Ifølge en artikkel som NRK publiserte så rapporterer forbrukslånsaktører om at nedgagen i antall søknader om forbrukslån og kredittkort er gått ned 35 %. Samtidig rapporterer en låneagent om at nordmenn som allerede har fått innvilget forbrukslån er usikker på om de skal ta opp forbrukslån i disse tider. Ifølge Santander så er det en oppgang i antall henvendelser om betalingsutsettelser og avdragsfrihet.

Dette er selvfølgelig forståelig og ikke minst veldig bra. Når økonomien er så ustabil som nå så er det ikke veldig lurt å ta opp forbrukslån. Nå er det mye bedre å finne andre løsninger når du trenger penger. Det kan være at man kan selge noe man ikke bruker eller sparer inn penger på andre fronter.

Spår oppgang i bruk av kredittkort

I den samme artikkelen så er en kjent forbrukerøkonom spurt om situasjonen. Han mener at vi vil kunne se en oppgang i spesielt kredittkort dersom NAV sine utbetalinger er veldig forsinka. Det å bruke kredittkort er ganske så udramatisk for mange men det er noen som ikke dette er helt udramatisk. De som allerede har gjeldsproblemet og som ikke har mulighet for å dra opp kreditt for å klare seg. Den andre gruppen som dette ikke er en god løsning for er de som f.eks har hatt høy forbruksgjeld tidligere.

Et bedre alternativ til kredittkort og forbrukslån

Hvis du trenger penger raskt så kan det være lurt å heller se på måter du kan få inn penger uten at du får noe gjeld fra det. Den beste måten for å få til dette er å bruke de tingene du har i dag eller den tiden du har. Nedenfor har vi oppsummert 3 måter du kan tjene penger på kortsiktig uten å ta opp lån:

Selg ting du ikke bruker

Vi har alle ting man ikke bruker og som kanskje har litt verdi. Det kan være landeveissykkelen man aldri har brukt eller Play Station som bare ligger under TVen. Ta en gjennomgang av dine ting og se hvordan du kan konvertere disse tingene til penger. Det er fortsatt stor aktivtet i bruktmarkedene på Finn.no og det bør derfor ikke være vanskelig å selge om du setter riktig pris.

Tilby småjobber

Nå går det mot vår og flere ønsker nå å få fikset hagene sine klare til sommeren. Det er mange gjerder som skal vaskes og ikke minst males. Det er her bare å henge opp en lapp på butikken hvor du tilbyr dine tjenester. Det er ikke noe du kommer til å bli rik av men det kan være nok penger i det til at du klarer deg.

Digitale småjobber

Dette er noe mange ikke kjenner til men det finnes et marked med digitale små jobber. Det kan være alt i fra skriving til oversettelser. Her man får gjerne betalt per ord og det går ann å jobbe uten å ha eget foretak men da må du bruke en mellommann. Det er veldig mulig å gjøre en helt OK sum på dette og de betaler gjerne raskt.