Med høye strømpriser kan strømregningen by på problemer. Har du allerede byttet strømleverandør for å spare penger er du godt på vei for å spare penger. Men, det finnes også flere andre triks som kan gi lavere strømregning.

En airfryer kan hjelpe deg med å bruke mindre strøm. Det kan igjen gi deg en lavere strømregning. Airfryere har en forholdsvis lav pris, og med store innsparinger på strøm kan det gå kort tid før hele investeringen er spart inn.

Hva er en airfryer?

Kort fortalt er en airfryer et kjøkkenapparat for å steke matvarer. Det fungerer veldig godt til fritering uten olje, men du kan også bruke airfryer til å steke frossen mat som pizzastykker eller varme opp frosne rundstykker. Det er også mulig å koke egg uten vann, samtidig som du kan spare penger ved at du bruker mindre strøm.

Airfryere finnes i mange forskjellige størrelser, og enkelte har en kapasitet opptil 5 kg. Disse kan passe godt dersom du lager mat til flere. Har du derimot en mindre husholdning kan du velge en av de mindre løsningene. Hvilken modell som passer avhenger selvsagt også hva slags mat du pleier å lage.

Airfryeren har et innebygget varmeelement og en vifte. Denne er derfor ikke veldig ulik en varmluftsovn. En airfryer er selvsagt en god del mindre enn varmluftsovnen, og dermed trenger du bare en brøkdel av strømmen for å få opp varmen nok til å steke maten.

Mange airfryere har forskjellige program som gir et bedre resultat på ulike matvarer. Du kan også selv stille inn temperatur og tid på airfryeren.

Beste priser på airfryer

Går du inn på en nettside som Komplett.no og søker på “Airfryer” får du frem 13 resultater. Tar vi bort den ene oljefrityren står vi igjen med 12 airfryere. Prisen på disse går fra 599 kr for OBH Easy Airfryer Compact Digital som er nedsatt fra 895 kr, og opp til 3139 kr for OBH Nordica Easy Airfryer 3in1 Steam+.

Vi har også undersøkt pris på airfryer i flere andre elektronikkbutikker på nett, og prisene er ganske jevne. Med en startpris på godt under 1000 kr er dette derfor en investering som kan hjelpe mange med å kutte strømregningen.

Hvor mye strøm kan jeg spare med airfryer?

Hvor mye strøm du kan spare med en airfryer avhenger selvsagt av hvilken airfryer du har, og ikke minst hvilken ovn du sammenligner med. I tillegg vil maten du lager i airfryer også spille inn på om du kan spare strøm og få lavere strømregning.

Dersom du søker rundt på nett finnes det mange tester som viser hvor mye strøm du kan spare på å velge airfryer fremfor stekeovn.

Den norske nettsiden Tek.no har gjennomført en stor test for å finne ut hvor mye strøm du kan spare. I denne testen fant de ut at du faktisk kan spare over 80 % av strømforbruket ditt når du lager mat med airfryer.

Airfryeren var det desidert beste alternativet å velge dersom du skal varme opp et pizzastykke som er frossent. Ved å velge airfryer kunne du spare hele 83 %. Foretrekker du Fish and Chips vil airfryeren også være det beste valget i følge denne testen. Her viste de til en besparelse på 80 %.

I en airfryer kan du også koke egg. Og, dette er en veldig effektiv metode for eggkoking. Med airfryeren får du nemlig en besparelse på 40 %. Airfryeren er likevel ikke alltid det beste alternativet dersom du vil kutte strømregningen. Skal du steke en frossen hamburger viser testen at det er bedre å gjøre dette i en stekepanne enn i airfryeren.

Slik vi tolker testen, så er airfryer det beste alternativet fremfor stekeovn. Vi tror at dette blant annet skyldes at det tar lang tid å varme opp det store rommet i stekeovnen. I en liten airfryer går dette unna mye raskere, noe som betyr mindre strømforbruk. Å varme opp en stekepanne går raskt, og skal du steke noe kan det være bedre å velge stekepanne fremfor airfryer.