. Dersom banken godkjenner søknaden din så får du lånedokumenter sendt til deg.

4. Når lånet utbetales så betaler banken ut kreditorene dine.

Etter 1-3 dager starter du med helt blanke ark.

Hvem kan søke?

  • Du må eie egen bolig 
  • Du må tjene over 300 000,- 

6,65% ved lån på 2 mill. over 25 år, kost kr. 2.033.291, totalt kr. 4.033.291