Hvordan ser din økonomiske hverdag ut? Er den like stabil og god som du hadde håpet på? Har du muligheten til å sette i gang prosjekter hjemme, eller kanskje ta deg en ferie? Det er jo det som tross alt føles som standarden i livet, og noe som må gjøres. Ellers føles det nesten på en måte som man ikke har lykkes, og det i seg selv er ikke en veldig god følelse akkurat. Pengene når akkurat ikke til, og det er du ikke alene om. Da kan det jo hende at et forbrukslån kan hjelpe deg? Nei, det er ikke lurt å bruke forbrukslån til noe som helst. Man bør absolutt unngå forbrukslån. 

Eksempel på forbrukslån – Matchbanker.no: Lendo – Eff. rente 11,55%, kr 120.000, o/5 år. Kostnad kr 36,215, totalt kr 156,215. (sponset)

Mer penger tilgjengelig er alltid greit å ha, uansett hva slags situasjon du befinner deg i, og om den siste tiden har vist oss noe så er det nøyaktig hvor sårbare vi er. Eller så kan det bare hende at du vil av gårde på en god ferie? Slappe av litt og komme deg bort fra det hverdagslige. Det er jo nesten like viktig som noe annet man gjør her i livet, for livet skal tross alt nytes, i den grad det går. Så er det jo sånn at når man har betalt regningene for måneden ser man at man har mindre igjen enn det man kanskje trodde. Det skjer oftere enn man skulle tro, og da blir jo eventuelle planer forstyrret, om ikke skrotet totalt.  

Mange nytteområder med et forbrukslån 

Det er alltid best å ha penger på kontoen selv, men om man for eksempel vil renovere kjøkkenet eller badet er det ofte sånn at pengene man selv har ikke er nok. Slike ting koster jo faktisk en del penger også, så det er ikke veldig uvanlig. Det er blant annet derfor at butikker selv ofte har avtaler med ulike banker for å tilby deg kreditt. De har jo erfaringen og kunnskapen nødvendig i området, og vet veldig godt at forbrukslån er noe veldig mange drar nytte av. Hvordan renten og generelle krav ser ut er individuelt fra bank til bank, men det viktigste er jo å få tilbud. Deretter kan man gå inn på detaljer og se hvordan man ligger an.  

Bankene kommer ikke til å spørre deg om hva du behøver pengene til, så om du trenger en ferie er ikke det noen hindring sånn sett. Hadde det vært meg som lånte penger ville jeg kanskje brukt dem på en fotballtur eller noe lignende, men kanskje du vil på en tur til operaen i Wien? Valget er ditt, og du kan alltids få litt ekstra penger for å oppfylle drømmene! 

Prosessen med å låne 

Mange foretrekker jo også å holde det litt for seg selv hva de trenger pengene til, selv om det kanskje er bare til renovering. Men folk er private, og søker man forbrukslån så trenger man ikke å fortelle bankene om hvorfor man behøver pengene. Man får bare svar, ja eller nei, om hvorvidt man får innvilget en eventuell søknad. I tillegg er det dog bra at det er alltid opp til deg, til syvende og sist. Selv om du får en haug med tilbud er det fortsatt du som må akseptere å ta i mot pengene, selv om du har søkt om dem. Summene du kan låne varierer kraftig og det som påvirker renten mye er hvor lang tilbakebetalingstid du behøver.  

Skal du renover er det mange ting en må ta med i betraktningen, blant annet må du sannsynligvis også tenke på ekstrakostnader. I et hvert prosjekt som settes i gang så kommer det sannsynligvis til å koste litt mer enn det man regnet med, mer enn kanskje man har også. Da er det igjen greit med et forbrukslån som får deg ut av den lille sumpa så du også for oppfylt alle dine ønsker, og kanskje spesielt partnerens ønsker? Det er jo deilig å gå inn i et nytt baderom og vite at man har ordnet det selv, og at man enkelt har råd til å betale tilbake forbrukslånet. Forbrukslån kommer generelt med bedre vilkår enn andre typer av lån gjør. 

Se an din egen økonomi 

Det viktigste er dog at du alltid har kontroll på din økonomi. Det betyr ikke at du bør skamme deg om du ikke har råd til noe, mer at om du velger å ta et forbrukerlån så vet du at du har råd til å betale det tilbake etter vilkårene som er lagt. Ellers kan jo rentene ta på ganske mye, og gjør det vanskeligere for deg jo lenger det drar ut. Generelt er det noe man ønsker å unngå, og jo raskere man kan betale alt tilbake desto bedre er det, naturligvis.  

Et lån, uansett hvor du får det fra, er alltid et stort ansvar. Uansett om man låner fra familie, venner, fra tradisjonelle banker som DNB eller långivere på nett. Så et godt generelt råd er vel ikke å låne mer enn man klarer rimeligvis å betale tilbake innenfor tiden. Man vil jo ha et nytt bad, men ikke om du må betale for det i 20 år? Går du inn på lenken vi har lagt til kommer du til en sammenligningsside for långivere, så du kan finne det beste tilbudet mulig for deg. Hvorfor ikke ta en titt og se hva du kan finne der?